Kas nutiktų jei Rusijos Federacija subyrėtų? Kam atitektų branduolinis arsenalas (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-07-19 18:59
Greičiau subyrėtų - būtų ramu. Liktų keletas diktatorėlių, bet būtų geriau, nei Putinas. Jei taip atsitiktų, kad nebūtų jokios apsaugos prie branduolinių bombų, tai NATO galėtų jas konfiskuoti - geriau, nei jos pereitų pas islamistų sukarintus rėžimus arba Kiniją.
kiesza 2021-07-19 19:09
Jai nesubyra toks apsurdas kaip šiaurės Korėja, net Katalonai, negauna suvereniteto nuo socialistų ispanų, manau neverta puoselėti vilčių, kad Rusija susiskaldys. Be to Rusijos subyrėjimu visai nesuinteresuota JAV, ES, Kinija. Lengviau susitarti kada yra vienas valdovas, o ne 15 atskirų "vierchų" su savo kaprizais, su savo branduoliniais ginklais.. Putka tuoi užsilenks, jai žmonės norės viskas pasikeis, arba dar pusę amžiaus ant įtampos gyvuliuos
Benediktas 2021-07-19 19:12
Giedriax 2021-07-19 19:52
Straipsnyje minimi Rusijos žlugimai 1917 ir 1991 metais. Drįstu nesutikti su šia nuomone, nes man atrodo jog tai nebuvo žlugimai, o tik valdžios pasikeitimas. 1917 Rusija nežlugo, nes visa teritorija liko ta pati, tik carinę valdžią pakeitė komunizmas. 1991 Rusija nežlugo, komunistinę valdžią pakeitė (galbūt) demokratinė valdžia. Rusijos teritorija taip pat visiškai nesumažėjo. Iš sąjungos pasitraukė per prievartą laikytos šalys, bet pačios Rusijos teritorija liko tokia pati. Didžiausia grėsmė Rusijos žemių vientisumui manau buvo Čečėnijos karai, kai čečėnai norėjo atsiskirti nuo Rusijos. Na tie karai jau baigėsi ir Čečėnija neatsiskyrė. Dar keletas priežasčių, kodėl manau, kad Rusijai joks subyrėjimas negresia: -Nėra didelių etninių mažumų. Rusai sudaro apie 80,9% gyventojų, kita didžiausia grupė totoriai - 3,9%. Kitos grupės sudaro po procentą ar mažiau. -Sibirui nuo Rusijos atsiskirti nenaudinga, nes ten žmonių tankis mažas, teritorija didelė, pramonė menkai išvystyta, taip pat iš centrinės valdžios gauna pinigų. -Europinėje dalyje Rusijos populiacija yra maždaug homogeniška - nėra didelių kalbinių, kultūrinių, religinių skirtumų. Mažos ne rusiškos tautelės neturi galimybių kovoti dėl atsiskyrimo (pavyzdys: čečėnai). Yra žmonių sakančių, kad Rusija subyrės kai Putinas mirs. Ateities niekas nežino, bet abejoju tuo. Na galbūt ne visiems patiks naujasis prezidentas, galbūt bus kokių nors protestų ar neramumų, bet mano prognozė yra tokia, kad bent jau teritorijos atžvilgiu niekas nepasikeis, nebus jokio subyrėjimo ar atsiskyrusių valstybių.
Benediktas 2021-07-19 20:08
Tai joms ir nereiks kovot, pvz čičėnams, nes nebus su kuo kovot, nebus valdžios ir pinigų karui, kaip 1990m. Niekas neis kariaut už dyką. Visi pirmaiusia savęs žiūrės, jei bus krachas. O čičėnai dabar labai gerai apsiginklavę. Šitam Rusijos dariniui - yra sveikas dalykas subyrėt, nes sistema aiškiai blogai veikia.
immortallt 2021-07-19 22:03
Rusijoje gyvena daugiausia tautų, tiek kad dauguma nutautintų. Rusas, tikras rusas, yra tautinė mažuma Rusijoje. Sibirui nuo Rusijos atsiskirti yra visos priežastys. Sibiras visą likusią Rusiją išlaiko, o patys gauna tik mažą dalį. Maskva be Sibiro žlugtų. Vat Maskva tai Sibiro nė už ką nepaleis (nu Krasnojarsko), nes tada ir Maskvos neliks.
