Donaldo Trumpo pastangos pastatyti sieną Meksikos pasienyje nuėjo veltui: didžiule sėkme vadinta siena pradėjo byrėti į gabalus (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2021-09-03 20:23
o kodel tylit siknas uzrauke ir apie Bidena nekalbat kaip pvz jis paliko amerikiecius mirti arba karines technikos uz ~80 milijardu teroristams? ir visas kitas jo nesamones. tikriausiai todel, kad visa purvasklaida bijo apie ji rasyr
qrad 2021-09-03 21:09
Kokius amerikiečius paliko mirti? O karinė technika, kuria "paliko", tai ten priklausė afganistaniečių pajėgomis. O kad afganistano pajėgos be kovos pasidavė ir atidavė savo ginkluotę talibams, tai čia jau ne Amerikos problemos.
kestutisz 2021-09-04 09:27
Nu kaip ne jų problemos. Tiesa, jos bendros, o ne vieno konkretaus prezidento. Kiek jų čia, ar ne 4 "pasistengė" statydami oro pilį, na tiksliau ką jie patys irgi gali - nuvažiuot aplankyt kokios gražiai suvarkytos bazės, jie remiamasi krūva visokių "ekspertų" kurie sako viskas ok, pinigai puikiai įsisavinami :) Realiai Bideną galima tik pagirti, kad nutraukė agoniją, Trumpas dar anos kadencijos pažadą išeiti būtų būtų nustūmęs sekančiam, nes na baisiai nefainas tas išėjimas bet kuriuo atveju.
EEE 2021-09-04 11:24
Įdomu, o kam mums tada tą sieną statyti?
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-04 12:16
Taip, ir kodėl nerašot, kad degalinės šikane kažkas prišiko ant kraštų??? Turbūt patys ir prišikot!!! P.S. iPienius logika Arčiau temos. Mes šaipomės iš tų "senovės žmonių", kad šie dievais tikėjo, religijas skleidė ar elektros lemputės neturėjo. Bet kažkaip su statiniais jiems sekėsi žymiai geriau - jų statiniai ir po kelių tūkstančių metų dar nesugriuvę
bmk1245 2021-09-04 13:48
Latinosų (metisai, indėnai) srautas kiek pakeis demografiją. O žinant, kad latinosai kreivai žiūri į juodaodžius, o juodaodžiai - į latinosus, laukia linksmi laikai...
bmk1245 2021-09-04 14:13
t.y. stichija išrovė vyrius vienoje vietoje, o leftistai anti-Trumpistai jau myža iš džiaugsmo verdančiu vandeniu PS Bepigu statyt akmeninius statinius bizūno pagalba. Ir ar tie statiniai išlaikytų rimtesnį potvynį... O kiek pastatų (lūšnų), drėbtų iš molio, mėšlo ir šiaudų, išliko "po kelių tūkstančių metų dar nesugriuvusių"? PPS Ir kodėl Haičio gyventojai negali pasistatyti statinius, kurie išliktų ir po kelių tūkstančių metų dar nesugriuvę...
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-04 14:45
Lyginu 21a technologijomis statytą Trum'o sieną su didžiąja kinų siena - skirtumai akivaizdūs. Anie suprato, kad sieną reikia statyti taip, kad tarnautų ištisus šimtmečius, o šita čia "amžinas projektas"
bmk1245 2021-09-04 15:16
Apie ką šnekat, kolega? O gal Jūs siūlot suvaryt US negrus ir indėnus, kad tie suneštų šešių metrų aukščio ir keturių metrų pločio ir ~3000km ilgio akmeninę sieną? Būtų bent užsiėmimas, gal kiek sunkiau nei išsinešinėti nebaudžiamai prekių už kelis šimtus $ iš parduotuvių, visgi, šioks toks užimtumas... Dar ir maisto už dyką gautų...
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-04 15:30
Konstatuoju faktą, kad aniems bet kokiu atveju sekėsi geriau! O ką tu ten matai tarp eilučių, tai ne mano reikalas
bmk1245 2021-09-04 15:43
Sekėsi geriau kaip? Kad mongolai užėmė beveik visą Kiniją? PS siena tarp Meksikos ir US pagrinde tam, kad pristabdyt nelegalią veiklą, t.y įveikti sieną trunka greičiau nei be tvoros. Kol nelegalai stumdosi ir pešasi tarpusavy kas pirmas perlips, prisistato pasienio apsauga ir atbaido, arba surenka tuos kuriems pavyko prasiskverbt. Reskeilinam Lietuvos atvejui - tas pats. Kol nelegalas(i) bando išsikrapštyt iš vielos, pakabintos 4m aukštyje, pasienio apsauga turi daugiau laiko sureaguot.
