Skamba neįtikėtinai, tačiau beatodairiškas kosminių palydovų skaičius gali sunaikinti ozono sluoksnį: kliuvo ir „Starlink“ – problemą kelia viena konkreti medžiaga, plačiai naudojama palydovuose (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-06-25 18:31
Rimtai? Kas naudoja aliuminio oksidą raketų kurui? Ir kaip šitą problemą sukeltų jau oksidavęsis aliuminis? Manau didžiausia problema palydovo grįžimo metu, nes kilimo metu oksidatorius ir kuras yra naudojamas iš raketos, ir greitis ne toks didelis, kad raketa lydytūsi nuo trinties. Visgi dėl grįžtančių reikėtų skaičiuoti ne jų kiekiu, o gal mase. O tuos kurie nesudega, apskaičiuoti dar sunkiau, teks iš bendros masės atimti nukritusią masę.
ciobrelis 2021-06-26 17:09
Na raketų kurui ir yra naudojamas aliuminis, kuris is raketos išmetamas Al2O3 pavidalu. (kieto kuro greitintuvai – NH4ClO4 + Al + plastofikatoriai) Šiaip čia kažkokia nesamonė ar klaidingas vertimas. Ozono koncentracija ozono sluoksnyje yra niekinė, tad tad net dudeginus visą planetos turimą aliuminį ozonas statiškai nebus panaudotas kaip oksidatorius. Ir tam vapšė aliuminis nereikalingas, tinka viskas palydove, kas gali oksiduotis: geležis, varis, polimerai ir t.t. Čia tik spėju, kad norėjo „patodyti“ kad saulės uždengimas (atspindėti energiją atgal į kosmosą saugant nuo klimato kaitos) atspindėsi ir UV, kuris ir gamina tripletinę deguonį ir ozoną. Žodžiu, buliaus šūdas
ciobrelis 2021-06-26 17:12
Sorry už tiek rašybos klaidų :D
Sausis 2021-06-27 00:04
Nors Musko kosmoso progama yra geriasias dalykas nutikęs žmonijai nuo išsilaipinimo mėnulyje ir Vojager zondų paleidimo, bet šitas palydovų tinklas yra tikras blogis. Ateity gresia monopilinis pasaulio interneto valdymas, o tai jau grėsmė laisvam internetui nes išnyks konkurencija. O dar matau vieną problemą: O kas bus kai visi tie 40000 bus iškelti, su kitų šalių kosmoso programom? Ta prasme, žemės atmosfera bus kaip užrakinta, nes raketoms pakilt trukdys palydovų tinklas. Nebus taip, kad šalys turės susimokėt JAV, kad ta praskleistų starlinko palydovus, kad neįvyktų sūsidurimas, padarytų ,,langą" šaliai norinčiai iškelt savo raketą? 40000 manau didelis tankis susidaro, o raketos žemėj ir taip ne iš visur žemėj gali kilt ir ne bet kada. Niekaip nesuprantu kam reikia tiek daug hlamo dangui, kad tiek internetą sunkiai pasiekiamose vietovėse tikrai tiek palydovų nereikia. Samokslai sąmokslais, bet man čia panašu į pasikartosiantį panašų atvejį, kai googlas pradėjo kurt androidą, niekas tikrai negalvojo kad nokiai ir visai symbiano ekosistemai ateis galas. Tai čia tas pats, visiems smulkiems interneto tiekėjams bus ragai ateity, o liks tik kelis pasauliniai žaidėjai- JAV ir Kinija su Rusija, su savo izoliuotais tinklais.