Tokio pragariško karščio Europa dar nebuvo mačiusi – pagerintas net 44 metų senumo aukščiausios temperatūros rekordas: viršytas beveik vienu laipsniu (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-08-14 11:16
Kas yra blogiausi padariniai? Mano nuomone tai bus masinė migracija į šiaurę, ir žemdirbystės plotų mažėjimas. Ką darysime dėl to? Ir ką gali vyriausybės padaryt? Nesu girdėjąs jokių rimtų planų, be to kad "sukčiausim VDV išmetamo CO2 matavimuose", ar "apsimesime kad pereiname prie atsinaujinančios energetikos, atlikdami visą gamybą kitur" ar "gausime finansavimą už neįmanomai efektyvią CO2 perdirbimo technologiją". Net didysis kombinatorius muskas pripažino kad atominė energetika yra gera alternatyva, bet aš juo taip nepasitikiu, kad manau kad čia tik dar vienas žaidimas su akcijų rinka.
iPienius 2021-08-14 18:17
visa ta klimato kaita yra tik pinigu plovimas. nesigynciusiu, taip ji vyksta, bet niekas nera daroma jai sustabdyti. mokesciu kelimas ar gamybos iskelimas problemos visiskai nesprendzia. jokie realus veiksmai nedaromi, bet tik kalbama, kad darysim
Hmz 2021-08-14 23:39
Kokie, tavo manymu, būtų realūs veiksmai?
conjurer 2021-08-15 02:20
Megaprojektai reguliuojantys žemės temperatūrą. Tai galima padaryti atspindint didelę dalį saulės šviesos atgal, ir net kurį laiką turėt didesnį co2 kiekį kol jis sumažės. Darbo pobūdžio keitimas į nuotolinį, bei bereikalingo eismo mažinimas. Per covid pandemiją tai davė pastebimą poveikį, bei sumažino bendrą co2 išskyrimą. Gal nevisi darbai tam tinkami, bet tie kurie tinka, jiems jau yra technologijos. Planuoto nusidėvėjimo mažinimas, bei iš to kylantis gamybos tempų stabdymas.Tiek pigūs drabužiai, tiek pigi elektronika bei butinė technika reikalauja daug energijos pagaminimui, ko pasekoje išmetama daug co2, bei sukuriama daug šiukšlių. Ekonomika dėl to suprastėtų, bet dėl to nukentėtų keli milijonieriai, ir laimėtų dauguma. Darbo vietų šiap ar taip mažės dėl automatizacijos. Na o pradėti reikia nuo plano - kuris veiksmas, kiek pašalins co2 išmetimo, ir ar pašalins kitas priežastis. Aš tikrai nesu pajėgus sugalvoti geriausią sprendimo variantą kiekvienai mano paminėtai problemai. Bet tikrai subūrus dideles ir tarptautines specialistų grupes tai nuspręsti įmanoma.
Pumper 2021-08-15 10:19
Kaip? https://www.youtube.com/watch?v=6yqi0FabHHs
conjurer 2021-08-15 11:15
Padengiant vietas, kur daugiausiai sugeriama saulės šviesos, folija, ar granuline atspindinčia danga. Buvo apie tai kažkada straipsnis, bet liko tik kaip įdėja. Esmė kad tai turi būti labai pigu per kvadratinį metrą, ir reikia tiksliai paskaičiuoti kokia tai bus įtaka globaliam klimatui. Kaip minėjau nesu kvalifikuotas pasiūlyti tikslų konkretų sprendimą, bet žinau kad grubiai užtektų taip padengti apie vieną procentą planetos. Gal užtektų padaryti tą plaukiojančia šiušlių salą vedrodžiu. Kosminė pavėsinė tikrai per brangus projektas. Taip pat čia nėra sprendimas viskam, tik pirmas žingsnis stabilizuojant temperatūrą. CO2 sumažinimas bus ilgas procesas, bet tikrai būtinas. Pajėgumus ir žinias kaip viską padaryti turime, tiesiog neturime valios, kaip žmonija, susivienyti tokiam tikslui. O pasaulio lyderiai nukreipinėja visą žmonių dėmesį konkuruodami tarpysavyje, kas tikrai nepadeda.