HardAxe 2021-09-04 18:06
O kam negrai ir indėnai? Gaudyt meksikiečius ten vietoj ir įdarbint.
bmk1245 2021-09-04 18:18
Nelabai užteks jėgos, tinginiai, plius daug pralenda. Jeigu rimtai, reikėtų sugaudyt visus "inžinierius" iš muslimų kraštų.
AAA000 2021-09-04 18:19
butent! ji beprasmiska. ateity likucius rodys kaip durnumo valdzioje protruki. statoma is esmes tik del ekskursiju ateities kartoms... o pinigai realus plaunami - DABAR... visi gi matom , kad aktyvi kontrole - kai pradejo pasienieciai biski dirbt privaloma darba, o ne sededami kontorose prie kompu kontrabandininku kysius rankiotis - iskart suveike. niekas nepralenda. kai pastatys tas spygliuotas tvoras - tada vel prades savo kontorose kysininkavima organizuotis - is neturejimo ka veikt... daba biski pasieniu praeina - pavaiko pazeidejus... grazu ziuret i dirbancius pareigunus ta siena tik JU gerovei... pereit tokia vieni juokai - uzvertei nedideli medi ir perejai... o medziu ten pilna... kokiose dykumose gal ir veiktu... aplamai cinkuota viela - cia keliems metams tik - supus. ir vel statys? del keliu metu? PLAUNA PINIGUS!!!
conjurer 2021-09-04 18:27
Na kinijos ir trumpo sienų tikrai nereikia lyginti, čia skirtingo tipo statiniai. Kinų buvo karinę, trumpo civilinė. Bet kuriuo atveju trumpo projektas buvo per daug optimistinis, ir grandiozinis. Sulėtinti nelegalus gali ir tvora su spygliuota viela, kuri manau pigesnė kelis kartus. O galvoti kad trumpui nenubyrėjo pinigų iš sienos, manau absurdiška. He is a business man doing business. Kuo brangesnis projektas, tuo didesnis atkatas. Durniausia tai, kad tie pinigai veltui, kai dvi politinės jėgos atšaukinėja viena kitos projektus. Dabartinė administracija tikrai nesirūpins jos išlaikymu.
bmk1245 2021-09-04 18:57
Barbaras, kaip drįstat kinus kaltint... Jei rimtai, Trumpo US administracija daug geriau pasauliui, nei pusprotis Biden'as, ar bežvengiantis kupranugariukas Harris. Taškas.
bmk1245 2021-09-04 19:08
Ok, "durnumo valdzioje neproprotruki", pakapstytumėm Jumis, atsirastų daug paslėptų pinigėlių... Argi ne?
conjurer 2021-09-04 19:20
Kuo geriau? Nes parodo tikrą merikono veidą? Ar dėl to kad jo autoritarinę poziciją galima buvo laikyti atsvara rytų didžiosiom diktatūrom? Asmeniškai galvojau kad trumpas padarys vieną man aktualų dalyką, padidins NASA biudžėtą, ir bent jau rimtesnį grandiozinį projektą prastums. Kaip buvo 0,5% nuo bušo laikų taip ir liko. Na taip Artemis misijos pagaliau suplanuotos, bet per daug optimistiškai. JAV niekas per daug nesikeičia po administracijos pasikeitimo. Na atkatai tiesiog plaukia kitur. Taip kad skirtumo sakyčiau per daug nėra. Sakai užsienio politika? Ir kas su ja kitaip? Gal bidenas mažiau bigot'as, bet tai per daug nieko nekeičia. Trumpas labiau padėjo keliems amerikonų verslams, apriboti konkurentus iš kinijos, tačiau globalių problemų taip neišsprendė. Bidenas irgi panašiai darys, jei verslas jo paprašys. Ten prezidentas yra tiesiog marionetė, tampoma didelių pinigų. Svarbu nesukurti iš to asmenybės kulto, nes tada nebematai virvučių.
bmk1245 2021-09-04 20:28
' (tranų ir abėcėlinių jausmai) nei fizinis pasiruošimas.
conjurer 2021-09-04 22:02
Ne nenorim. Bet ką mes galim padaryti? Jei įsikibsim į vieną iš pusių tai tik toliau plėšim JAV į dvi dalis. O tiek drambliai, tiek asilai toliau sėdės šiltai, gaudami pinigus už projektus, kurie duoda mažai naudos visuomenei. Tad manau reikia kritikuoti darbus, o ne kažkurią pusę. Kaip minėjau, man patiko kad trumpas šiek tiek pajudino NASA. Bidenas turbūt bandys tą užraukinėt, ir bus šūdas. Bet tada trumpas bandė interneto neutraluma užlenkt, ir bidenas tą taip pat palaiko. Taigi api pusės yra korumpuoti šūdo gabalai, kai kalba eina apie žmonių gerbūvį.