Pirmasis „McDonalds“ restoranas Sovietų Sąjungoje, išvedęs iš proto Maskvos gyventojus – kilometrinės eilės, milžiniška kaina ir laisvės skonis (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2021-09-27 19:24
Pamenu kai 199-kažkelintais atsidarė McDonaldas Kaune. Už mėsainį sumokėjau kelių dienų dienpinigius (tuo metu buvau dar moksleivis), suvalgiau ir tada gaila buvo tų sumokėtų pinigų, nes, nors ir buvo skanus, bet nepasirodė, kad vertas tos kainos... Įprastų bulkučių būtų išėję daug daugiau Šiaip ilgokai Lietuvoje McDonaldas laikėsi kaip prabangaus restorano įvaizdį. Bet ne todėl, kad to būtų siekęs pats Mcdonald, o todėl, kad tiesiog Lietuva, kaip ir kitos postsovietinės šalys, buvo ūbagynas.
conjurer 2021-09-27 19:52
Pirmą kartą kai išgirdau kad mc kažkas vadina restoranu buvau labai nustebęs. Nei ateina tavęs aptarnauti, nei indų kas nuneša. Tvarka vos geresnė nei eilinėje čeburėkinėje. Sakyčiau jis visada buvo labiau bistro, ar valgyklos lygyje. Net sigmutė turi daugiau patogumų nei mc. Dėl maisto, tai jis nėra vienodas. Cheapburgeriai yra ganėtinai šlamštas, tačiau koks bigtasty turi daug geresnę mėsą, ir net yra skanus. Bet tai kad yra keli geri patiekalai, nepadaro valgylos restoranu.
bahuriux 2021-09-28 00:07
Aš kartais matau panašių siurealistinių vaizdų Klaipėdoj prie akropolio tame McDonalde kaip ir straipsnyje, ypač tas dažnai buvo vasarą praktiškai kiekvieną vakarą. Stovi į mcDrvive kokia 50+ mašinų ant Taikos prospekto ir laukia 1-2 valandas kol galės paragauti "laisvės skonio" Nu nežinau man kažkoks košmaras, o ne maistas iš McDonald, skonis kažkoks "toksiškas", kiekvienas ingredientas atskirai šlykstaus skonio (bulvytės fri lyg būtu savaitės senumo aliejuje virtos, bandelė, kotletas, sūris, padažas ir tt.), o bendroj sumoj šlykštumas tampa išskirtiniu, kažkiek geresnis skonis pas konkurentus Hesburger, bet irgi ne stebuklas, ten tik pusė ingredientų bjauraus skonio. Šiaip jei noriu skaniai ir daug prisiryti, o tas būna dažnai varau į kebabinę ir užsisakau kebabą, ar iš bėdos koldūnų, arba kokią picą su kelmučiais iš picerijos. Bet tik ne to sumauto "laisvės skonio". Bendradarbiai man vieną kartą siūlė varom pavalgyt į valgyklą, sako susiradom neblogą, sakau nežinau bijau susigadinti nuotaiką su valgykliniu maistu, (nes mano žmona gamina kulinarinius šedevrus, beveik taip kaip iš tv show apie maistą,) bet kažkaip surizikavau ir OMFG buvo dar baisiau nei mcdonalde Aš neįsivaiduoju kaip galima taip neskaniai pagaminti maistą ir svarbiausiai matosi, kad žaliavos tam geros kokybės naudotos ir darbo įdėta, bet skonis tai nu nafik dėl nemokėjimo parinkti receptų ir jų laikytis.
