Į dienos šviesą lenda bjaurioji kriptovaliutų kasėjų pusė: išsiaiškino, kokią žalą aplinkai daro tokia jų veikla - ar situacija pasikeis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darius995 2021-10-05 14:08
Senokai beskaičiau tokį prastą straipsnį, pilną loginių ir matematinių klaidų bei stokojantį elementaraus supratimo apie rašomą subj. Ar Jūs jau įdarbinate trečiokus, pramokusius naugotis google translate?
conjurer 2021-10-05 14:34
yra pagrinde iš aliuminio, mikroschemų ir plastiko. Taip tikrai ne vienas toks yra sugedęs, bet kuri jo dalis tokia toksiška? Nes jei skaičiavimo plokštės yra toksinė tarša, kuri yra visada išmetama į žemės ūkio laukus, kad kenktų dirvos vandeniu, tai turiu blogų naujienų, vienos kojinės išskalbimas, su skalbenke kuri suprojektuota veikti 3 metus, greičiausiai daro daugiau žalos.
VirtualGadget 2021-10-05 17:02
Jeigu nebūtų bitkoinų daugybė įmonių gaminančių įrangą jų išgavimui neturėtų darbo. Nebūtų didesnio progreso ir procesorių kūrime ar gamyboj. Elektrai gaminti reikalingos technologijos reikalingi darbuotojai. Kuo daugiau elektros reikia tuo stengiamasi efektyvinti technologijas. Tos technologijos pasitarnauja ir kitose srityse. Gal tai nėra konkrečiai bitkoino nuopelnas, bet kažkiek prisideda.
Benediktas 2021-10-05 17:27
Kokia nauda iš kriptovaliutų žmogui? Ar nebus taip, kad nesusekami pinigai sugriaus soc. sistemą, kai nesurinks mokesčių ir neturės jokios realios naudos visuomenei?
conjurer 2021-10-05 17:42
O kokia nauda iš paprastų pinigų žmogui? Ar nebus taip, kad per offšorines kompanijas, valdžioje esančių žmonių slepiami pinigai sugriaus socialinę sistemą, kai valstybės negalės surinkti nuslėptų mokesčių? Kokia to nauda visuomeniniam interesui?
Benediktas 2021-10-05 17:58
Ok yra tokių kompanijų, bet čia gali galus atrasti, išleisti įsatymus, kad drausti tai ir pan. Su kriptovaliutomis dar lengviau, nes nereikės net offshorinių kompanijų. Niekas nemokės mokesčių arba mokės simbolišką minimumą ir bus pypiec visiem. Sugrius visos valstybines sritys, kurios aptarnauja visuomene. Ar ne? Bus viskas tik privactu: mokyklos, ligonines, keliai, elektros, nebus pensiju sistemos - kiek sukaupei, tiek. Policijos, gaisrines nebus arba bus tik privacios imones, kurios teiks ta paslauga, bet jos mafijos neisgaudys, nes bus per mazos.
conjurer 2021-10-05 18:17
Kodėl kažkas turi nemokėti mokesčių, jei tarkim gauna atlyginimą kriptoturtu? Na ok, turtingi visada gali nemokėti mokesčių, bet neturtingi turės. Jei dirbi, nuo tavo atlyginimo mokesčius sumoka darbdavys, pvm moki apsipirkdamas. Kriptoturtas to nekeičia. O tarkim BTC visi pervedimai yra prieinami viešai, kas yra skaidriau už dabartinę bankų raizgalynę (yra valiutų kurios turi nesusekamus pervedimus, bet jos pagrinde nelegalių narkotikų prekybai). Tereikia žinoti kam kuri sąskaita priklauso. Ir patikėk, gryninimosi paslaugas suteikiantys bankai norės kuo daugiau informacijos apie tave gauti, dėl pinigų plovimo prevencijos.
Benediktas 2021-10-05 18:28
Jei viešai, tada ok. Tiesiog galvojau, kad visi gali užslėpti pajamas, išlaidas: tiek įmonės, tiek darbuotojai. Gauni ar išmoki 2K, o rodai, kad 1K ir pan. Perki už 5K, pmv moki už 0.5K.
conjurer 2021-10-05 18:52
. Nuspaudus vieną iš jų gali pasiekti blockchain peržiūros įrankį, kur matosi visi "in" ir "out". Tokių puslapių yra ne vienas, ir juos gali padaryti bet kas, turintis serverį su terabaitu vietos, ir šiek tiek programavimo žinių.
