Viduramžiškas skrydis į kosmosą? „SpinLaunch“ siūlo katapultuoti raketas į orbitą „pačiomis mažiausiomis sąnaudomis kosmoso pramonėje“ (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-11-13 16:45
Rimtai? Kai pirmą kartą pamačiau, galvojau čia bajeris. Eilinis scamas nieko daugiau. Vien tik išmetimo būdu orbitos nepasieksi, o perkrovos bus panašios kaip iš patrankos šaunant sviedinį. Ir nelabai yra duomenų apie jų bandymus, tik pafantazavimai kaip čia mažai CO būtų. Realiai yra geresnių įdėjų. Šiuo atveju tam tikrama aukštyje krovinys nustotų kilti, ir pradėtų kristi, dėl to reikia raketinės akseleracijos. Tą patį galima pasiekti pakėlus specifine raketą su vandenilio balionu, tada nereikės toks akseleracijos, kuri prarandama dėl trinties į atmosferą.
Benediktas 2021-11-13 16:48
Kažkurioj vizualizacijos jų mačiau, kad pradžioje išsuka kinematiškai, bet paskui tas daiktas reaktyvinius variklius kažkokiame aukštyje įsijungia ir jau varomas jais.
conjurer 2021-11-13 17:06
Aš tą patį mačiau, ir galvojau kad čia keistas bajeris, na tipo apie durnus projektus. Pasirodo čia tiesiog durnas projektas.
kestutisz 2021-11-13 18:00
Su patrankos sviediniu buvo logiškesnis - ten pati "patranka" (pakopinė patrankų sistema) turėjo būt berods kalno dydžio, kad kuo mažiau sąlyčio su oru (na mol viršuj oras retesnis). O čia įsuks kameroje "be oro" ir maksimaliu greičiu dės tiesiai į oro slėgį. Atrpdyti turėtų kažkaip panašiai įspūdingai kaip railgun'ų bandymao kur parako kaip ir jokio nėra, o fireball'as nuo smūgio į orą (na ok, gal labiau nuo degančio lubrikanto, dalies bėgio išeinančio kartu su užtaisu - ko irgi nepavyks išvengti) tai oho.
iPienius 2021-11-13 22:11
realiai sitas budas yra beveik idealus siusti resursus nuo asteroidu pavirsiaus. ten nera nei atmosferos, gravitavcijos artima 0. tikriausiai sitas budas veiktu ir menulyje, gal net marse. net zemeje beveik imanomas, bet palydovo mase labai maza turi buti. maciau skaiciavimus, tai pilno dydzio sistema pasiekia panasu greiti kaip falcon 9 raketos pirma pakopa. veliau isijungia raketiniai varikliai. realiai cia ka padaro, tai panaikina pirmaja raketos pakopa, todel zemeje gal ir butu imanoma, bet tik labai maziems palydovams.
iPienius 2021-11-13 22:15
https://www.youtube.com/watch?v=JAczd3mt3X0
conjurer 2021-11-14 01:23
į kosmosą, ar Žiulio Verno fantazijas su patrankom, į ką man panašiausias spinlaunch.
LorraMusic 2021-11-14 02:43
kdl durnas, galima tiesiog ismesti y kosmosa palydovus, ir mazesnia kaina, neskaiciau straipsnio, bet ziurejau "naujame youtube" video, tai kaip ir turi gale dar variklius pasiekti tixla