COVID-19 vakcinos efektyvumas prieš delta variantą – Pfizer, Moderna ir J&J palyginimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2021-09-16 23:06
Natūralus, ekologiškas ir t.t. yra marketinginiai šūkiai, gamtos mokslu kontekste beprasmybės. Įgimtas ir įgytas imunitetai yra biologijos terminai. Įgimtas - su kokiu pasisekė gimti, jo niekaip nepagerinsi, gali tik pabloginti (išsekimas, kai kurios specifinės ligos ir medikamentai). Įgytas - susidūrus su patogenu, tiek tikru virusu, tiek ir jo simuliacija - vakcina.
immortallt 2021-09-16 23:20
Du mėnesius tik pakosėjai... Po ligos, kuri puola plaučius. Kaip manai, tavo plaučių būklė pagerėjo, ar pablogėjo? Ir kaip manai, sumažėjęs plaučių veiksmingumas turės įtakos likusiems tavo organamas, ar ne? Kitas klausimas, pirmas pasaulinis karas buvo baisu ar ne? Nes per metus nuo COVID mirė tiek pat žmonių, kiek per metus pirmo pasaulinio karo. Čia taikant griežtas viruso valdymo priemones ir be normalios mirčių apskaitos Indijoje ir Afrikoje. Ačiū labai gerai išaiškinusiems dėl imuniteto tipų: įgimtas ir įgytas. Ir pabrėšiu, įgyto imuniteto organizmas negeba diferencijuoti, jis nesupranta, kad tai virusas. Ir žinoma, galima be skiepo įgyti imunitetą, bet kad suprastumėte kokia tai durna mintis, imkime pensinio amžiaus žmogų, kuriam rizika nuo viruso užsikrėtus numirti 1/6, tai iš esmės rusiška ruletė. Ką rinksitės, tikimybę, kad žaibas per gyvenimą jus nutrenks 2-3 kartus (nuo skiepo mirti tokia tikimybė), ar rusiškos ruletės partiją. Čia apie tokius tikimynių skirtumus kalbame. Nuo COVID pasiskiepijus, jei nevartoji imunosupresantų, chemoterapijos kurso nesenai nesi gavęs ar neturi imuninės sistemos labai didelių problemų, tikimybė mirti nuo COVID pasiskiepijus panašu arti į vieną kartą būt nukrentam žaibo.
EEE 2021-09-17 07:23
...jei po dviejų mėnesių pakosėjimo nieko nepajaučiau - naktimis paperštėdavo gerklę, vadinasi niekam ir nepakenkė, o apie visa kita jau kalbėta perkalbėta užkalbėta...
daynewss 2021-09-17 09:22
Kai pasidomi kokie yra "mirusių nuo covid, dėl covid" ir kt. skaičiavimo algoritmai skirtingose šalyse, tai supranti, kad tai ką parašei yra visiškas marazmas. Vieni sumuoja absoliučiai visus mirusius su kvepavimo takų infekcijų simptomais prie covid (pvz. Belgija ir kt.), o kiti tik tuos, kurie tikrai mirė nuo covid. Statistika dėl covid yra absoliutus melas. Pvz., Izraelis ir Islandija. Rasė praktiškai ta pati, geografinė vieta dėl klimato nepalankesnė Islandijai, civilizacija +/- panaši, sveikatos apsaugos sistemos irgi pažengusios, o skaičiai Izraelio atveju yra kažkoks kosmosas.