Talkatif 2021-07-19 22:20
Nebyrės Rusija. Komunistų partijos struktūrą pakeitė KGB. Užsilenks Vova, išsirinks kitą vadą. Tai hierarchinė struktūra. Kaip feodalai viduramžiais. Ar Sicilijos mafija. Atskiri klanai pastoviai pasipjauna tarpusavyje. Bet piramidei neleis sugriūt. Jei liaudis pradės per daug bušavot, imsis išbandytų Baltarusijoje priemonių. Kas liečia Rusijos subyrėjimą, tai atsirastų krūva Lukashenkos lygio psichų su branduoliniais ginklais, kuriuos ne tik, kad galės panaudot, bet ir parduot. Teritorija ant tiek didelė, kad nei jankiai, nei kinai, nei kartu nesukontroliuos.
iPienius 2021-07-19 23:09
Vakarai neleis Rusijai subyret. per daug naudos is Rusijos gauna. dabar gi nord stream 2 stato ir vokieciai tikisi dujas naudot, kas butu, jei Sibire kuri nors tauta atsiskirtu ir vokieciai be duju liktu? iskart Vokietijos ekonomikai didele krize butu. tai paciai Jav, RUsija yra kazkiek naudinga, kaip sajungininke pries Kinija, nes Jav galia mazeja, o Kinijos dideja. WW2 metu Jav siunte maista, ginklus ir visa kita, kad rusai atsilaikytu pries vokiecius (yra nuotrauku, kaip kareiviai valgo konservus angliskais pavadinimais). kazkokio karinio konflikto metu, situacija butu panasi
Almiasas 2021-07-20 11:13
Straipsnyje ne visai teisingai pateiktos kelios vietos. 1812 metais Rusija nesubyrėjo, nes ją parėmė Britų imperija ginklais ir finansais, kad nugalėtų savo priešą Napoleoną Europoje. Patys britai tais pačiais 1812 metais siuntė laivyną su kariuomeme į JAV, ten nuniokojo Vašingtoną, sudegino Baltuosius Rūmus ir dar prikrėtė visko. 1941 metais TSRS nežlugo, nes gavo paramą ginklais, maistu ir strateginėmis žaliavomis iš sąjungininkų, daugiausia iš JAV. Nors pirmąją partiją gavo iš Anglijos 1941 rudenį. Taigi Rusija subyra tada, kai to prireikia kažkam iš išorės. O dabar bent jau Vokietijai šitonereikia.
VirtualGadget 2021-07-20 13:33
Filmukas puikiausiai iliustruojantis kas būtų jeigu būtų. https://www.youtube.com/watch?v=e20bVslk8UY Man tik įdomu ką bendro turi tokios temos su technologijom ?
bmk1245 2021-07-20 13:58
Negalima nesutikt, apart kinų - kinai ne "jankiai", susodintų į perauklėjimo stovyklas nepatenkintus ir būtų tvarka.
Benediktas 2021-07-20 14:10
Nu bet Rumunijoj, Juguslavijoj to neįvyko. Ten buvo diktatoriai. Isvis visoje Europoje seniau buvo Karaliai=diktatoriai, bet tas nesitęsia iki šiol. Anglijoje karalienė - tik prisiminimas, realiai valdo parlamentai. Rusija, Baltarusija, Arabų, Afrikos kai kurios šalyse žmonės žmonėse dar daug to mentaliteto likę - kad turi būti kažkoks nepakeičiamas galingas vadas, kad jis gali savo naudai kaupti valdžią, turtus - ir tai ok. Europa tą praugo. Rusijoje nelabai buvo progos tokiam mentalitetui išaugti dar, bet kažkada ateis senam mentalitetui galas.
House_of_gold 2021-07-20 14:41
Tiems, kas sako, jog Rusijos subyrėjimu niekas nėra interesuotas — sakyčiau interesuota Kinija. Jiems dabar Rusija yra reikalinga kaip sąjungininkė, kol Kinija nepasiekė pilno potencialo. O paskui Kinijai Sibiras būtų itin gardus kąsnelis, ypač dėl įvairiausių resursų, mažo gyventojų tankio. Jiems net turbūt nereikėtų kažko užkariauti, pinigai nupirktų viską. O jei būtų kvaili maži diktatorėliai — tai būtų tik dar lengviau. Vienintelė problema, kuri gali būti sudėtingesnė tai branduolinis arsenalas.
immortallt 2021-07-20 15:57
Rusija sąjungininkė kinams? Nejuokink. Nebent kaip klounas nukreipiantis dėmesį. Rusija neturi jokio ekonominio pranašumo, karinė galia grindžiama branduoliniu arsenalu, kuris neaišku, ar dar veikiantis, o ką jau kalbėti, ar gali praeiti raketinį skydą. Kitaip sakant, Rusija yra trečio pasaulio šalis ir jie toliau sparčiai eina dugnan.
