Kodėl ugniagesių kibirai kūginiai, ant balto paviršiaus dulkės atrodo juodos, o ant juodo – baltos ir kodėl per šalčius žuvys nesušąla?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-08-11 11:40
Šitą eksperimentą darė nepamenu prieš kokia gal 40-50metų Pastatė 3 bačkas judą, baltą ir dryžuotą kaip zebras, pajungė žemos srovės aukštą įtampą kaip būna dabartiniuose musgaudžiuose ir skaičiavo nutrenktas muses, tai jo mažiausiai ant dryžuotos bačkos pririnko, bet vistiek tai nebuvo 0 musių kažkoks kiekis irgi priskrido, bet tikimybė mažėja. Įdomu toks kamufliažas nuo plėšrūnų ar padeda, įtariu kad turi suveikti, nes kai jie stovi visi kartu bandoj visi dryžuoti plėšrūnui tutėtu būti sunkiau nusižiūrėti konkrečią auką. Arba nusitaikius į kokį silpną jauną, ligotą, ar panašiai, kai jie visi bėga galimas daiktas plėšrūnas pames konkretų individą ir pradės truputi blaškytis kuris čia buvo kuris, taip dasideda kažkokia papildoma tikimybė, kad medžioklė nebus efektyvi kaip planuota.
AAA000 2021-08-11 13:51
deja ne. sita sistema, kur tu aprasei - taupo dregme. o ne siluma. ja geriausiai isvyste dykumu gyviai ir pauksciai berods. gali net nevartot vandens gerdami - pasiima is oro. pvz ryte kai kondensacija - buna lauke ir kvepuodami "atsigeria". o mes per ja is esmes tik pojuti teturim tvankumo... siluma gaminasi is energijos maiste. ir is esmes musu organizmas netaupo silumos. o vercia ieskot daugiau edesio... o va pas pingvinus situacija atvirkstine. dregmes sociai, o va maisto nedaug... issivyste labiau rekuperacine sistema. nors terminas "rekuperacine" nelabai teisingas. adaptavosi savo organizma arciau isoriniu salygu "balanso" - skamba geriau
Paramotoras 2021-08-12 01:31
-50 ir dregme. Nu sakyciau tiesiog saltieji tropikai ar koki antarktidos dregnieji laukai.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-08-13 00:52
Mokykloj dar buvo minimas toks faktas, kad vandens tankis yra didžiausias prie +4 laipsnių. Nuo šio taško į abi puses (šylant ar šąlant) vanduo ima plėstis. Gana įdomi savybė, nes visos (?) kitos medžiagos kuo šalčiau - tuo tankesnės. Štai kodėl ledas kyla į vandens paviršių. Paveikus vandenį didžiuliu slėgiu (ežero/vandenyno dugne), jis išliks skystos būsenos ir +4 laipsnių temperatūros. Tik šiaip galvoju ar dirbtinai būtų įmanoma atšaldyti aukštu slėgiu veikiamą vandenį? Ar vandens molekulės tiesiog nebeatiduotų energijos?
Evil Goku 2021-08-13 01:03
Gal šitas video atsakys į tavo klausimus: https://www.youtube.com/watch?v=t5mdZD00POs