Muskas pasišaipė iš nemirtingumo siekiančio Bezoso - turtingiausi pasaulio vyrai nesutaria?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2021-09-10 19:14
noreciau dirbt tokiam ar panasiam startuoly. kur babkiu sociai ir tikrini visas ilgaamziskumo istempimo idejas. patikrinciau kaip minimum slego kameras su deguonies prisotinimu visapusiskai. manau veikianti ilgaamziskuma prailginanti ideja - jei reguliariai naudot - pvz kai miegi. tiesiog dabartiniai variantai nepatogus naudojime. o normali kambario dydzio kamera 150k€+. kambario parametru su visa reikiama iranga. kur gali ieit pro normalias duris ir patogiai gulet lovoje ir naudotis kita buitine iranga.
conjurer 2021-09-10 19:28
Jei kalbi apie 1/5 atmosferos su 100% deguonies, tai gali ir patrumpinti ilgaamžiškumą, jei netyčia skelsi kibirkšty nuo įsistatinusio drabužio.
AAA000 2021-09-10 19:52
as kalbu apie 5-10 atmosferu slegi ir siektiek pakeltu deguonies lygiu. iki mazdaug 30%. problema yra pereinamieji etapai. negali staigiai sokinet i isore ir atgal. plius kai slegine aplinka maza - tipo tu kazkokiam maise - nepakanka deguonies ore - turi but pastovus tiekimas i vidu. siti abu procesai labai pagerina organizmo regeneracija. lasteliniam lygmeny. tiesiog visa chemija normaliai vyksta. tirpumas medziagu geresnis. tu suprask toki dalyka, kad tau isvirkscia ten kazkokiu vaistu - nereiskia kad pasisavins organizmas. nepasisavins ir pz. ties lastele ir sustos viskas. tavo ziniai gyvybe is esmes issivyste vandeny. padidintam slegyje. veliau tik "islipo" slegis yra faktorius kuris ant labai jautrios ribos. aukstikalnese faktiskai net medziai neauga - nes nebevyksta lasteliniu lygmeniu medziagu mainai. ilgaamziu "oazes" is esmes ties juros lygmeniu. salose ir pan - kaip okinava. o kokiuose himalajuose - gyvena labai trumpai. net genetiskai kraujotaka pakitus. siaip tas "atsigavimo kameras" kur gamina, sportininkams pvz - tai buna ir mazesni slegiai. 4-7 atmosferos max. bet ten labiau nes jos ne metalo backa, o kazkoks audeklas. cia reiktu tirt placiau. gal ir nedidelio slegio sociai. as gi neturiu laboratorijos ir pakankamai ziniu apie lasteles o cia va babkem svaistosi. kad sitai veikia - gali net neabejot. tas irodyta ir ekspermentais. ir pastebeti sutapimai.
conjurer 2021-09-10 20:05
Ar tikrai prie 5 atmosferų slėgio reikia dar daugiau deguonies? Kaip tik atrodo turėtų būti 4%, kad turėtum tą patį kiekį. Vėlgi 30% atrodo labai degi aplinka, ir žmogui reikėtų daug antioksidantų po jos.
