Pamirškite įprastus diskus: mokslininkai per kelias minutes sėkmingai įrašė duomenis į DNR - kaip tai veikia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

radioaktyvas 2021-10-09 15:25
Šitoje srityje neesu labai išprusęs, bet pagalvojau paklėdėsiu. Kiek suprantu pirmiausiai genetinis kodas daugiau sutalpina informacijos dėl savo algoritmo tik po to dėl baltymo dydžio kuris kolkas mažesnis už ramo celę ar tranzistorių. Genetinį kodą sudaro baltymai u - c - a - g ir tik algoritmas apsprendžia jų tarpusavio sąveiką kuri vienu įrašymu sutalpina daugiau info. Skaitmeninį kodą sudaro 0 - 1 ir jų tarpusavio sąveika. Tai kodėl prie 0 - 1 nepridėjus 2 ir 3. Jei yra užrašo atitikmenys 0 ir 1 gal tokį galima sukurti atitikmenį 2 ir 3. Tada ucag = 0123 po ko belieka kurti skaitmeninį algoritmą pasiskolintą nuo genetinės medžiagos formavimo algoritmo t.y. atsirastų algoritmas kuriame vienas ar kitas skaičiukas niekada nebus kartu, nes baltymai kaip ir kai kurie skaičiukai netraukia vienas kito. Žiūrint iš šios pozicijos viskas yra algoritmas ir kaip mes jį suvokiam.
punktyras 2021-10-09 16:03
Trumpiau tariant, ketvertainės skaičiavimo sistemos skaitmuo gali įgyti keturias reikšmes, dvejetainės – dvi. P.S. DNR sudaro Adeninas, Citozinas, Guaninas ir Timinas. Uracilas būna RNR, vietoje timino.
radioaktyvas 2021-10-09 18:10
Tada pasitaisysiu, nes man pagal senus prisiminimus ir raidelė pasimetė, bet jei wiki suvedus dnr išmeta tokį darinį tai nesinori ginčytis ar daugiau skaityti. Pasitaisau iš ucag = 0124 į ucagt = 012345