Netikėta technologijų įtaka: kiek CO₂ sukuriate, sėdėdami prie kompiuterio?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ihouser 2021-11-25 09:30
Aha. Net nieko neveikdami, vien sėdėdami ant sofkutės, išskiriate CO2 ir metaną. Dar daugiau, net jūsų mirtis neišgelbės planetos – pūdami išskirsit krūvą toksiškų medžiagų.
kestutisz 2021-11-25 10:21
Ooo, čia galima plėstis iki begalybės su tokia "taupymo" idėja, bet tai kas šiandien atrodo juokinga kvaila mintis jau rytoj visokie biurokratai linkę paversti niūria realybe.
conjurer 2021-11-25 13:50
Įdomu būtų gauti duomenis, iš kurių tokie dalykai paskaičiuoti. Na dėl netflix ir youtube gal nėra sunku, tiesiog užklausi jų, kiek turi servų,, ir kiek jie bendrau naudoja elektros. Bet dėl e-mail čia nerealu, kad kažkas gavo pakankamai duomenų, kad paskaičiuotų. Yra mažieji pašto serveriai, kurie kuriuose vienas laiškas vargiai paveikia servo idle apkrovimą, dėl to laiško siuntimas per jį nepastebimas, bet pašto tarnybos palaikymas naudoja pastoviai elekrą. Per tokius kuo mažiau laiškų siunčiama, tuo daugiau CO daugina, bet ir kuria daug e-waste, pažeidžia privatumą, kelia stresą (jei PC senesnis nei 5 metų) ir tiesiog ištaško sistemos ramus totaliam šlamštui. Palyginimui, 4k video atkūrimas per naršyklę, savaime valgo mažiau energijos, nei sekimo skriptų paketas, kuris dabar yra beveik kiekviename puslapyje. EDIT: nuleidau dvejetus.
punktyras 2021-11-25 14:08
Nemažai puslapių palaiko text only režimą, tai su kokiu lynx ar w3m galima visai pamanomu greičiu naršyti P.S. Tiesiog kabinėjimasis iš mano pusės – anglies dvideginis yra CO₂ ar bent jau CO2, o ne cė o kvadratu
conjurer 2021-11-25 14:58
Skubėdamas sumaišiau b su p netyčia, pataisiau.
no_one 2021-11-25 15:13
Kad mažiau paliktumėt "pėdsako" mes iš jūsų atimsim asmeninį transportą, asmeninį būstą ir viską ką tik galima atimt, bet tiesiai taip nepasakysim. Ekokvailiukai krykštauja iš džiaugsmo ir viską atiduoda, ir gauna papildomų socialinių kreditų. Šlovė partijai. Va toks scenarijus nusimato.