Pro Žemę milžinišku greičiu praskriejo Gizos piramidės dydžio asteroidas: tai jau ne pirmas kartas, kai „potencialiai pavojingas svečias“ apsilanko Žemės apylinkėse - ir jis vėl sugrįš  ()

Sekmadienį (liepos 25 d.) prie Žemės priartėjo asteroidas, kurio ilgis prilygsta Didžiosios Gizos piramidės aukščiui, praneša NASA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavojaus nesukėlė

Kosminė uoliena grėsmės Žemei nesukėlė, tačiau NASA stebi tokius kosminius kūnus, kad daugiau sužinotų apie ankstyvąją Saulės sistemą – asteroidai yra to meto uolienų fragmentai – ir dėl to, kad jei jų orbitos pasikeistų, asteroidas ateityje galėtų kelti pavojų Žemei.

Priartėjimo metu asteroidas, pavadintas 2008 GO20, praskriejo per 24,5 mln. km. nuo mūsų planetos. Kaip teigiama naujienų pranešimuose, jis skriejo milžinišku,beveik 29 000 km/h. greičiu.

 

Apskaičiuota, kad uolos skersmuo gali siekti nuo 97 iki 220 metrų. Bet kokia didesnė nei maždaug 150 m. skersmens kosminė uoliena, laikoma potencialiai pavojingu asteroidu (PHA). Visus PHA stebi NASA Artimųjų Žemės objektų tyrimų centras.

Dažnas „svečias“

2008 GO20 yra „potencialiai pavojingas“, nes laikui bėgant planetų gravitacinė trauka gali pakeisti objekto orbitos trajektoriją taip, kad jis kirstų Žemės orbitą. Jei taip atsitiktų, ateityje galimas susidūrimas su mūsų planeta, teigė NASA.

 

Tai jau ne pirmas kartas, kai 2008 GO20 apsilanko Žemės apylinkėse. Remiantis NASA duomenimis, jis labiausiai priartėjo 1901 m. rugpjūčio 4 d., kai asteroidas praskriejo 1,3 mln. km. atstumu nuo mūsų planetos. Kitas artimiausias jo praskriejimas įvyko 1935 m. liepos 31 d. 1,85 mln. km. atstumu nuo Žemės. Kitą kartą šis asteroidas praskris pro Žemę 2034 m. liepos 24 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()