Billas Gatesas teigia, kad jau kitais metais COVID-19 bus retesnė už gripą  (23)

COVID-19 neigėjai šią koronaviruso infekciją dažnai vadina gripu. „Kur dingo gripas?!“, kartais klausia jie. Iš tikrųjų, gripas niekur nedingo - tiesiog COVID-19 yra daug dažnesnė ir lengviau plintanti liga. Bent jau taip yra dabar - „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas teigia, kad jau kitais metais COVID-19 bus retesnė už gripą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau 2022-ųjų viduryje COVID-19 sukeliamos mirtys bus retesnės už tas, kurias sukelia sezoninis gripas - taip mano Gatesas. Ir, aišku, jis nemano, kad gripas taps mirtingesniu. Tiesiog COVID-19 pandemija atsitrauks.

Gatesas šią prognozę pateikė per virtualią konferenciją Singapūre. Jo nuomone, COVID-19 atsitrauks dėl kelių pagrindinių priežasčių.

Visų pirma, COVID-19 plitimą stabdo vakcinos. Taip, ir paskiepyti žmonės gali susirgti ir pernešti SARS-CoV-2 virusą, bet jie serga daug lengviau, o nekosėdami ir greičiau susitvarkydami su šia liga jie neišplatina tiek daug virusų. Antra, Gatesas paminėjo ir natūralų imunitetą, kuris lieka pasveikus nuo COVID-19. Galiausiai, po truputį iškyla nauji gydymo būdai, įskaitant ir per burną vartojamus vaistus.

Tiesa, Gatesas paminėjo ir sąlygą, dėl kurios COVID-19 gali likti ilgiau - naujas atmainas. Žmonijos kova su pandemija yra savotiškos lenktynės su laiku. Jei egzistuojančios priemonės būtų įgyvendintos anksčiau, kiltų mažesnė naujų atmainų išsivystymo rizika.

Gatesas tikisi, kad vakcinų platinimo problemos bus galutinai išspręstos jau kitų metų pradžioje. Anksčiau Gatesas ragino Jungtinę Karalystę ir JAV padėti šalims, kuriose vakcinacijos tempai išlieka lėti. Baiminamasi, kad vargingesniuose regionuose COVID-19 gali plisti lengviau ir būtent ten kyla didžiausia naujų atmainų atsiradimo rizika.

 

Ar tai - optimistinės prognozės? Galbūt. Yra mokslininkų, kurie mano, kad COVID-19 formuos dar bent penkerias mūsų Kalėdas. Bet kaip būtų gerai, jei šios prognozės išsipildytų ir jau kitą rudenį pasitiktume su neužgultomis ligoninėmis, pilnais restoranais ir šviesesnėmis naujienomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(12)
(4)

Komentarai (23)