Kas yra COP26 konferencija, ką reiškia jos pavadinimas ir ką tai duos pasauliui – paskutinis šansas išgelbėti planetą? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2021-11-02 14:07
Na kažkiek ta Greta Tumberg teisi, bet pasišaipyti yra viena o kažką padaryti yra visai kita. Aplamai CO2 išmetimo atsisakymas yra turbūt sudėtingiausias žmonijos sprendžiamas uždavinys ir aš nenustebčiau kad tie visi tikslai liks neįgyvendinti ir teks taikstytis su klimato atšilimo padariniais, nes taip bus paprasčiausia. Tie nuolatiniai rimtų priemonių atidėliojimai rodo kad labai sunku kažką padaryti ir vis laukiama gal kažkas tinkamo bus atrasta ir nereiks kišti į sh rankų. O jeigu imtis rimtų CO2 išmetimo ribojimų vyriausybės būtų greičiausia nušluotos nepatenkintos liaudies. Tada manau reikia ruoštis šiltesniems orams.
bmk1245 2021-11-03 08:53
Vienintelė "nauda" iš tokių summit'ų - papildomai prigeneruota dešimtys (jei ne šimtai) kilotonų CO2.
HardAxe 2021-11-03 10:37
Šiltiems orams mes pasiruošę. Reik ruoštis imigrantų srautams.
conjurer 2021-11-03 18:20
Jei žiūrėjai lietuvos žinias per paskutinius metus, turbūt žinai kad jau ruošiamės - statom sieną.
Bruonius 2021-11-03 19:20
Dar kartą sakau, kad visa žmonijos veikla sudaro tik dalį procento CO2 palyginus su planetos išmetamu kiekiu. O Conjurer galiu iš anksto pasveikinti, girdėjau bus kuriama programėlė asmens CO2 takui matuoti. Pagaliau kvėpuodamas kas antrą kartą galėsi postint rezultatus ir sulaukti pagyrų!
conjurer 2021-11-03 20:06
Ar ta programėlė matuos kiek žmogus daiktų, ir lygins kurių gamyboje yra daugiau perteklinės taršos? Nes tai geriausias variantas, ir galiu pasakyti, kad nėra ko vargti matuojant atskirų žmonių vartojimo pomėgius. Užtenka pažėti parduotuvių ir sandėlių statistiką, bus lengviau.
DarkNRG 2021-11-03 23:27
Vienas ugnikalnio rimtesnis pirstelejimas ismeta daugiau CO2 nei visa zmonija per savo gyvavima. Sekmes jiems bandant tai sustabdyt. Geriau del pasaulio tarsos kitomis atliekomis pergyventu.
conjurer 2021-11-04 00:30
Taigi panašu kas tas teiginys apie super pirstelėjimą ne tik kvailai verčia žmones ignoruoti esamą problemą, nes kažkur po 23 tūkstančių metų išsiverš naujas superugnikalnis, bet ir yra netiesa. Nebent aš kažko nepamačiau, kažko neradau, jei taip, prašau patikslink.
Bruonius 2021-11-04 08:15
Tavo problema, kad nesupranti kada tau meluojama, kada iš tavęs tyčiojamasi ir kada iš tavęs juokiamasi. Tokiais žmonėmis labai lengva manipuliuoti, kas ir yra sėkmingai daroma.
sub 2021-11-04 08:38
Cap cap cap. Reikia 600 vidunių ugnikalnių išsiveržimų, kad vulkanai aplenktų žmonių, per visą istorijos laikotarpį, sukurtą CO2 emisija. Gal supervulkanas, kaip yellow stone, galėtų ir viršyti žmonių padaromą emisiją, bet jis išsiveržia tik kas 725,000 metus. O mes teršiame taip sparčiai, mums net 100 metų realiai nereikėjo apšikt visą planetą.
HardAxe 2021-11-04 09:21
tvorą batka mėto. Aišku ten seniai tvoros reikia, dargi su minu lauku galėtų būt. Šiuo atveju reikia keisti įstatymų bazę EU lygmeniu. Kai atplauks kruizinis laivas į klaipėdą prištampuotas pabėgėlių ir oficialiai paprašys prieglaudos mes negalėsim atsisakyti. Lygybė, pagalba ir t.t. aišku yra gerai, bet niekas nekomunikuoja tiesos. Mes galim kelti savo gerbūvį arba padėti kitiems. Gerai gyventi ir padėti kitiems mes neišgalėsim.
kestutisz 2021-11-04 10:18
Būtent :) Labai ironiška "dėl gamtos" suskristi lėktuvais, būti vežiojamais členovozais su apsaugos kortežais vien tam, kad tiesiog "parodytų susirūpinimą", kai dar prieš metus visi viską galėjo pasidaryti videokonferencijų pagalba. https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -jets.html
conjurer 2021-11-04 13:19
Pala, o tu gali įrodyti kad aš neteisus, ar tiesiog šnekėsi tokias nesąmones? Nes tu skambi kaip išplautasmegenis pletkininkas, kuris nesugeba pateikti jokių įrodymų savo teiginiams.