Talkatif 2021-07-20 18:29
Ekonomiškai Rusija silpna. Bet turi didelį potencialą savo kriminalinei veiklai. Nuo narkotikų, ginklų prekybos su visomis pasaulio grupuotėmis iki dezinformacijos technologijų ir kišimosi į rinkimus bet kurioje šalyje. Turi nachališkumo žudyt, sprogdint užsienio šalyse. Finansuot, apmokyt, net ruošt įvairius teroristus. Papirkinėt, šantažuot bet kurio lygio politikus. Kremlius neturi jokių moralinių ribų. O Kinija dabar daug skolina Rusijai. Kinai vaidina bendradarbiavimą, merkia pinigus vagonais. Ateis laikas ir pareikalaus grąžos. Pastaruoju metu kinai su rusais įtemptai dirba Vakarų civilizacijos visuomenių destabilizavimui. Bet kurie neramumai iškart gauna palaikymą abejų. Su kovidu pradžioj irgi įdomiai buvo. Vos tik jį pripažino. Europoj, PSO išsižioję spėliojo, kas čia bus, o Rusija iškart uždarė sieną.
Benediktas 2021-07-20 18:41
Jo, jei kinai finansuos Kremlių, net kai baigsis Rusijos aukso atsargos, kaip Dabar Rusija finansuoja Lukoshenką, tai tada labai ilgai dar Kremlius gyvuos: žmonės nenuvers, nes ginklų neturi ir mentalitetas ne tas. Jei už komunalines paslaugas bus už ką apmoketi, rusai į gatves Kremliaus verst neis. Ypač tai negresia Maskvoje, kur didžiausia žmonių koncentracija ir aukštesnis pragyvenimo lygis bei daug imigrantų, kuriems pofig. Periferijoje, per mažas žmonių tankis ir per toli išsibarsčius populiacija, nors gali gyventi labai blogai. Matosi tiesiog ilga Rusijos degradacija, nes jie kurti nieko nežada, nebent ginklus. Dabar suprantu, kodel gerai, kad ginklai yra pas USA gyventojus - jei nores, gali nuverst valdžią. Aišku, dažniau, kažkas pašaudo, bet diktatūrai būtų sunku įsigalėt. Nebent Trumpas 2 kadencijije būtų išleidęs įstatymą, kad nelegalu turėti ginklų namuose ir giklai būtų atimti. Tiek Rusijoje, tiek Baltarusijoje beginkliai žmonės mažai ką gali padaryti. Jei Maskvoje ryžtingai išeitų 2-3 milijonai, šiaip neaišku, kokie įsakymai būtų duodami ir nuo to dar daug priklausytų valdžios likimas. Bet artimiausiu metu dar nenusimato tas, nebent staigiai pradėtų kristi rublio kursas.
Talkatif 2021-07-20 19:43
Rusų toks vegetavimas tęsiasi šimtmečiais. Kaip prie Ivano Rūsčiojo, taip ir dabar. Patys rusai neįgalūs ko imtis. Nebent musulmonai nuspręs pasileist nuo pavadžio. Bet tam reikia, kad Kadyrovo neliktų.
VirtualGadget 2021-07-20 21:28
Rusijoj yra kitokia valdymo forma. Jeigu gerai pamenu lyg tai vadinasi prezidentine. Koks ten tas kitoks žmonių mentalitetas Rusijoj tai nežinau, greičiausiai tai kokios susiformuotos klaidingos pažiūros . Kalbama, kad tobulos valdymo formos kol kas kaip ir nėra. Tai aš nebūčiau linkęs taip kritikuoti kitų valdymo formų. Klaidingus ar blogus sprendimus vyriausybės gali priimti nepriklausomai nuo valdymo formos.
vanduo4 2021-07-20 21:41
Įdomus įvykių dėsningumas: silpni vidiniai ryšiai, karinis konfliktas, subyrėjimas.
Benediktas 2021-07-20 21:44
Na kai ruso paklausia, kaip jo nuomomone vienas ar kitas dalykas, kur akivaizdžiai matosi, kad valdžia elgiasi neteisingai, atsako: "Na valdziai turbut, geriau matosi", "ką tu padarysi, mes negalime nieko pakeisti?", "politika nesidomiu", "man viskas gerai, todel man nerupi, kad kazkam blogai", "patys kalti", "viskas gerai, patenkintas, Putinas mldc, tik pas mus darbo nera, gamyklos užsidare", "vidaus politikoje blogai labai, bet uztad usienio politikoje mldc Putinas". Va tokios panasios mintys. Ukrainieciai ne tokie susitaikantys buvo, placiau, laisviau maste, ejo pries snaiperiu kulkas paskutine perversmo diena.