Benediktas 2021-10-05 19:18
Bet ar gali pagal šituos duomenis mokesčių inspekcija identifikuot, koks juridinis ar fizinis asmuo pervedė kitam juridiniam ar fiziniam asmeniui ir kokią sumą. Nes aš matau tik piniginės šifrą ir kažkokį susigalvotą vardą.
conjurer 2021-10-05 19:44
Tavo banko sąskaita LTXXX... irgi tik šifras, sugenruotas vardas. Tarkim jei žmogus rinktūsi gauti atlyginimą BTC, jis nurodytų savo piniginės vardą, arba sąskaitos numerį. Tada jo vardą ir pavardę galima būtų susieti su ta pinigine. Jei tu pusę gaunamo atlyginimo dėsi į niekam nežinomą piginę, kaip ir bus akivaizdu, kad čia tavo santaupos. Gal net cold wallet, nepajungtas prie interneto. Banko sąskaitos skelbiamos rekvizituose, BTC kartais irgi. Nežinau kiek dabar info turi mokesčių inspekcija, apie tai kam kokia banko sąskaita priklauso, bet jei firmos deklaruoja savo sąskaitas, prieš žmogui išleidžiant pinigus galima staigiai patikrinti kiek jo piniginėje yra atėja iš legalių darbo vietų, ir kiek iš neaiškių, ir net gali atmesti pirkimą, jei tarkim lietuvis gauna daug kriptoturto iš rusijos oligarcho žinomos sąskaitos, ar tiesiog iš nepatvirtintos. Kriptoturtas gali atnešti daugiau laisvių, arba suvaržymų, priklausomai nuo to kaip jis bus naudojamas. Ir beje aš BTC nebevadinu kriptovaliutą, bet kriptoturtu (cryptoasset), nes jam dar toli iki valiutos funkcionalumo, ir BTC daugiau naudojamas kaip investicija. Ir net tokioje stadijoje gana daug piniginių yra oficialios ir žinomos.
Benediktas 2021-10-05 19:56
Jei butų tokia sistema, kad negaletu egzistuoti piniginė, be identifikuoto savininko ir valstybei matytusi visi transferiai, kaip dabar bankuose matosi, tada ok, tikrai geriau, nei per bankus. Tada nematyčiau, jokio blogio. Grynas anonimiškumas sugriautų esamą socialinę santvarką, pakriktų.
conjurer 2021-10-05 20:11
Nemanau kad griautų. Dabar bankai suteikia anonimiškumą turtintiems, ir gyvenam toliau. Na nebent jau gera socialinė santvarka yra sugriuvusi, arba jo niekada nebuvo. Pusė pasaulio valstybių turi korumpuotus politikus, vargiai paliekančius pinigus visuomeniniam interesui. Nežinau ar blogiau gali būti. Na viskas ką prarastume, tai ofšorinius bankus, nes nebebūtų jiems poreikio.
Benediktas 2021-10-05 20:35
Ne bet kas galetu perziureti, o tik valstybe. Jei bet kas galetu, tai butu pazeidziamos piliečio teisės. Tai, kas kad leis atsiskaitinėti su valstybės patvirtintomis piniginemis, turi apskritai neegzistuoti nepatvirtintos, kad toks algoritmas butu - jei nera handshake iš valstybės pusės, piniginė negali susikurti. Nes kitu atveju visi dures po dvi saskaitas ir ves dviguba buhalterija. Bankai teikia anonimiskuma turtingiems, bet man atrodo tokie bankai zala daro, tokia pacia zala darytu ir kripto, kuri butu anonimiska. Dabar reikia nemazai pastangu, kad nuslepti pinigus, o jei zmogus ar imone gales turet dvi pinigines ir niekas negales matyti, kas vyksta antroje, tai bet koks paprastas zmogus gales tuo uzsiimti. Manau bent Lietuvoje tai VMI turi galimybe, blokuoti ar perziureti saskaita, matyti srautus. Jei neliks tokios galimybės, tai bus bardakas, o paskui krachas. Susikurs milijonieriu megapoliai, kuriuos aptarnaus galintys dirbti, o sergantys, neturtingi ar seni tures mirti, nes nebus, kas jais pasirupins. Prades siausti mafija, nes nebus policijos. Realiai gali atsirast vergovė ir dingti žmonių teisės, nes neliks teismų. Demokratijos isnykas, liks tik diktaturos, prasides karai, nes vyks resursu fizinis uzgrobimas su privaciomis kariuomenemis. Vienžo, valstybės biudžetas turi būti pakankams ir užtikrintas. Jei bus anonimiškumo galimybė nemokama ir visiems prieinama, gali būti krachas. Dauguma žmonių nėra sąmoningi, kad valstybei reikia pinigų tvarkai palaikyti. O pats paprasciausias budas pinigus surinkt yra pvm, pelno mokestis. Kitu atveju reiks pasitikėti zmoniu samoningumu, tik gali būti per mažai tokiu samoningu.