„Euro 7“ standartas: ar jau palaidosime vidaus degimo variklius?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-10-08 16:03
Sunku su tuo ginčytis, nes be saulės žemė būtų ledo gabalas. Bet saulės spinduliavimas gana pastovus, o mes per atmosferos užterštumą sugebam vis daugiau saulės energijos palikti žemėje, taigi gal reikėtų žiūrėti ką mes dėl to galima padaryti, o ne kaltinti gravitaciją, kai sudaužai lėkštę.
Sausis 2021-10-08 16:38
Nu taip, bet tai visą tą sukelia ne Europa, o Azija, Indija, masinis miškų kirtimas (irgi ne Europo), ir kaip jau minėjo arduain, saulės ciklai. Tai ką tie absurdiški standartai taikomi Europoje pakeis?
conjurer 2021-10-08 17:08
Tikiuosi tai, kad mažiau kas katalizatorius išiminės. O šiap lengva sakyti, kad azija sukelia daug taršos, kai mes europiečiai iš ten perkam daug produktų, ir skambinam į indijos skambučių centrus dėl jų skųstis.
Benediktas 2021-10-08 18:29
Paskutinių metų vienas iš trolių message, kuri kartojasi dažnai: Indija, Kinija kūrena anglį, tai davai ir mes nieko nedarom. Geriau perkam naftą iš Rusijos. Kaip jie stengiasi savo komentarais įtikinti kažką, kad geriausia yra pirkti naftą iš Putino. Visos technologijos, kurios gali sumažinti naftos suvartojimą yra šūdas ir pan. Dar ištraukia skaičius iš šiknos ir bando kažką apgaut.
Sausis 2021-10-08 19:37
Jo, davai pradedam važinėt visi vežimais ir atsisakom šildymo išvis, jį pakeičiant tiesiog daugiau rengiantis. O ruskynas, Azija ir Indija toliau visur šiks ir toliau kūrens anlglį, o tu sedėsi sušalęs ir supelyjęs. Ir kai vistiek niekas nesikeis, tas klimatas keisis į blogą, kas tada liks daryt? Pagal tave tai turbūt, būtų, pasikart? Ir kas tada iš tavo tų kuriamų technologijų, jei tu tik vienas jas naudoji? Visiškas nudurnėjimas jau su tais žaliaisiais standartais ir viskam tam diriguoja Vokietija, jie be kraštutinumų apsieit negali turbūt. Jie prigalvoja visokio ,,žalio" šūdo, skandinavai ir briuselis jais patiki, o tada jau visi kiti turim sekt jiems iš paskos.
Benediktas 2021-10-08 19:57
Sausis, ar žinai, kad Saulė išspinduliuoja tiek energijos į žėmės paviršių, kad n kartųn patenkintų visos populiacijos poreikius. Plius dar yra vėjas, o kai kur hidroelektrinės. Reikia tik pakankamą kieki įlementų, jėgainių įrengti ir tas yra daroma. Kol kažkas kūrens anglį, mes elektrą jau pasigaminsim 100% patys, niekam nieko nemokėdami. O tu siulai to nevystyt dabar. Geriau tuos pinigus visus kist i duju pirkimą ir neapsirupint ateities. O jei pabarangs dujos, tai turesim moket kiek paprasys. Suprantu, kad duju pardavejams gerai. Bet mums tai daryti ir neinvestuot i ateiti absurdas.
iPienius 2021-10-08 20:08
kadangi esame tokia valstybe, kuri energitine prasme yra skurdo vietoje, todel nera kitos iseities tik i atsinaujinancius investuot. bet su euro standartais, tai yra perlenkiama. dabartiniai nauji varikliai ir taip mazai tersia, o cia norima dar labiau mazinti. visos tarsos mazinimo technologijos (DPF, adblue ir t.t.) yra brangios, nuo ju padideja automobilio svoris ir vien del didesnio svorio reikia variklis naudos daugiau degalu.
Benediktas 2021-10-08 20:46
Cia ne del skurdo investuojam, o kad pigiau bus elektra. Ar pagal tave pirkt brangiau yra krutas dalykas?