JAV Jūrų pėstininkai kobrų kraujo nebegers - protingas žingsnis ar tradicijos mirtis?  ()

JAV Jūrų pėstininkų korpusas atsisako ilgai saugotos tradicijos - per pratybas Tailande šviežias karališkosios kobros kraujas kariams nebebus siūlomas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV ir Tailandas reguliariai rengia pratybas „Cobra Gold“, kurios stiprina valstybių pasiryžimą išlaikyti stabilumą regione. Šios pratybos yra labai naudingos jūrų pėstininkams, kurie mokosi veikti drėgname klimate ir salynuose. Tačiau ne visi kariai noriai vyksta į Tailandą tobulėti, nes ten jiems siūlomas karališkosios kobros kraujas.

„Cobra Gold“ yra vienos iš seniausių reguliarių tarptautinių pratybų pasaulyje. Jos vyksta nuo 1982 metų. Taip JAV patikina savo sąjungininkus Pietryčių Azijoje, kad Vakarai šio regiono nepaliks. Šiose pratybose dalyvauja ne tik JAV ir Tailandas, bet ir Singapūras, Malaizija, Australija, Pietų Korėja, Japonija, nemažai stebėtojų. Karališkosios Tailando karinės pajėgos moko svečius išgyventi džiunglių aplinkoje. Dalis šių mokymų - maisto paieškos. Kariai valgo tarantulus, vaisius, skorpionus ir įvairius augalus. Galiausiai, tailandiečiai nupjauna gyvai kobrai galvą ir pasiūlo paragauti jos kraujo. Kas nors visada sutinka.

Šie mokymai visada turėjo priešininkų. Negi kariams reikia valgyti skorpionus? Kuo kalti driežai? Ir kam tas ritualizuotas kobros kraujo gėrimas?

PETA, gyvūnų teises ginanti organizacija, rašė skundus, viešus ir privačius laiškus. Ir galiausiai karališkosios kobros gali lengviau atsikvėpti - jų kraujas viešai geriamas nebebus. Tiesą sakant, Tailandas patvirtino, kad „Cobra Gold 2021“ pratybose nebuvo nugalabytas nei vienas gyvūnas.

 

Gyvūnų gelbėtojai negalėjo pakęsti minties, kad kariai plikomis rankomis žudo vištas, doroja driežus ir gauto tarantulus. PETA nemanė, kad tai - būtina mokymų dalis. Tačiau kobros kraujo gėrimo tradicija nutrūko ne dėl to.

JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras paskelbė, kad 75 % naujų infekcinių ligų žmonėms buvo perduotos iš gyvūnų. COVID-19, kaip manoma, yra tokios ligos pavyzdys. Taigi, siekiant išvengti naujų ligų protrūkių ir visuomenės spaudimo, karališkosios kobros kraujas nebebus geriamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()