NASA vadovas prakalbo apie ateivius: ar ateivių civilizacijų galima būtų atrasti paralelinėje Visatoje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gedis 2021-10-30 11:57
Visų pirma man užkliūna teorijos atseit žemėje gyvybė atsirado iš marso,na tada underkindams klausimėlis,o marse iš kur atsirado?Asteroidas atnešė,ar kometa?Reiškias vistiek saulės sistemos viduje atsirado gyvybė.Taipogi keisti pareiškimai,kad atrasim nežemišką gyvybę ten 2040 ar kokias metais.Nebent per teleskopą atseit ištirs planetos sudėtį ir ops,ten turbūt gyvybė-mikrobai kokie,gal augmenija,gal gyvūnija"turbūt".Bet manau jei gyvybė paplitusi,pirma atras mus,jei dar neatrasti,o ne mes rasim,nes kolkas mūsų išsivystymas toks menkas,kad neverta net ir kalbėt apie tai.
Evil Goku 2021-10-30 12:05
Tiesiog nori gauti daugiau finansavimo. Prieš tai žaidė Marso kolonizavimo korta (nors žino, kad dabar nėra technologijų tam), dabar pereina ant ateivių kortos.
Giedriax 2021-10-30 12:42
1. Nėra absoliučiai jokių įrodymų, kad ateiviai egzistuoja. O be jokių įrodymų teigti jog jie egzistuoja - tiesiog "wishful thinking. Ateiviai neprivalo egzistuoti vien todėl, kad kai kas to nori. Deja neįmanoma įrodyti ateivių neegzistavimo fakto. 2. Multivisatų teoriją aš dėčiau į lentyną prie kitų kol kas nepatikrintų teorijų - supersimetrijos, stygų teorijos, holografinio principo, kilpinės kvantinės gravitacijos ir pan. Šios teorijos atrodo gražiai, bet greičiausiai jos yra neteisingos/netikslios ar reikalauja didelių pataisymų. Taip pat kol kas nėra būdų patikrinti jų teisingumą. Turint mintyje, kad kuo toliau, tuo fizikų eksperimentai darosi sudėtingesni, ilgiau trunkantys, reikalaujantys daugiau darbo, žmonių ir pinigų, labai realu kad daugybė iš šių nepatikrintų teorijų taip ir liks nepatikrintos.
Monochamus 2021-10-30 14:00
Dėl gyvybės gal ir paplitusi, bet dėl technologiškai išsivysčiusios gyvybės be "wishful thinking" neradau jokių kitų (nepaneigtų) argumentų, kodėl tokia turėtų būti paplitusi. O žmonijos technologinis išsivystymas yra pačio aukščiausio lygio iš visų žinomų gyvybės formų visoje visatoje. Tai kažkaip tai neatrodo kaip "menkas". O lyginant žmoniją su savo fantazijom, tai galima visko prisifantazuoti...
justt 2021-10-31 20:38
Turime panasaus lygio yrodymus kad ateiviai egzistuoja kaip ir kad egzistuoja dievas, jezus. T.y. jokiu yrodymu.
bmk1245 2021-10-31 20:52
Problema su panspermija, kad įsiveda papildomas kintamasis - milijonų metų kelionė (Marso atveju gal kiek trumpiau) per labai agresyvią terpę.
peeplt 2021-11-03 13:07
Nesu aš biologas, bet įsivaizduoti, kad gyvybė gali tiesiogiai atkeliauti iš kosmoso yra tiesiog naivu. Pirma - pats gyvybės išmetimas į kosmosą iš principo yra labai katastrofiškas ir agresyvus. Antra - neapibrėžtai ilga ir sudėtinga kelionė agresyvioje aplinkoje. Trečia - nusileidimas į žemę tiesiog dar viena fatališka katastrofa. Bet nepaisant visko labai tikėtina kad gyvybė "atkeliavo" iš kosmoso. Tik ne tiesiogiai o kažkokių organinių medžiagų pavidalu amino rūgštys, baltymai ir šiaip kokie dnr fragmentai, kurie galėjo būti kaip katalizatorius vietinei gyvybei.
sub 2021-11-03 13:14
Dėl ateivių ir dievo - visiškai sutinku. Apie Jėzų yra istorinių šaltinių ir kitose religijose yra minimas, tad daryčiau prielaidą, kad toks žmogus egzistavo.
Monochamus 2021-11-03 14:30
. Tuo labiau, kad tokių apsikeitimo planetine medžiaga "bandymų" irgi ne vienas, kiek pasigooglinau Žemėje yra atrasti 126 meteoritai kurių kilmė yra Marsas. O kiek neatrasta nežinome ir, kiek Marse Žemietiškų meteoritų nežinome. Tad "naivia" panspermijos hipoteze, ypač kalbant apie Žemę ir Marsą, tikrai nepavadinčiau. O kiek šansų tokiam įvykiui įvykti ir ar vyko, be abejo, kol kas niekas nežino Dėl "gyvybės apibrėžimo" ir katalizatorių irgi geras pastebėjimas. Problema, kad dar labai daug neištyrinėta apie gyvybės atsiradimą.
Monochamus 2021-11-03 15:03
Ir ką čia tuo nori pasakyti? Kad kol nėra įrodymų, tai visos idėjos/hipotezės tarpusavyje lygios? prie ko čia tas dievas apskritai?
kukulis4 2021-11-03 15:30
Reikia trupucio tikslumo. Ateiviai - nezemiska gyvybes forma zemeje. Ir cia tikrai kaip su Jezum - yra zmoniu, kurie sako, kad mate, kalbejo, etc, bet bent kiek tvirtesniu irodymu nera nei vienam nei kitam nera, ir greiciausiai, kad nebuvo nei vieno nei kito. Idomiau kalbeti apie gyvybe uz zemes planetos ribu. Net nesvarbu ar protinga ar ne. Ir cia, reikia prisiminti, kad egzistuoja (kaip vienas zymus 'astronomas' megsta sakyti) billions and billions and billions planetu, kuriose gyvybe (protinga arba ne) potencialiai egzistuoti gali. Klausima, ar mes apie ja kadanors suzinosim (nes, visgi, fizika) - reiketu svarstyti atskirai.