AAA000 2021-09-17 10:23
pilnai pritariu. kai vertina siauresniu atrinktu imciu tyrimus ir dirba besispecializuojantys - tada nors atmeta didziausias iskraipymu paklaidas. viskas ka duoda ta globali statistika - tai tik populiacijos gyvenimo trukmes pokycius. ir reikia lygint priespandeminius laikotarpius ir pandeminius. tada dar kazkoks tokiu suplaktu duomenu vertingumas apie pandemijos "baisuma" yra. visa kita interpretacijos jau... imortalo tipo buhalteriam nesuprast - prianalizuos is to ir ufonautu poveiki, ir konservatoriu veiksmu logiskuma, ir ka tik nori... o va tiesioginiai palyginimai - kad net priespandemine situacija buvo nemazai saliu prasta, o kitur labai uzkelta kartele - tyli kaip vandens prisiseme burnon... mirtingumas juntamas. bet ne rasistinis ar VIPinis koks nors 32k specializuota imtis siaip didele. info manau patikimesne, nei delfio aplausos kur is 1005 vienetu analizes isgeneruoja apklausos budu 2 sukryzmintais metodais ir kuriom cia aklai vadovaujasi bent puse forumo diskutuotoju nekvescionuodami valdzios sprendimu... plius jus dauguma manau nematot, kad net efektyviausia vakcina tik 95% pakankamo poveikio. kinieciu grieztasis karantinas kazkur 99,95% efektyvumo. o GP manau duoda bent minus 20-35% eiles zala sitos lesos galetu but skiriamos arba testavimo intensyvumui pakelt(suvaldymas didetu i pliusa). arba testavimo daliniam/visiskam dotavimui - laboratorijas stiprint, testavimo spektra plest ir pan (mokslines aukstos pridetines vertes inovacijos). arba pvz papildomu lovu/epidemiologiniu specializuotu istaigu/specifiniu specialistu apmokejimui finansavimui (zala greiciau mazetu). ar net galima butu isdalint kaip premijas/kompensacijas uz skiepijimasi prastesnem vakcinom, kurios dabar nusiraso vis geriau uz GP. cia tas GP prasika biudzeta. ir ziuri dar akis ispute - aiskina kad teisus...
kestutisz 2021-09-17 11:26
Drąsiai dėčiau ir daugiau. Pišpasį turiu, bet rodyti jį be būtino reikalo žemas lygis, tad ėjimą į jau tuščią namų parduotuvę vėlai vakare (ką darydavau dar iki marazmų) pakeičiau važiavimu į turgelį. Tai dabar vietoj pabendravimo su automatine kasa - pastovi kokiose 5 atskirose eilėse, dar jei pataikai pietų metu - aplinkui trinasi visokie maisto išvežiotojai, šiaip krūva žmonių, dalis nepopuliarių lariokų pardavėjų tuo pačiu ten pat už prekystalio ir pietauja (aišku kad su kauke!) - žodžiu viskas kaip ir tikėjausi :)
Evil Goku 2021-09-17 15:18
Gali kažkuo pagrįsti savo teiginius (kad net nenustačius covid ligos, užrašoma, kad mirė nuo covid) ar irgi viena boba sakė, kuri rik viena turi teisinga statistika? Pandemijos pradžioje, net vakarų valstybėse dėl testavimo stygiaus daug covid mirčių likdavo neįtrauktos į statistiką. Iš Rusijos oficialios bendros mirčių statistikos aiškiai matosi, kad nuo kovido mirė gerokai daugiau nei deklaruojama. Jau nekalbant apie Indija, Brazilija ir panašias šalis.
immortallt 2021-09-18 13:02
Evil Goku, pamiršai visą Afrikos žemyną, kur net nefiksuojama, kad kažkas sirgo, nes ten 1 gydytojas vietomis ant 10-100 tūkst. gyventojų.
VirtualGadget 2021-09-18 15:52
Man įdomus toks dalykas. Vasarą statistika fiksavo mažiau susirgimų, mažiau mirčių. Atėjus rudeniui tie skaičiai padidėjo. Jei pasvarstyti logiškai tai labai didelė dalis gyventojų neturėjo poreikio testuotis . O kas nulėmė mažesnį mirtingumą vasarą nuo viruso į šitą klausimą sau atsakymo taip ir neradau. Sakau, gal kas protingesnis ar daugiau fantazijos turi ir galėtų kažkaip tam suteikti kažkokį paaiškinimą. Ir dar viena mintis sukasi galvoje. Kažkada skaičiau apie bakterijas norėjau sužinoti apie Stafilokoką. Tai auksinis stafilokokas laikomas labai pavojingu. Bet šių bakterijų nedidelis kiekis gali būti ir ant žmonių odos ir neturėti jokio neigiamo poveikio. Jeigu imti panašią versiją su virusu, tai jeigu darant testus yra fiksuojami nepavojingi žmogui kiekiai kurie vienaip ar kitaip tikėtina bus neutralizuoti organizmo, galiausiai gal nėra prasmės dėl to kelti panikos. Gal tik reikia sutarti koks viruso kiekis galėtų būti laikomas nepavojingu. Nes kitu atveju tai virusas niekur nedings dešimtmečiais, tai negi visą likusį gyvenimą bus gąsdinimas ir neadekvatūs veiksmai ?
