Kornvalyje planuojama įrengti giliausią pasaulyje baseiną: bus „unikalus pasauliniu mastu“  ()

Pagal 150 mln. svarų sterlingų vertės projektą, Kornvalio oro uoste esančioje „Aerohub“ verslo zonoje bus pastatytas vandens centras su įrengtu 50 m. gylio baseinu. Tikimasi, kad baseinas bus naudojamas povandeninei robotikai tobulinti ir astronautams rengti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Planus remiantis astronautas majoras Timas Peakas teigimu, „šis projektas prisidės prie Goonhilly Žemės stoties ir Kornvalio kosmodromo, kurie yra svarbūs nacionaliniai turtai, padės išplėsti mūsų žinias apie tai, kaip žmonės ir technologijos gali veikti ekstremalioje aplinkoje“.

40 x 50 m dydžio baseinas, kuriame vandens užtektų 17 olimpinių plaukimo baseinų, būtų uždengtas slankiojančiu stogu ir 30 tonų sveriančiu kranu, kuriuo į baseiną būtų galima nuleisti didelius daiktus.

Tai galėtų būti imituojamos Tarptautinės kosminės stoties dalys, povandeninių filmų filmavimo aikštelės ir net urvų sistemos, skirtos nuotoliniu būdu valdomoms transporto priemonėms išbandyti ar giluminiams narams apmokyti.

Projekto sumanytojas - buvęs karinių pajėgų nardymo instruktorius Džonas Vikersas, kuris yra „Blue Abyss“ vykdomasis direktorius.

Jis teigė, kad baseinas bus „unikalus pasauliniu mastu“ ir turės platų galimų panaudojimo būdų spektrą.

Bendrovės skaičiavimais, bus sukurta 160 darbo vietų, o vietos ekonomikai kasmet bus skiriama 8 mln. svarų sterlingų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()