AAA000 2021-09-10 20:09
nu ten visur stovi deguonies koncentratoriai ir filtrai. as gi ne is lempos cia rasineju. domejausi iranga is technines puses. ir ka ji sugeba. jei taip gamina - vadinas to reikia. nupirk man - isbandysiu - pasakysiu tiksliau nenoriu fantazuot. naram gal kitaip. ten dozuot reikia tiksliau misinius - nes skafandre ir slegis kaitaliojasi labai greit. ir edve maza. is kur tu cia kasi tuos 4%? kamera yra visai kitas dalykas. tavo kuno neslegia du slegiai - isorinis ir vidinis. tu esi VIDUJE. pvz narai naudojo tokius varpus - suslegto oro kisenes. kur pasilsedavo. o pasku nerdavo i vandeni ir vel grizdavo atsigaut. skiriasi poveikis. arba tupedavo dekompresinese kamerose - jei per staigiai isneria i pavirsiu is giliau. va cia kazkas panasaus. tik lendi i kamera del sveikatos tikslu as taip isivaizduoju senstantis organizmas matyt plysineja ir nebesugeba uztikrint vidinio slegio. pradeda kilt senatvej spaudimas - ir cia greiciausiai tik pasekme. reakcija i zala. slegio numusimas vaistais nieko nesprendzia - tik palengvina bukles del skausmu visokiu... o va slegio kamera "gydo" pirmine priezasti - atstato balansa (kol buni joje). tai laikoma terapija. bet cia jau mano nuomone is esmes gydymas
HardAxe 2021-09-10 23:35
prie 5atm slėgio kažkur 20% deguonies bus maksimali riba. kitaip prasidės apsinuodijimas deguonimi: https://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen_toxicity
AAA000 2021-09-11 08:28
bet gi tai ir vadinasi deguonies-slegio terapija nu as nezinau niuansu - bet kad padidinta deguonies kieki duoda - cia faktas. vienam seanse pratupi ten kokias 2 valandas mazdaug. apsinuodijimas deguonimi skaiciau apie tai - bet cia turi specifines salygos susidaryt. as kaip suprantu - jis ivyksta kai yra padidintas butent ikvepimo slegis. i plaucius kai padidina slegima. tada deguonis pradeda tirpt kraujo skystyje, o ne tik prisijungia per hemaglobina, bet kai yra isorinis slegis (aplinka o ne ipucia) - tas tirpimas kaip suprantu neprasideda. tik per hemaglobina toliau vyksta pernesimas. o pvz atvirkstiniam variante - kur aukstikalnese - pas juo issivyste hemaglobino padidinta koncentracija kraujotakloje. nes truksta buten kiekio0 deguonies. galbut jei labai ilgai pratupet - reikia mazesnio kiekio. kiek zinau narus ten buna savaitem pralaiko dekompresinej kameroj - vat butu idomu koki kieki deguonies ten palaiko. ar tiesiog tik po slegiu tupi, su iprastu oru. ar su padidintu. nes kazkaip neuzsifiksavo - rasineja pagrinde kad oras issiskiria is kraujo skysciu dujiniu pavidalu ir kaupiasi i burbulus. bet cia irgi del priputimo. o isorinio slegio padidinimas (aplinkos) - sitai SUSTABDO. panert ne kietam batiskafe ar kietam naro kostiume(dezej) giliau nei 100 metru aplamai pavojinga gyvybei, kas atitiktu 10 atmosferu - bet hidraulini slegi. atmosferinis slegis paslankus - pasiskirsto ir isoreje ir viduje. kai hidraulinis sulauzo tiesiog ka nors. yra terapiju ir visokiu su skysciais - gulejimas voniose ir pan. bet po slegiu to nedaro. ir sleginis poveikis tokiu terapiju manau tiik pavirsinis geriausiu atveju. kokia odai nebent... kai kameroje su suslegtu oru - VISAM organizmui tolygiai. va kame esmine poveikio nauda. deguonis tik kad butu matyt pakankamas aprupinimas. arba laika tupejimo taupo - del to gal padidina (spelioju cia). uzdusta pagrinde del to kad uzsilaiko anglies dvideginis - nebegrizta atgal. o ne del pertekliaus deguonies. pernesimo balansas issiderina.
iPienius 2021-09-11 13:22
grynu deguonimi galima kvepuoti mazesniame nei 1 atm slegiu ilgesni laika be didesniu problemu. ilguoju laikopartiu gali atsirasti problemu, esme ta, kad deguonis labai aktvyiai reaguojanti medziaga, todel didesnis deguonis kiekis gali pridaryti organizme zalos, nes prades jungtis ne ten, kur reikia. kitaip sakant gali pradeti pazeidineti lasteles. laisvieji radikalai butent yra tas dalykas, kuri sukelia deguonis ir taip normaliomis salygomis, o didelis kiekis tik pakenks
