Keturių kenkėjų kampanija – beprotiškas Kinijos karas prieš žvirblius: iš pažiūros „teigiamas“ efektas turėjo katastrofinius padarinius (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-08-26 11:18
Nu ok, aš pabūsiu tuo "antivaxeriu" ir imsiu ant savęs ugnį už tokio marazmo sulyginimą su šiandieniniu. 1:1 :) Teko kaip tik netaip seniai matyt dokumentiką ta tema - na ten tikrai žmonės su pavydėtinu entuziazmu ėmėsi to daryti.
punktyras 2021-08-26 11:49
Palyginimas kaip piršto su… violetine spalva.
Stebėtojas 2021-08-26 14:32
Turėtų būti pastatytas paminklas žmonių bukumui centrinėje Pekino aikštėje.
conjurer 2021-08-26 14:42
gytis13 2021-08-26 16:40
Didžiojo lietuvos gamtininko Tado Ivanausko knygoje "Lietuvos paukščiai", rašytoje pokaryje, žvirbliai apibūdinami prieštaringai, atseit neaišku ar jie kenksmingi ar naudingi paukščiai. Taip pat pasakyta kad vidurinėje Azijoje žvirbliai daro didžiulę žalą javų laukams, nes milijoniniai žvirblių būriai sulesa iki 50 procentų derliaus. Taigi Mao pažiūros nedaug skiriasi nuo ornitologo T. Ivanausko. Matyt anais laikais vyravo toks požiūris, ir tie kinai nebuvo labai kvaili. Gal tiesiog per daug žvirbių ten privisdavo ir pakako sumažinti populiaciją o ne išnaikinti visai. Beje apie žiurkių, tarakonų ir uodų naikinimo rezultatus nepasakyta nieko. Taigi tiesiog pažiūros atitiko laikmetį, dabar visi gudrūs labai.
AAA000 2021-08-26 21:30
tie zvirbliai masiskai isiveise del paciu zmoniu kaltes. grudai yra monokulturos. ir prisitaiko kazkoks parazitas i tokia didele nisa. corona irgi prisitaike parazituot ant zmoniu populiacijos. mes esam coronai mesa cia irgi zmoniu kalte - principe medicinos sistemos. sukure maitinimosi nisa - pusgyviu pensionu didele populiacija o labiausiai visos tos pensionatu numarinimo strukturos/seneliu namai - kur sutrauke ta mesa kaip kiaules i fermas. sukoncentravo. po fermas kiauliu marai isplito. o po pensionatus - corona. o paskui masiskai persimete i visa populiacija. uzkrestas kiaules tai isskerde, o pavienes liepe ispjaut... tai sustabde kazkiek afrikini mara... liko tik po griezta kontrole... darykit teisingas isvadas kiauliu pasai jau ivedinejami...