Sensacingas atradimas rodo, kad gyvūnai egzistavo 350 milijonų metų anksčiau, nei manyta - ir tai keičia du svariausius jų istorijos aspektus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-07-31 18:45
Kuo ankstesnę pradžią atranda, tuo labiau suprantu, koks tai nepaprastas procesas yra - evoliucija. Ir tai nera riba, tiesiog ne taip lengva rasti fosilijų pėdsakų po tiek laiko.
Giedriax 2021-07-31 21:43
Labai įdomus mokslinis atradimas, tačiau drįstu abejoti ar tai yra ankstesnių priešistorinių gyvūnų fosilijos. Kadangi nėra kažkokių išskirtinių kūno dalių, galima ginčytis ar tas fosilijas sudarė gyvūnas, augalas, bakterijų kolonija ar dar kas. Atsakymą galbūt pavyktų sužinoti jei būtų rasta specifinių molekulių kurias gamina tik gyvūnai (kaip pvz ) Fosilijų amžius taip pat man kelia abejones ar tai gyvūno fosilija. Jei tai yra 890mln metų gyvūnas, mokslininkai tikrai būtų radę kitų fosilijų, kurių amžius 800, 750 ar 700mln metų, tačiau jų tiesiog nėra. Kambro sprogimas dėl to ir pavadintas sprogimu, nes būtent prieš maždaug 540mln metų fosilijų gausa ir rūšių kiekis padidėjo daugybę kartų. Ankstesniuose sluoksniuose gyvūnų nerandama. Yra žinoma, kad "daugialąstiškumas" išsivystė atskirai ne vieną kartą, jau atsiskyrus gyvūnų, augalų ir grybų evoliucinėms šakoms. Na kažin ar įmanoma patikrinti, bet galbūt prieš 890mln metų egzistavo dar viena "biologinė karalystė"? Ne augalai, ne gyvūnai, ne grybai, bet dar kažkokia išnykusi biologinė karalystė X? Tai paaiškintų kodėl po šios fosilijos 350mln metų nėra kitų daugialąsčių organizmų fosilijų. Pvz karalystėje X pasirodo pirmieji daugialąsčiai organizmai, tačiau dėl aplinkos ar klimato pokyčių karalystė X išnyksta, ir kiti daugialąsčiai organizmai kitose karalystėse pasirodo tik po 350mln metų?
AAA000 2021-08-01 03:43
taigi dnr net fragmentai neislieka ilgiau kaip kelis milijonus metu... musu technologijos nesugeba paimt meginio. viska is formos palyginimo atspaudu ir srities specialistu lakios fantazijos sprendzia... lastelinio lygmens net nenagrineja nu nebent isras kazka subtilesnio... lastelini lygmeni mes galim nagrinet tik is dabar gyvu. susitelktu geriau i praktinius bandymus. pvz pamegint prikelt isnykusia rusi sukonstruojant dnr ekspermentiskai. tada butu ka lygint ir pagal forma. kiek tas fosilijas gali knist?