vytautas50 2021-09-11 14:19
VirtualGadget 2021-09-12 17:59
Jeigu kalnų slėgis suteikia jaunystės tai gal reiktų gi važiuoti į kalnus paatostogauti ar kažkur nuvykti panardyti. Turbūt nardymais užsiima kažkas ir Lietuvoje. Panardei ir atjaunėjai Pagal tą sąmokslo teoriją ir skrydis lėktuvu turėtų suteikti ilgaamžiškumą. Kai kam čia kalbančiam apie slėgio poveikį jaunystei reiktų nors kartą pabandyti nuskristi lėktuvu į kokią netolimą šalį. Sakykim, kad ir į Norvegiją, Švediją ar panašiai. Ir pasidalinti savo įspūdžiais dėl slėgio pokyčių Kažkada klausiau vieno žmogaus kodėl jam nepatinka skraidyti. Maniau, kad tai susiję su aukščio baime. Bet kai pats pabandžiau tai ausys taip kenčia dėl slėgio pokyčio, kad man asmeniškai skrydžiai lėktuvu yra kančia. Kad žmonija galėtų rasti kažkokį ilgaamžiškumo eliksyrą ar būdą tam realiai yra per mažai žinių ir duomenų. Galima sakyti , kad žmonės iš viso nieko konkretaus nežino. Yra tik paviršutiniškos kažkokios žinios. Ilgiausiai gyvenantis gyvi organizmai šiuo metu žemėje yra laikomos medūzos. Jos negyvena kažkokiame ekstremaliame slėgyje. Pagrindinė sąlyga joms išgyventi yra tinkama aplinka tinkamas vanduo ir panašiai. Taigi tinkama aplinka galėtų duoti nemažai papildomo gyvenimo metų. Bet pagrindinis dalykas matyt yra užprogramuotas genuose. Genų modifikavimas turint tik tokias žinias kokias turi žmonija šiai dienai yra kaip bandymas kirviu išdrožti statulėlę. Reikia suprasti ką konkrečiai daro kiekviena atskira kūno dalelė. Kas pasikeičia keičiantis aplinkai. Galimų variancijų gali būti tiek, kad žmogaus smegenys kol viską suskaičiuotų tam manau prireiktų begalės laiko. Gal būt tam į pagalbą būtų galima pasitelkti kompiuterius. Bet tai tik filosofiniai apmąstymai.
AAA000 2021-09-12 23:19
tu cia kazko nesupratai manau. ne nardymas sukelia ilgaamziskuma. ir ne kalnai. kalnuose gyvent kenksminga. pasaulio ilgaamziai (visokie 100m+) didziausio slegio zonioje - PRIE JUROS pavirsiaus sussipiete gyvena - statistiniai duomenys. nardymas sukelia tik isorini slegi i oda. vidinis slegis greitai nenusistovi. turi ilgai kvepuot kol susibalansuoja iki vidiniu lasteliu (as nekalbu apie spengima - kai tu tik subalansuoji slegi (greita slegio pokyti) plauciu alveolese). ilgaamziskumui reikia PADIDINTO slegio aplinkos. NUOLATINTS. tu ne nardyt turi, o gyvent vandenyje nuolatinai. arba but ore su padidintu slegiu. ILGAI. VA KO REIKIA. nardymas veikia - kai tu nebent kazkoks gilumininkas naras, kur tas visas dekompresijas atlikineja. ir tai cia laikinas poveikis. kelias valandas, bet jau galima uzskaityt uz gydomaja procedura. kuria gauni kaip pasalini efekta del naro gilumininko veiklos. bonusas ir tiek. paprastam mirtingajam - yra tokie variantai - moket po keliasdesimt € uz procedura (iki poros valandu, kelios skyles LT jau teikia) dar galima nuvaziuot i zemumas - pvz ta mirties zeme izraely - kur zemiau juros lygio (slegis didesnis). ir ten paturistauk savaite kokia - bus efektas irgi. nuo slegio - o ne nuo tu drusku - kur durniams ipirsineja kaip sventa gydomaja mana arba pirkt tas visokias pripuciamas kameras - kur sportininkai naudoja atsigavimui. sulenda i tuos maisus ir prisipucia slegio. po varzybu ar treniruociu. kainos kazkur 3-4k€ prasdideda. slegiai nedideli - nes buitine-portatyvi iranga. kitaicai gamina irgi. arba rimtesne iranga - dekompresines kameros su backa ir gultais ir kvepavimo iranga, cia jau nuo kokiu 20k€+ iki milijonu... rimta iranga gamina pasauliniai vienetiniai gamintojai... vos ne vienetais... o cia tyrines kazka ir babkiu ikis va reikia projekta rasyt... kaip ES fondu lesoms plaut - tik cia su rimtu reikalu. man is to startuoplio biski juokas ima - gali but ne genetine, o grynai fizikine problema. lasteliu lygmeny. cia BUTINA bent jau atmest tokias priezastis. pries kuriant kazka veiksnaus... oi - pririnks matai pasauliniu genetiku ir kazka sukurs pinigais uzmete praktinis mokslas taip paprastai nesukuriamas deja...