Žvaigždžių egzotika: kuri žvaigždė nusipelno egzotiškiausios titulo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dannas3 2021-09-27 18:15
"Del magnetinio poveikio negali susiformuot gyvybe" speju tureta galvoj daznus zvaigzdes zybsnius. Del ko uzsikabinau del to, nes neseniai isejo straipsnis, kuriame kalbama, kad M klases nykstukes nebutinai gali but nesvetingos gyvybei. Straipsnyje spejama kad sio tipo zvaigzdes, spjaudosi medziaga per magnetinius polius, o ne random kaip iki siol galvota. Aisku viskas spekuliatyvu, bet mintis idomi.
gytis13 2021-09-30 23:17
Tik pataisysiu kad Betelgeizė matoma kuo puikiausiai ne tik iš pietų, bet ir iš šiaurės pusrutulio, taigi ir pas mus žiemos metu galima pamatyti
JonasKlevas 2021-10-01 13:15
Čia gan supaprastinta. Visų pirma nėra taip, kad M-nykštukės bendrai yra nesvetingos. Yra ir M-nykštukių su silpnais magnetiniais laukais. Dėl magnetinio lauko topografijos, tai būtent, kad spekuliatyvu, kaip ten iš tikro veikia. Iš išmatuojamų dalykų, tai žinome, kad magnetinis laukas veikia didelę dalį M-nykštukių paviršių, kartais daugiau, nei pusę (palyginti su dėmių plotu Saulėje), tad tai jau savaime suponuoja, kad remtis žiniomis ekstrapoliuotomis iš Saulės, rizikinga. Kentauro proksimos atveju žinoma, kad magnetinis laukas yra, jis stiprus (Saulės standartais), tad yra reikšminga kataklizminių reiškinių (tame tarpe, žybsnių) rizika.