NASA siunčia prastą žinią: JAV astronautų išsilaipinimas Mėnulyje iki 2024 m. neįmanomas – kas nutiko ir kodėl minimas Elonas Muskas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2021-08-22 15:02
bmk1245 2021-08-22 15:34
Yeap, leftistams keturkampiai ratai geriau. Gal geriau pakalbam apie tai kad Kanadoje galima sėst kalėiman už netinkamą įvardžių panaudojimą (C-16). Prisižaidėm iki to, kad psichiniai ligoniai (transai) turi daugiau teisių nei moterys.
conjurer 2021-08-22 15:40
Kalbėk.
bmk1245 2021-08-22 16:15
Heh, leftistai suras 100 priežasčių, kodėl tai pateisinama.
vytautas50 2021-08-22 16:17
conjurer 2021-08-22 16:44
Čia galiu pritarti, bet nepilnai. Pasitikėti negali žmonėmis aukštose pozicijose, nes jie ten atsiduria per klastas, sukčiavimus ir melą. Bet jei vienas žmogus padaro kažką, ką kitų eksperimentai gali atkartoti, ir tai nulemia tą patį rezultatą visais atvejais, čia jau visai kitas lygis. Tai kad supervalstybių valdžiose sėdi gobšūs tironai, nereiškia, kad prieš 100 metų vykdyti ekperimentai tampa nebevalidūs.
vytautas50 2021-08-22 17:33
kestutisz 2021-08-22 17:54
Jau greit metai kai turim tipo absoliučiai priešingą valdžią ir tuos pačius draudimus. Aš suprantu, krizė po krizės ir nėra kada paspausti "revert", o gal tokio mygtuko (ir git'o) nėra? Tai gal verta įvesti? :)
kestutisz 2021-08-22 18:04
Nu iki tiek jau man nebeina, nos 90'taisias laikraštukas "Žvilgsnis" buvo toks nuostabus, kad dabar prisimenu :) Šiaip jei daugiau žiūrėti apie piramides labiau stebina ne statyba (na ten iš esmės svarbiausia organizavimas, masiškumas, etc) kiek po to visokie pasikasimai po/per jas arba net nuardymas namų statybai. Ir net ne pačios Egipto piramidės techniškai įdomiausios, kur na ok, pritempė akmenų tikėtina jau pamirštais kanalais, bet pagrindas pats tai stabilus ir nieko ypatingo. Man kur kas nuostabiau koks nors Ankoras - didžiulė akmeninė šventykla iš esmės pelkėje ant smėlio, kurį senovės inžinieriai sutvirtino iš esmės vandeniu ir ką šiais laikais toli gražu ne iš karto suprato atstatinėdami :)
conjurer 2021-08-22 19:00
Čia tai ką tu matai. Realiai tai priklauso nuo gyvenimo kokybės. Mažiau streso - mažesnis polinkis į svaiginimąsi. O jei tai tai bandai uždrausti visais įmanomais būdais, atsiranda dideli kontrabandos tinklai, ir situacija nesikeičia. Kam reikia tas gaus.
kestutisz 2021-08-22 19:58
Čia irgi galima įvairiai žiūrėti. Taip, mes viską esame labai gerai suautomatizavę, išskirstę puikią atskirų komponentų gamybą, surinkimo į produktą linijas, prekybą etc. Ir tai net veikia. Kol neateina tokios kaip pandemijos. Dabar tai na mirtingumas toks meh buvo, dėl tiek nerizikavo net kažką maisto grandinėje gadinti - na ten ofisinį planktoną namo dėl visa ko išsiuntė bet būtinai paliko "essential workers" klasę dirbti. Ten žiūrėk koks mirtingumas bent 15%, tie irgi jau bijotų eiti darban tad ir badu jau mirtų koks 50% imho.
