Ar pirktumėte tokią mėsą? Greitai į Lietuvą ateis dar neregėti produktai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-07-31 17:40
tuos pakaitalus tai gali susikist. ne skonis su isvaizda svarbiausia. svarbiausia strukturos pilnavertiskumas. o va kur isauginta is kamieniniu lasteliu - va tokia manau be problemu valgyciau. ji turetu net vertingesne but, jei gerai parinks auginimo technologija. pavadinimas tik keistas kazkoks. cia pavadint reiketu "inkubatorine-siltnamine mesa" - nes isaugina is esmes kazkokiam inkubatoriuje-siltnamyje. ir tikslinis pavadinimas pagal pirmini saltini. manau galimetu isaugint ir kokiu banginiu/delfinu/drambliu/mamutu/stumbru/stambiuju kanopiniu ir kitokios vertingos mesos. o tie kur nori ryt ne kokybe, o ivaizdi - visokie vegetarai ir panasus - cia ju asmenine problema. pas kokius psichologus tegu uzsiraso. nes vegetarizmas ar psiaudoekologine gyvuneliu meile yra diagnoze. tik nekompensuojama ligoniu kasu kolkas ------ papildai yra irgi blogas variantas - nes tada maitinimuisi reikia visuotines kvalifikacijos. vadinasi bereikalingos aktyvaus laiko sanaudos be jokios laiko prailginimo grazos... sudetingesniu papildu naudojimas neturetu islist is technologinio lygmens iki masinio vartojimo...
Staska 2021-07-31 21:59
Jei skonis ir struktura panasi i gyvuno, tai pirkciau tokia mesa be problemu ir galeciau atsisakyti gyvunu mesos, manau.
AAA000 2021-08-01 02:04
jei bus brangesne bent 3 kartus - nepirktum
vanduo4 2021-08-01 20:54
Pirksit tokią mėsą be problemų, nes neturėsit kito pasirinkimo; Klausimas čia tik vienas - kaip kontroliuos kokybę? Tarkim mokslas įrodė jog elektroninės cigaretės sveikesnės, deja rinkoje tiek daug nekokybiškų pakaitalų, kad jau dabar yra atvejų kai po dvejų rūkymo metų, žmonėms reikia plaučių transplantacijos.
kukulis4 2021-08-02 07:34
Keletas dalyku: Kiaule uzaugint iki einamo svorio, ty 95-100kg uztrunka ne metus, o 4-4.5 menesio. Jauti taip, apie metus. Laboratorine mes, greiciausiai yra tai, ka mes visi valygsim uz geru 10, na gal 15 metu. Nes auginti gyvulius - ty auginti augalus, tada sert gyvuliams, ir tada valgyt ju mesa nera optimalu. Bus sudetinga uztikrint mesos tiekima vis auganciam zmoniu skaiciui ir jiems vis turtingejant. Kai zmogus pradeda daugiau uzdirbti, visu pirma jis pradeda sociau maitintis. Nebent kazkokiu magisku budu visas pasaulis pasuks veganizmo keliu. Apie plant based mesa - ragavau kelis kartus beyond meat sasyskas, burgeriu paplotelius. Nu ispudinga, ka is augalu padaro. Jeigu nezinociau kad valgau augaline mesa, tikrai sakyciau kad tikra mesa, tik nepasakyciau kieno. Tikrai nesupainiociau su jautiena ar kiauliena, bet nebuciau toks tikras del kitos mesos, kuria valgau reciau.
vazzy 2021-08-02 11:11
jeigu maistine verte panasi i mesos ir skonis panasus, man vienintelis svertas cia yra kaina, kas pigiau ta ir valgysiu, sutikciau apie 20% brangiau moket uz netikra mesa, vardan ekologijos.
kukulis4 2021-08-02 13:17
Siuo metu plant based mesa yra 5-6 kartus brangesne, nei kad sviezia jautiena. Turbut reiketu lygint su brandintos jautienos farsu, nes butent is tokio gaminami geri burgeriai, tai skirtumas butu apie trys kartai. Labai brangu, ir kolkas tinka, turbut, tik radikaliems veganams.
Benediktas 2021-08-02 13:44
Mes diskutuojam apie kaina, bet realiai cia nebuvo parasyta, kiek kainuoja laboratorine mesa. Pries menesi technologijos.lt buvo straipsnis, kad Izraelyje jau realiai pradejo burgerius su ja daryt.
kukulis4 2021-08-02 16:15
As tik radau informacijos, kad 2021mais tikimasi kaina sumazint iki $10 per kotleta. Ne per kg, bet per KOTLETA. Cia vis dar per brangu net ir labai radikaliam veganui
AAA000 2021-08-02 16:52
taigi cia tame ir esme, kad siulo uzaugint mesos lasteliena kazkokiu pigiu budu. ne gyvuno auginimo lygyje, o kazkokios mikrokulturos. panasiau kaip su bakterijom ar dumbliais sintetina kazkoki jungini. mesos lastele pati savo augimo procese ir sugeneruoja ta "maistine verte". darymas is kitu jau uzaugintu lasteliu - tame tarpe ir augalu - nepilnaverte mityba. nes padaro tik ispudi, skoni, kvapa, isvaizda. o maistines vertes nera. tu tik pavalgysi maloniai - bet paskui vaiksciosi kaip trenktas, prastai miegosi, darbingumas bus zemas, noresis daugiau edesio ir pan. ant vegetaru tas puikiai matosi visiems pasaliniams. isskyrus juos pacius maistine verte yra labai brangu. visokie kulturistai zino ant savo kailio jei domina maistine verte - ju klausinek. cia sudetinga tema aplamai... net ir valgant mesa - pilnaverte mityba negarantuota. nes sudo pilna ir mesos gaminiuose. bet valgant tik zoles - isgaut pakankama maistine verte sudetingiau eksponentiskai...