Inovatyvi milžiniška vėjo jėgainė pati viena galėtų apšviesti 80 tūkstančių Europos namų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nukainotas 2021-06-09 15:42
Viskas ok, bet... pludūriuojanti? Kaip?! 324 m aukščio.. Čia kaip pludūriuojantis Vilniaus TV bokštas :)
kestutisz 2021-06-09 16:03
Bokštas tai net nžn, gan nedidelis (plotis) palyginus, va žymusis radaras Duga - "tik" 150m aukščio. Na, bet jie tik pradeda galvoti apie realų modelį ir bandymus vėjo tunelyje - gal kažkas ir gausis jei pavirs į seną gerai žinomą formą - piramidę :)
conjurer 2021-06-09 16:36
Spėju plūduriuos tuo pačiu principu kaip naftos platformos. Tik įdomu kokios vibracijos gausis nuo tokio kiekio skirtingu greičiu besisukančių generatorių.
AAA000 2021-06-10 04:10
pirma tegu pastato prototipa bent. ir kokius 1-2 metus paeksplotuoja tada gales situs pezalus rasinet... didziosios jegaines is esmes daug pagamina, nes uzgriebia VIENAS sparnas stabilu veja aukstyje virs 120m. kiti du sparnai tuo metu stabdo. aplamai net to vieno sparno dirba is esmes tik dalis - plongalys. vidurine dalis beveik negamina energijos - tik kompensuoja trinti i veja. vienintele teisybe tik nebent tame - kad paimtu didesni plota. nes kvadratas, o ne apvalus ziedas. plius labai sunkiai ir inertiskai butu valdoma pakreipimas i veja, nes tektu labai palengva sukiot visa masyvia konstrukcija... sunkiai isivaizduoju - kaip jie ta darys sukiot konstrukcijos viduje neefektyvu - nes plotas mazeja ir labai sudetingeja mechanika... bendras efektyvumas greiciausiai bus labai zemas... abejoju ar trisparne aplenks... neisbandzius praktiskai sunku pasakyt. siaip tera tik 2 tipai "apsimokanciu" sparnuociu. tipine trisparne ir vertikali valdoma (per brangi komerciskai). o cia kazkokia kaspirovskine fignia... nemanau kad pastatys net prototipa. ir prie ko cia turbinos?
gytis13 2021-06-10 10:03
Man čia panašu į eilinį pinigų įsisavinimo projektą, tokio pat lygio kaip energijos akumuliavimas kilnojant blokus kranais. Didelės vėjo jėgainės yra gerokai pigesnės negu daugybė mažų to paties suminio galingumo, todėl jos ir dirba rentabiliai. O čia viskas apverčiama aukštyn kojom, atseit mažos jėgainės pigesnės už dideles. Gal kažkas tuo ir patiki, tokia tipo inovacija. Kažin ar iki prototipo prieis, popieriuje galima tokį projektą sutaršyti.
AAA000 2021-06-10 11:51
siaip nesi teisus. yra tokie dalykai, kaip medziagos atsparumo ribos visokios. geometrinis padengimas. ir pan. kur atsiremia technologiskai. pvz aukstejant jegainei - boksto pagrindas dideja neproporcingai - trumpeja eksplotacinis laikotarpis del metalu nuovargio. monolitiniai mazgai tampa problemiski - pats generatorius ir sparnai. efektyvus plotas nera apskritimas. jis dideleje jegaine "baranka" - kazkoks lankas. labai ilgas sparnas perkraunamas ir luzta del tiesialinijiniu vibraciju. ir visokie kitokie sudai lenda... ribos visada buna svarbu visuma. kolkas dar verta didint - bet jau isdidinta iki tiek, kad sausumoje beveik nebera tinkamu statyt vietu keiciama kelios senos mazesnes i viena didele su nedideliu efektyvumo prieaugiu, bet cia riba irgi bus. nes toks monstras kai sakykim grius - ir kaima koki nusluos... ir stabdyt/ribot reikes prie menkesniu veju... dabar is esmes vejo energetika jau etape, kai labiausia truksta balansavimo kaupyklu, tinklu pralaidumo, o ne pacio gamybos pajegumo. jei ziuret i ateiti - investuot reikia butent cia. ypac i perdavima. o malunu "malimo" paslauga bus galima pasimt importu/tranzitu vos ne su priemoka
Tommis 2021-06-11 19:40
Plūduriuojanti, tai ir sukinėsis pati, tereiks tik „uodegą“ viršuj pritaisyt, ir tiek to darbo