Benediktas 2021-08-22 19:58
Tiesų gali būti daug, tik melas negali būti tiesa.
sub 2021-08-23 09:22
https://mediabiasfactcheck.com/independent-sentinel/ Na taip išsitraukim kokią nesmaonė iš šūdportalio, kurios lygis kaip Lietuvoje Respublika. Šaunu čia reklamuoti far right portalą, kuris turi prastus šaltinius, vykdo propagandą, konspiracijas ir rašo apie melagienas. Bent jau pačekinkit savo žinių šaltinius, prieš pasitikėdami 100 % informacija, kurią jie spausdina. Prie to pačio, paneigiamos didžiausios šių dienų melagienos: https://mediabiasfactcheck.com/2021/08/ ... 8-22-2021/
svetys 2021-08-23 09:25
“, t.y. socialine prasme žmonės malasi toje pačioje vietoje. T.y. žmonės lyg ir neturi jokio šanso pajudėti iš vietos. Bet čia visai kitaip atrodo tas „veidrodinis pusbrolis“. Ir jame visiškai nėra utopinių elementų. Tad šis socializacijos finalas yra dualus. Jei jame dominuos fizinis pradas - socialinė raida trypčios vietoje. Jei jame dominuos „pusbrolis“ – socialinė raida šaus į priekį. Kol kas realią ateitį dar yra sunku nuspėti (žymiai lengviau yra nuspėjama jos teorinė, technologinė ateitis). Taigi. Gal užgims naujas Čingischanas, gal Kinija į tai savo indėlį įneš. Ir kaip keistai bepasirodytų, bet pirmasis žingsnis šioje ilgoje kelionėje bus ...atsisakyti demokratijos diktatūros. Pvz. socialine prasme žmogaus kūnas (kaip ląstelių sociumas) mažai kvepia demokratija... bet jo pažanga savojoje socializacijoje šviesmečiais lenkia tarpžmoginę socializaciją... .........
Niemand 2021-08-23 11:24
Webbus 2021-08-24 10:10
Wow, senokai nemačiau tiek nusišnekėjimo šitam forume Tikrai daug šypsenų sukėlė, ačiū Vytautai už rytinę humoro dozę Kaži kai Vytautas rašo tokius postus, jis pats rimtu veidu šitus komentarus suraito, ar šypsosi sau į ūsą rašydamas, nes žino, kad užtriggerins kitus forumo vartotojus? Kodėl nieks nebeskrido į mėnulį per 50 metų? Iš esmės geras klausimas - nes nėra ten ko skristi. Įvertinus infliaciją, dabartiniais pinigais nusileidimo programa JAV kainavo apie 280 milijardų USD. Nesveikai milžiniški pinigai, bet jiems tai apsimokėjo, nes tai padarė, aplenkė SSRS. Atsiževė ten kažkiek mėnulio akmenų. Koks tikslas buvo toliau skraidyti į mėnulį, jei ten nieko nėra, o kainuoja nesveikai didelius pinigus? Dar akmenų atsiskraidint? Kaip matom, JAV geriau tuos pinigus į kariuomenę sukiš Net atpiginus technologijas, kokia prasmė toliau ten skraidyti, jei nebėra labai daug ką ten tirti? Nu ok, yra ką tirti, tik tie tyrimai nepateisina išlaidų. Geriau už žymiai mažesnius pinigus marsaeigius nusiunčia į pvz. Marsą. Tada aišku iš karto kyla klausimas, o tai kodėl dabar vėl planuoja į mėnulį skristi, jei ten nieko nėra? Nu nes Muskas nori į Marsą gi! Žmones ten apgyveindint ir viską. Bet pirma turi mėnulyje atidirbt visus niuansus, todėl ir planuojama vėl į mėnulį žmones skraidint.
