Po „Vaikų emocinės gerovės metų“ – 3 kartus padaugėjo vaikų, patiriančių rimtas psichikos sveikatos problemas: kas čia dedasi ir kaip galima šią bėdą išspręsti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZeroFM 2021-06-07 09:28
Žmonių problemos valdžiai nusišikt, svarbu šimtus milijonų praplaut ir eu milijardus "įsisąvinti"
kestutisz 2021-06-07 13:22
Tiesiog baisi inercija. Viena valdžia baisiai nusigando, kita dar viską pablogino uždarydama dar labiau, nes reikėjo perspjauti aną. Gerai, kad dabar nors užsimenama, kad nu gal visgi su "gerais norais" gavosi kaip visada - tik blogiau. Dar prieš metus už mintį "kad mokyklos gali saugiai veikti ir pandemijos bangos metu" galėjo sudeginti ant laužo, nors visi "sąmokslo teorijų" šalininkai (na, ne tik lrt propaganda gyvi) pirštus prie smilinkio sukiojo - pažiekit statistikas - vaikų iškritusių namuose pro langus pamokų metu realiai daugiau nei teoriškai galimų rimtų jų susirgimų.
Hmz 2021-06-07 16:24
1. Kažkodėl pamiršti, kad prieš metus nebuvo pradėtas skiepijimas, kai dabar jis apėmė jau 1/3 gyventojų 2. Kažkodėl pamiršti, kad vaikai, nors ir rimtai nesirgdami, laisvai gali apkrėsti šeimos narius. Net nežinau - čia selektyvi sklerozė ar piktybinis apsimetinėjimas šlangu.
HardAxe 2021-06-07 16:57
Įdomu kodėl nepaskelbė karantino ir nedarė visiškai nieko paskutinius mėnesius prieš atiduodami valdžią, nors situacija smarkiai blogėjo? Man regis Lietuvoj gerai nebuvo ir su griežtu karantinu? Tai burnoti, kad buvo imtasi per didelių priemonių skamba kvailai. Kas buvo tikrai idiotiška, tai apsipirkinėjimai paskutinėm dienom būriais akropoliuose.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-06-07 22:27
O man atrodo, kad "Tyrimas: nuo to, ką padarė žmogus, Žemei atsigauti prireiks milijonų metų – pradėjome 6-ąjį masinį rūšių išnykimą", tai ir vėl aš prie to pačio: nereikėjo nei karantino, nei skiepų
HardAxe 2021-06-07 22:35
na... Tu teisus. Gerai pasistengus su korona, atsigavimą buvo galima sutrumpinti kokiu milijonu.
kestutisz 2021-06-07 23:25
Visada pagrindinės virusų veisyklos/platintojai ir buvo mokyklos/darželiai. Tėvai antroj eilėj tai į tą pasichozę kažkaip žiūriu labai ramiai. Juolab buvo visa vasara kaip sugalvoti kažkokį masinį testavimą visos klasės/grupės - ne po tuos 4 į vieną tyrimą, gal ir daugiau, galvoti apie ventiliaciją, gal kažką išvis iškelti į arenas/Litexpo/etc tik va užsiimti reikėjo. Ne vieniem mesti viską, o kitiem gaudyt kaip karštą bulvę, blefuoti su kažkokiais "130 punktų" planais etc. Labiau gerbčiau jei būtų sakę - nežinom, nesitikėjom kad laimėsim rinkimus ir reikės galvoti. Net ir dabar va vaikai eina į pradines klases, bet inercija yra baisi - jie vis dar sėdi tomis nuo karščio šlapiomis kaukėmis ar kai kurie su tais juokingais skydeliais visą dieną, nors jau net čia buvo straipsnių, kad tokios "apsaugos" neturi jokios prasmės - o tuo pačiu šiomis dienomis vyksta masinės "išleistuvės" sodybose kur prie bendro stalo susirenka antra tiek :)