AAA000 2021-08-15 12:21
sprendimas labai paprastas ir elementarus. sukist palaida angli giliai po zeme. atgal. galima net i naftos grezinius pvz. kokios nors anglies-vandens emulsijos pavidalu sukist. o nusedus - vandeni paskui vel issipumpuot. nafta net neverta nustot siurbt. nes pasiimam is jos vandenili - paskui po ciklo dideja vandens kiekis. sita nesamone su atsilimu sukele net ne vdv, o masinis anglies deginimas ir misku kirtimas. kai masiskai kase angli ir sildesi ir vazinejuo-plaukiojo. kad perplaukt vandenyna - pakraudavo vos ne 2/3 laivo anglimi... ten gi kelis simtmecius kase ir veze traukiniais. visi sudmiesciai anglim buvo kurenami. gyveno smalkese. dar ir dabar kasa koks trecdalis pasaulio... o kritine situacija sukele brandziu misku sunaikinimas. intensyvioji zemdirbyste. ir ypac vegerarai. vdv veikia ant angliavandeninliu, kur anglies gana mazi kiekiai. ir angliavandeniliai yra gamtos ciklo BUTINASIS elementas. o anglies perteklius seniau buvo tiesiog sukauptas gyvybes ir susitelke po zeme. dabar reikia atstatyt tiesiog pati kieto pavidalo anglies kieki. o ne co2 skaiciuot kazkokias lempines normas... medziai is esmes tik filtras. jie tik labai efektyviai nusodina angli. bet jei ji neuzsiguli zemeje - medziui supuvus - nu tai vel patenka i anglies "klajojimo" cikla. galutine versija - kai visa anglis vel atmosferoje - tai Veneros planeta... vdv yra is esmes zalias transportas - balansa jis veikia per mazai. ir tarsa priklauso nuo angliavandenilio "sunkumo". pvz dyzeliai tarsesni. o mazutas - dar tarsesnis. bet net ir jie galima sakyt ekologiski. tarsa turi but skaiciuojama ne pagal co2, o pagal deginamam kure esanti anglies kieki. tarsos kvotu sistema manau labai logiska - nes kazkoks palaidos anglies kiekis butinas gyvybei egzistuot - tiesiog ji reikia gerai ivertint. iki kiek galima. vietoj to matuoja kazkoki antraeili buhalterini rodikli - globalia (statistine) temperatura... isteriniu temperaturos idiotu judejimas tiesiog... pvz dujos, kaip koks metanas net netempia iki to vidurkio. greiciausiai gryno metanolio, etanolio ar spirito deginimas irgi ekologiskai dar neutralus. ar net teigiamas. (anglies ciklo balansui) net malkos kazkur ant ekologijos ribos - bet greiciausiai jau su siokia tokia zala. --------- tie veidrodziai ar dangos - visiskai beprasmiski projektai. jei daryt atmusima - reikia paleidinet kazkokius palydovus ir statyt seseli tarp saules ir zemes. kazkur vidineje orbitoje. daryt ta zemeje kvaila - iskart gi ta danga suyra - uzsitersia ar apkrinta visokiu samstu. toks projektas labai leto veikimo - turi but tukstantmecius isliekantis... ten kur bande - pvz Grenlandijoje leda denge - keliu metu neatlaike o efektas nedidelis buvo. idetos pastangos nevertos rezultato - jei paskaiciuot pagaminima-gabenima - greiciausiai dar ir minusines... kai pvz medziu sodinimas - net su priverstiniu laistymu - pliusinis efektas.
conjurer 2021-08-15 14:59
DarkNRG 2021-08-16 00:23
Darbas nuotoliniu budu ekonomikai tik pakenks. Be to ne visi nori sedet pastoviai namie.