immortallt 2021-09-18 23:24
Vasarą žmonės labiau higienos laikosi - patalpas vėdina, lauke daugiau būna. Mirtingumas niekur nebuvo sumažėjęs, tik tiek kad atvejų skaičius nukritęs. Ten kur šilta visada, vasarą visi užsidaro viduje su kondiške - puikios sąlygos virusui kauptis. Virusas ne bakterija. Taip pat COVID-19 labiausiai pavojingas tiems, kurie nėra su šituo virusu niekada susidūręs. Neadekvatūs veiksmai? Ligoninės perkrautos. Yra iš esmės du būdai esamai situacijai - tęsti ribojimus, kol nepasiskiepys bent 80% populiacijos ir kokie 85% rizikos grupių. Antras variantas - nepasiskiepijusių ir sergančių COVID nepriiimti daugiau nei 1000 per Lietuvą vienu metu. Kitaip sakant, palikti dalį populiacijos tiesiog numirti.
iPienius 2021-09-21 19:42
https://www.youtube.com/watch?v=ArF8IWo1tPc LSMU Medicinos akademijos fiziologijos ir farmakologijos instituto dėstytojas. Sveikatos teisės instituto (STI) tarybos narys.
conjurer 2021-09-21 20:03
tl;dr O tas STI, nėra keli advokatai, kurie nieko nenusimano apie mediciną, bet yra remiami darbo partijos, kad diskredituotų esamą valdžią?
Evil Goku 2021-09-21 20:35
Žiūrėjau tik pirmą pusę. Tai praktiškai visi jo argumentai, kad nėra atlikta klinikinių tyrimų. Mano kad vakcina sumažina tikimybę patekti į ligoninę, bet nesumažina tikimybės sunkiai sirgti. Mano, kad "sergant" besimtomę forma virusas platinamas taip pat kaip sergant simptomine forma. Nesugebėjo paaiškint kaip veikia mRNR ir vektorinės vakcinos Lygina virusus su bakterijomis
mindaugas.vaitiekūnas 2021-09-21 22:12
Man tai Kinijos statistika labai patinka. Įdomu čia realūs skaičiai, ar pagražinti? https://i.imgur.com/bJoH8cK.jpg Aš galvoju, kad su skiepais mes jau pasiekėme tą tašką, nuo kurio judėti į priekį gana sunku. Turbūt reikėtų įvesti privalomą periodinį testavimą tam tikrose įstaigose (ten kur dirba didelės grupės žmonių). Dabar bent jau Kaune matau nemažai tų Covid testavavimo vietų (VšĮ Jonučių šeimos sveikatos centras). Tik kad žmonės jų nelabai apspitę - paslaugos mokamos. Kažkokia bazė sukurta - valstybė galėtų finansuoti testavimą. Medicinines kaukes jau seniai laikas keisti į respiratorius (FFP2, FFP3) - jų efektyvumas filtruojant orą kur kas geresnis.
AAA000 2021-09-21 23:35
tu nelabai skiri matau dydzius. bakterijos ir viruso. isivaizduok zmogaus audinius kaip sakykim isdauzytais langais daugiabutis didziasalyje. tai bakterija yra sakykim mazdaug javu kombainas. o virusas yra mazdaug tarakonas. o tavo aprasyta situacija - pucia uraganas ir ore skraido kombainai ir tarakonai. pavojingumas yra kiek kombainu ir kiek tarakonu papuls i namo vidu pro skyles ir prades maltis koridoriuose mastelis salyginis. ir net jei tupi keli kombainai ant sienos - pavojus is esmes ner didelis - kol siena nesugriuvus (idreskimas ar zaizda). virusai faktiskai kiaurai visur "vaikscioja", bet ju problema - jie labai greit uzsilenkineja. pavojinga butent gyvybingu virusu kiekiai. kai net viena bakterija uzmust yra salyginai sunku.