Nepatikėsite, kiek kainavo ši stovyklavimo kėdė - tokių liko mažiau nei šimtas  ()

„Christie's Hong Kong“ aukcione ką tik parduota išskirtinė lauko kėdė. Greičiausiai niekas ant jos ir nebesėdės, nes ji yra tiesiog neįtikėtinai brangi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug 7 milijonai eurų - tieka kažkas sumokėjo už šią 17-o amžiaus kėdę. Ji pasižymi lengvomis formomis, itin detaliais drožiniais ir puikia būkle, bet kaip ji gali būti verta 7 milijonų eurų?

Istorinės vertybės dažnai yra brangios. Jas žmonės perka ir norėdami uždirbti - tokių 17-o amžiaus kėdžių daugiau nebebus, todėl tikėtina, kad jų vertė augs. Be to, jos turi labai gilią istoriją.

Kinai tokias kėdes, vadinamas Jiaoyi, pradėjo gaminti trečiame amžiuje prieš mūsų erą. Jos buvo kuriamos pagal mongolišką pavyzdį - mongolai kažką panašaus su savimi pasiimdavo į žygius. Tokios ornamentuotos rankų darbo kėdės visais laikais buvo labai brangios, todėl dažniau lydėdavo imperatorius į, pavyzdžiui, medžioklės išvykas. Dėl to šis sulankstomas lauko baldas dažnai vadinamas stovyklavimo arba medžioklės kėde. Pačios prestižiškiausios Jiaoyi kėdės turėjo pasagos formos atlošus. Ši, ką tik parduota „Christie's Hong Kong“ aukcione, yra būtent tokia.

 

 

Čingų ir Mingų dinastijų vadovams pagaminta šimtai tokių kėdžių, bet iki mūsų laikų išliko mažiau nei šimtas. Kinams jos yra šalies istorijos dalis, sąsaja su imperijos valdovais, todėl jos ir yra tokios brangios. Kiek anksčiau panaši kėdė buvo parduota už 3 milijonus eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()