VirtualGadget 2021-08-24 13:33
Jeigu žmonės gali nusiųsti robotus į Marsą tai kodėl nei vieno roboto nėra Mėnulyje ? Ar tai labai brangu ar tai yra dėl to, kad paprasčiausiai su turimom technologijom tai yra neįmanoma ? Mano supratimu tai yra antras variantas. Kadangi mėnulis yra kur kas aukščiau nei žmonių aplink žemę paleisti dirbtiniai palydovai galimai tai yra toks atstumas kaip vandenynuose kurį pasiekus žmogaus pagamintos technologijos paprasčiausiai neatlaikytų. Tiesa robotai ar kitos technologijos tą padaryti gali, bet matomai jei ir pavyktų ten nuskraidinti kokius robotus tai neįmanoma būtų jų valdyti. Kad siųsti ir gauti kokias nors bangas tam turi būti tinkamos sąlygos. Paimkim kad ir ne taip labai seniai buvusius įvykius kurie buvo siejami su padidėjusiu Saulės aktyvumu ir buvo pasakojama, kad Saulės elektromagnetinės bangos sukėlė kai kurių elektros pastočių gedimus. Reikia nepamiršti, kad žemę dengia atmosferos sluoksnis kuris planetą saugo nuo spinduliuotės. Jeigu žemėj toks poveikis tai koks poveikis turėjo būti kosmose? Beje kas įdomiausia, kad nieko nebuvo užsiminta apie padėtį palydovuose. Žinoma tam, kad jie galėtų skristi jiems elektros nereikia, bet štai ,kad jie galėtų transliuoti informaciją tai jiems reikia elektros. Kaip nekeista niekur pasaulyje nebuvo sutrikęs ryšys. Yra internete aprašymų ir apie įrenginius galinčius slopinti bangas. Paprasčiausias tokių galėtų būti kalėjimų departamento įsigytas mobilaus ryšio blokavimo prietaisas. Virš atmosferos tikėtina spinduliuotė yra kitokia nei žemėje. Yra ir toks aprašymas, kad jeigu žemė netektų atmosferos sluoksnio tai žemėje viskas sudegtų. Įdomiausia yra tai, kad kuo aukščiau kyli nuo žemės į viršų tuo yra šalčiau. Mėnulis gali atspindėti saulės spinduliuotę ir galimai ten irgi yra šilta. Kadangi mėnulis yra žemės atmosferoje ir savo tokios kaip ir neturi tai ten turėtų būti ganėtinai karšta. Gal būt žmogus ir galėtų ten išbūti turėdamas kokį karščiui atsparią aprangą. Tik klausimas kaip mokslininkai viską apskaičiavo ir numatė taip tiksliai. Kokiais duomenimis rėmėsi? Kodėl šiandien kur yra šaltas ar karštas klimatas žmonės nenaudoja tų kosminių technologijų? Apsirengtų afrikiečiai rūbais kaip kosmonautai ir vaikščiotų sau kaip balti žmonės. Arba šiaurės ašigalyje galėtų vaikštinėti sau žmonės kaip Afrikoj nors ten net daug šilčiau nei kaip teigiama, kad kosmose yra absoliutus nulis kas būtų apie -273,15 °C. Tai kokius kostiumus turi ten nešioti kad nuo visko apsisaugotų ? Kostiumas turi atlaikyti ir aukštą minusinę ir aukštą pliusinę temperatūrą ir būti nepralaidi spinduliuotei. Jeigu teisybė yra tai, kas rodoma filme apie Černobylio eletrinę ten yra epizodas kai atsivežė robotą kuris priartėjęs arčiau prie elektrinės nustojo veikti dėl spinduliuotės poveikio. Aišku galėjo būti ir taip, kad nustojo veikti paprasčiausiai dėl gedimo tik vėliau viskas buvo nurašyta spinduliuotei. Arba jeigu imti atvejį su Saulės audromis tai tikėtina, kad net robotas yra pažeidžiamas. Tai ką tada kalbėti apie žmones.
conjurer 2021-08-24 13:50
Gal čia visgi mėnulio pilnatis kalta, kad tokie kliedesiai lenda?
vytautas50 2021-08-24 14:43
Niemand 2021-08-24 15:04
Be komentarų