Kirtis antivakseriams: didelę skiepų riziką skelbęs tyrimas atšauktas kaip klaidingas - autoriai atsiprašė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2021-10-20 17:11
, tai tų % skaičiavimo metodika. T.y. šiuo metu yra: 58.9 % 1 698 626 individų. Tai 1 698 626 / 0.589 = 2 883 915 individų. Kai pagal oficialius duomenis Lietuvoje gyvena ~2 780 000, visu 100k mažiau. Jeigu imsim, kad populiacija yra 2.78mln, o paskiepytų yra 1 698 626, tai gausim 61.1% - daugiau nei 2% daugiau. Kame šaknys? Neteisingai įvesta Lietuvos populiacija? Vėluoja perskaičiuoti procentus? Išbraukė iš procentų sąrašo tuos, kuriems jau reikia skiepytis trečia doze ir kurie to dar nepadarė?
kukulis4 2021-10-25 10:52
Ok, po keliu dienu poilsio, ir panasu, kad sekmingai persirgto covid-19 I'm back, ir jei kasnors dar sugrys paskaityt, gal bus idomu, tai, kas zemiau sekancios pastraipos: Tai visu pirma del skaiciavimu. Dabar ziuriu ka rasiau ir kaip skaiciavau, ir pripazystu, kad ta 'skiepijimo efektyvuma' skaiciavau neteisingai as, o ne Minde. Bet kokiu atveju, tas efektyvumo skaiciavimas man atrode ir vis dar atrodo beprasmis. Dabar apie ligos eiga. Vaikai neskiepyti (abu per mazi) abu prasirgo lengvai, tik su pakankamai auksta temperatura, kuri laikesi beveik 3 dienas. Ligos pozymiai - praktiskai standartiniai persalimo pozymiai su labiau isreikstu kosuliu, nei kad sloga (paprastai mano vaikams buna atvirksciai) Zmona - skiepijosi astra zeneca, viena diena turejo auksta (38.5+) temperatura, po to - normali savijauta, isskyrus visiska skonio/kvapo praradima, nedideli kosuli. As pats - skiepjausi Pfizer - viena diena temperatura iki 37.3, po to - skonio/kvapo praradimas, nedidelis kosulys, overall - labainebloga savijauta. Lyginant su tuo , kaip jauciausi pries kelis metus sirgdamas gripu (tais metais skiepyjesis nuo gripo nebuvau) - cia buvo zibutes. Kokias darau isvadas? Pagal statistika, vaikai serga salyginai lengvai, ka ir buvo galima stebeti, bet bendrai paemus, mano ir zmonos simptomai buvo lengvesni nei vaiku, del ko manau, kad skiepai, visgi, padejo.
vytautas50 2021-10-25 13:05
sub 2021-10-25 13:45
Kalba žmogus iš savo partinės sistemos plano. Sako ši vyriausybė visiškai susipyko su visuomene. Melas, susipyko su ta visuomenės dalimi, kurie prieš viską. T.y. susipyko su visuomenės dalimi, kurie greičiausiai praeituose rinkimuose balsavo už Žaliūjų ir valstiečių partiją. Nzn, su manim nesusipyko vyriausybė, man ne viskas, bet dar daug kas atrodo logiška. Tą ką darė Veryga savo pimininkavimo laiku, irgi nepasiteino, tai kur savikritika visų pirma? Ar jis, kaip ir jo abu mylimi kolegos Skvernelis ir Karbauskis, pažadėjo atsistatydinti jei neišrinks, neišrinko - ir neatsistatydino. Tai šitas Veryga ir, kai buvo sveiaktos pimininkas puikiai prisimenu, tai vieną mėnesį reikia kaukių, kitą mėnesį nereikai kaukių. Kokie skaičiai buvo prie jo paties ir kokį balaganą perdavė naujai valdžiai ir kaip tai padarė, tai nutyli. Na nestebina žalieji, ateina su skandalais, palieka su skandalais ir dar iš naujos valdžios skandalą daro. Sprendžiant iš raminančios kalbos, vieni renka politikus už jų kalbas (raminančias, paguodžiančias ir t.t.), kiti už darbus ir kaip tuos darbus dirba. Koncervams ateinant į valdžia, visada būdavo krizės, todėl jie turėdavo priimti sunkiausius spręndimus. Visi ir kaltino konservus dėl vienų ar kitokių problemų. Nors realiai konservai blogiausiu laikotarpiu visada sugebėdavo primti geriausius spręndimus. Tik tie, kurie klausosi raminančių kalbų, to nesupranta. Kaip ir nesupranta to, kad kitoms valdžioms prisidirbus, konservai ateidavo srėbti ir išsrėbdavo.
kestutisz 2021-10-25 14:20
Sakyčiau 50:50 - krizės arba buvo ir jas reikėjo spręsti : patys ir sukėlė/paaštrino, jei asmeniškai tai gal net 20:80 persistengimo pusėn.
vytautas50 2021-10-25 15:09
sub 2021-10-25 15:37
Sakyti 50:50, tai tas pats kas sakyti jog 2008 įvyko krizė ir ją paaštrino 2008 atėję į valdžią konservai. Tai kvaila. Nes, dvi iki tol valdžiusios valdžios nieko nepadarė, kad krizės padariniai būtų kuo mažesni, todėl 2008 į valdžią atėję Tėvynės sajungos politikai turėjo tuo metu priimti labai nepopuliarius spręndimus, kad nebūtų visiška žopa ekonomikai ir gyventojams. Bet tamsta to nesupranta, kad iki tol buvusios valdžios tam turėjo ruoštis, nes ženklų buvo ir ne vienas. Na aišku, tikėtis iš partijos valdžiusios nuo 2004 iki 2008 visiškai nieko negalima, bet kaltinti ne juos, o konservus - tai reik būt trumparegiu, visiškai apolitišku asmeniu. 2020 metais buvo beveik tas pats, išskyrus tai kad nebuvo didelės krizės, bet buvo viruso pavojus. Ką tokio padarė praeita valdžią, kad padėtų šitai valdžiai tvarkytis su bangomis ir liaudies pasipriešinimu. Kodėl niekas nedarė protestų, mitingų kai buvo žalieji seime, a?
