Aplinkosaugininkai sunerimę: Patagonijos regione ežerai nusidažė šaltibarščių spalva (Video)  ()

Du ežerai Patagonijos regione Argentinoje nusidažė ryškiai rožine šaltibarščių spalva. Tai kol kas nepaaiškinamas reiškinys: vietos aplinkosaugininkai baiminasi, kad šį reiškinį sukėlė pramoninė tarša ir jis gali būti pavojingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Argentinos miesto Trelju pakraštyje netoli pramoninio parko esantys ežerai driekiasi per dulkėtą dykumą primenančią lygumą ir iš esmės yra neprižiūrimi bei netausojami.

Kaip teigiama Trelju savivaldybės įrašuose socialiniuose tinkluose, savivaldybės pareigūnai neseniai atskleidė atvejį, kai sunkvežimis į vandens telkinius išpila atliekas.

Visgi pareigūnų pasisakymai vietos žiniasklaidoje apie tai, ar staigus ežerų spalvos pokytis yra žalingas, yra prieštaringi.

Aplinkosaugininkai yra labiau sunerimę. Vietos aktyvistas Pablo Lada, Argentinos nacionalinio ekologijos tinklo (RENACE) narys, interviu „Reuters“ pasakojo, kad rausvai ežerai galėjo nusispalvinti dėl dažų, kurie paprastai naudojami netoliese auginamoms krevetėms, jog šios įgytų tipinį rausvą atspalvį.

 

Vietos ir regiono aplinkosaugos pareigūnai tiria šį atvejį ir galimą žalą ežerams, tačiau jokių išvadų kol kas dar nepadarė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()