immortallt 2021-11-04 13:40
HardAxe, sakai pasiruošę šilumai? Ar tikrai? Bulvių ar elementariai obuolių buvai pirkti? Kainos 2x, kokybė į apačią. Ir čia dar nebuvo tokių ekstremumų, kokie laukia. Nekalbu ir apie šokusią energijos paklausą. Bronius, dar kartą nusišneki. Maišai ciklo CO2, su išmetamu. Visi pasaulio ugnikalniai per metus išmeta tiek šiltnamio dujų, kiek žmogaus veikla per savaitę. Augalija ar gyvūnija CO2 papildomo neišmeta, jie tik CO2 cikle dalyvaujančią anglį perdirbą, ir maža dalis palaidojama vos ne su visam (na kol žmogus neiškasa iš esmės). Bronius yra trolis. Jis faktus iškraipo kaip jam patogiau, o kitą kartą jei reikia, sako priešingai. Jei pateiki įrodymus, jis aiškina, kaip nemoki atskirti melo. Bet vat bėda ta, kad mes tai atskiriame kur melas, o jam tiesa yra viskas, kuo jis tiki. Nemoka jis nei mąstyti, nei matuoti, nei palyginti, bet užtat žino viską. Išskyrus kur susirasti bazinę informaciją, pvz. kokiu laiku dirba parduotuvė.
Bruonius 2021-11-04 22:35
Tai yra suvokimo reikalas, kurio stygius pas tamsta labai juntamas. Pažiūrėk į praeitį, kiek laiko smegenis plovė dėl pasaulinio atšalimo, po to kiek laiko dėl pasaulinio atšilimo, dabar matyt nepavykus apsispręsti "kovojam" su ~1,5°C klimato kaita. O gal planeta turi savo ciklus? Oi ne, kaip tada paplonintų mūsų pinigines?
Bruonius 2021-11-04 22:48
Pamiršai paminėti, kad esu galimai apmokamas trolis kas tamstai būdinga. Paskaičius tavo postus nesinori nei diskutuoti, nei ginčytis. Kaip manai kiek laiko tamstai prireiktų įteigti, kad pvz antropofagia mūsų kraštuose yra normalus, kasdieniškas ir savaime suprantamas reiškinys?
sub 2021-11-05 08:44
Jei nesinori nei diskutuoti nei ginčytis, tai kam prašai, kad jis įteigtų kažkokią nesamonę, kuri iš vis daug kur draudžiama? Jau kai apie klimatą neturi ką pasakyt, šauni kokią nesamonę. Good luck p.Amerikoj valgant kitus vyrus.
Bruonius 2021-11-05 09:42
Esu pastebėjęs, kad ir tamsta priklausai "auksiniam" technologijų.lt "elitui". Savo postu norėjau pasakyti, kad būtent jums ir yra lengviausia bet kokią nesąmonę įteigti kaip normalų dalyką. Blogiausia, kad tokių kaip jūs didžioji dauguma, todėl su mumis ir daro ką nori. Baigiam prarasti tai, kas nepriklausomai valstybei reikšmingiausia - energija (atimta apgaulės būdu) ir maistas ("sėkmingai" tebevykstanti reorganizacija). Apie sveikatą ir laisves net nebekalbu, o netolimoje ateityje laukia visuotinis privataus turto perskirstymas, po kurio net tokie kaip jūs pradės suprasti kas iš tikro vyksta.
conjurer 2021-11-05 14:45
Tai nori pasakyti kad empiriniai duomenys nėra tikslūs? Orų kanalai, ir meteorologų agentūros visada meluoja? CO2 matuokliai suprogramuoti gamykliškai rodyti neteisingus duomenis? Pasakyk kodėl taip įsitikinęs, kad čia kažkokio rėžimo bandymas atimti žmonių laisves? Kad yra tokių rėžimų, aš neabejoju, bet kam klastoti tokius duomenis, kai galima populiaciją supjauti su gėjais, abortų klinikomis, ir narkomanais? Be jokių rimtų pastangų, tik su trupučiu skambios retorikos.
Bruonius 2021-11-05 20:51
Nesvarbu ką rodo momentiniai prietaisai. Šviežaus oro niekada nepritrūks, jei žmonija gyvens kaip iki šiol gyveno. Pati Žemė filtruoja, pati atėjus laikui ir pražudys. Aukščiau kolega minėjo, kad mes galim nebent šiukšlėmis apsikrauti ir buvo visiškai teisus - čia mums lygių nėra. Laisvių atėmimas dar pusė bėdos. Realiai tikrų laisvių mes niekada neturėjome. Plačiau pasidomėk "The Georgia Guidestones". Kas dalyvavo atidaryme, kas juose tiksliai parašyta, keliomis kalbomis ir suprasi, kad tas režimas stovi per ištiestą ranką. O kaip jie savo planus vykdo, priklauso nuo ligotos fantazijos. Ir kas liudniausia, kad jokia konspirologija čia nė nekvepia. Žmogui galima įteigti bet ką. Pasidomėk apie Joseph P. Overton ir jo nuostabų atradimą puikiai veikiantį jau bemaž 30 metų mūsų skaitmenizuotame pasaulyje. O "šimtą kartų pakartotas melas tampa tiesa" iki šiol tebėra best seller'is Nr. 1 ir vargu ar kas sugebės perspjaut.