Monochamus 2021-09-28 01:21
Tai šiuo metu tai žinoma labai keista Bet įsivaizduok kokius 199* uosius, kai vidutinė alga būdavo kokie 400Lt, o mėsainis kainuodavo apie 5Lt. O greito maisto alternatyva, tuo metu gana madinga buvo prekiauti hot-dogais ir čeburekais, tai kiek pamenu čeburekas kažkur apie 1litą kainuodavo, hot dogas irgi kažkas panašiai, gal 1,5Lt. Tik juos pirkdavai kur nors šalia turgaus, iš susiraukusios pardavėjos po atviru dangumi. Be to ta visa mcdonaldo kultūra, aptarnavimas... Kaip ir straipsnyje rašė, postsovietiniam žmogaus požiūriu daug kas kitaip viskas atrodė Sovietų laikais kliento-pardavėjo mandagumas buvo apsivertęs aukštyn kojom: tai pirkėjas mandagai bendraudavo, kad tik jam parudotų ką nors, o pardavėja, jei ne nuotaikoje, tai siųsdavo pirkėjus n#... Net ir atgavus nepriklausomybę, atėjus kapitalizmui, pasikeitus visiems svertams, tie įpročiai taip lengvai neišnyko. O hesburgerio ar dar kokių nors alternatyvų iš vis nebuvo tais laikais, tik sovietinius laikus menančios valgyklos, kur galėdavai nusipirkti jau prakąstą kotletą ir guašu spalvintą kavą. Žodžiu, jei į tuos laikus dabar perkeltumėme net prastą čeburekinę jau būtų "lygis"
bat0nas 2021-09-28 11:41
Ar esi įsitikinęs, kad dėl McD skonio jie ten stovi? Jei ne McD ten būtų, o Donato Snacks and Fries (pavadinimas iš lempos) - automobilių stovėtų tiek pat.
bahuriux 2021-09-28 12:03
Ko gero dėl "laisvės skonio" nes McD Klaipėdoje yra tik vienas. Kad ir kokia snarglinė ten būtu toj vietoj, tai vistiek siurealizmas kai eilėj prie šlamštamaisčio stovi 50 mašinų, o artimiausi konkurentai H su mažiau šlykščiu maistu už maždaug 1,5 km su pustušte aikštele, jau neminint kad šalia pilnas gavnopolis barų ir picerijų. Ir tai nebuvo taip kad pastebėjau vieną ar du kartus tokias eiles, pastoviai tokios eilės vakarais vasarą buvo. Įdomu ko ten deda į tuos burgerius, kad žmonės praranda sveiką protą ir skonio jausmą?
Leonas 2021-09-29 00:46
Bet toks jau senis marazmatikas daraisi? mažiau fašistinės rusiškos šūdasklaidos vartok.
bahuriux 2021-09-29 01:11
Nieko nesi pavartojes? o gal priešingai vaistu neišgėrei?
sub 2021-09-29 08:52
1996 metais įžengė į Lietuvą, į Vilnių. 1997 metais pirmas MC atidarytas Kaune, Savanorių pr. Mano pirmas prisiminimas apie MC, atsimenu kad dar būdamas paauglys viešėjau Vilniuje pas gimines, o tada su pusbroliu turėjom važiuoti traukiniu į Kauną. Kadangi MC buvo šalia autobusų ir traukinių stoties Vilniuje, tai mes užsipirkom maisto ir varėm į traukinį. Iki šiol pamenu tą kelionę, buvo įsimintina, nzn kodėl ,bet už maistą labaiu aptiko cola.
sub 2021-09-29 08:58
Tu nelygink žmonos ir valgyklos/Mcdonalds. Kai tavo žmona gamina, greičiausiai susiperka produktus iš turgaus ar parduotuvės, pati patikrindama produktų šviežumą ir kokybę. Gamina greičiausiai su meile. Kalbant apie Hesburger vs. Mcdonalds - tai man jų maisto kokybė vienoda, net nepasakyčiau kas gamina skaniau, nes Hesburger bulvytės išvis mirusios palygint su Mcdonalds, bet dvigubas sumuštinis su sūriu visai nieko Hesburgeryje.
Talkatif 2021-11-17 00:11
MC visada gausi tą patį. Nereiks daug parintis bendravimu su padavėjom. Tas ir traukia žmones. Ypač ant paxmo. Reklama savo daro irgi. Nors dabar bulką su mėsa, t.y. mėsainį, yra siūlančių daug ir netgi labai skaniai.