sub 2021-10-25 15:46
Kaip tau šalutiniai poveikiai nuo chemoterapijos. Kodėl žmonės sergantys vėžiu, matydami kaip chemoterapija paveikai kitus, vistiek eina chemoterapijos keliu? Nes tai bene vienintelis kelis išsigydyti vėžį, ar bent prailginti gyvenimo laiką sergant vėžiu. Kaip su diabetu, lygiai tas pats yra visur. Yra varintai, kurie tau gali padėti išgyventi, o gal net pasveikti, bet visada būna tam tirkas procentas, kad tau nepagerės, o atvikščiai, pablogės, ar atsirast šalutinis poveikis. Same su vakcinomis. Atrodo diskutuojam apie tą patį, bet kai pažiūri kitas sferas, kad ir tos apčios medicinos, tai žmonės ryžtasi ir didesnėms bėdoms, vardan ilgesnio gyvenimo ar geresnės sveikatos. Tai skūstis, kad čia va nuo vakcinos temepratūra pakilo, ar nejauti kvapo/skonio 1 dieną, no big shit. Su gripo vakcina būdavo ir blogiau. Kitas tavo momentas, visiškai ne į temą. Pateik šaltinius iš kur ištraukiai, kad ruošiasi legalizuoti visus narkotikus. Nes porą jų jau seniai legalūs, tai alkoholis ir tabako gaminiai. Neskiatant kitų, ne tokių pavojingų. Garantuoju, pats esi išbandęs ir naudojęs n narkotikų, apie kuriuos niekad nepagalvotum kad tai narkotikas. Spėk, kodėl vaistai vadinasi "drugs". Tad atsargiau su tuo žodžiu. Mums žinomi keli šimtai tokių narkotikų rūšių. Jiems priskiriami narkotikai, kurie veikia kaip: raminamieji (slopinantys) stimuliantai (skatinantys) haliucinogenai (sukeliantys „kelionę“) afrodiziakai (skatinantys lytinę funkciją) Kaip manai, vaistus per gyvenima kokius esi vartojęs, kuriai rūšiai priskirtum?
vytautas50 2021-10-25 17:09
kukulis4 2021-10-26 08:22
Sitas - geras. Labai gerai iliustruoja zmogaus susivokima aplinkoje. Ne, tikrai nera pagrindo netiketi. Vycka, kai reikalai pasisuka link to, kas ka durniau parasys, tai tamsta kali tiesiai i 10tuka. Kiekviena karta
vytautas50 2021-10-26 09:05
kukulis4 2021-10-26 09:38
Labai gerai, kad paskutinis. Tikiuosi situ klausimu busi principingas. Informacija surast moki, bet suprast jos nesugebi. Siulyme kalba eina apie vartojima. Esme - kad kiekvienam moksleiviui ar studentui, kuri pagavo parukius zoles, neikaltu teistumo. Niekas nesikeicia del gamybos bei platinimo.
conjurer 2021-10-26 13:49
Kad jau senai gyvenam, tik ankščiau buvo vien tik alkoholis, o dabar jį po truputį išstumia lengvesnį poveikį turinčios medžiagos. Legalios prekybos galėtų uždėti tam akcizą, kuris būtų skiriamas tų pačių priklausomybių gydymui. Dabar tai tiesiog pinigų švaistymas, bei juodosios rinkos palaikymas. Gal net veryga yra suinteresuotas palaikyti tas juodasias rinkas, bent jau jo elgesys tą sufleruoja. Na o policijai reikia investuoti į papildomas tikrinimo priemones. Seilių mėginio greitas testas parodo ar per paskutines 5 valandas esi rukęs kanapių. Tokie testai turėtų eiti šalia alkoholio testų, vairuotojams. Jų įsigyjimas irgi galėtų būti kompensuojamas iš kanapių akcizo. Ir tai būtų gal vienintelis pokytis, kurį tu pastebėtum "narkomanų pasaulyje", nes viskam sakai ne. O tie kas parūko turėtų geresnę kanapių kokybės kontrolę, didesnį pasirinkimą. Taip yra skirtingo poveikio kanapės, nuo CBD, kas turi labiau vaistinį poveikį, iki THC, kas turi labiau rekreacinį poveikį.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-10-26 22:34
Vieną bjaurų būdo bruožą čia turbūt daugelis išsiugdė (įskaitant ir mane patį): Kai a kalba apie x, b kalba apie a. , jeigu "cigaretę" pakeisi "nikotino pleistru" - niekas nepasikeis. Iš tiesų tavo sprendimas/siekis geras, tik neapsiribok šiuo forumu. Investuok laiką kitur, ne į ekraną. Paseksiu tavo pavyzdžiu, ar bent jau pabandysiu. Šita vieta tikrai suryja daug laiko, o diskusijų rezultato dažniausiai nėra, t.y. viskas dažniausiai baigiasi "kas už ką durnesnis". Gyvenimas nėra begalinis, o elgiamės taip, tarsi toks būtų. Keletos mėnesių pertraukėlė - pažiūrėsim kas iš to išeis