Kas yra žaibiškai pasaulyje plintantis naujasis kovido variantas Omikron – iš kur jis atsirado ir kiek jis pavojingas? O kaip bus su esamomis vakcinomis? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2021-11-29 21:48
dar vasara rasiau, kad sulauksim naujo varianto ir vakcinos cia nepades, taciau visi laikr idiotu, cenzuravo ir minusavo, nes bijojo tiesos. tik del pavojingumo dar nera aisku, bet jei labai isplis, tai vistiek bus sunkiai serganciu ir busim uzdaryti karantine, kaip anksciau. reiks 4 ir daugiau doziu ir toliau viska tesim.
Bruonius 2021-11-29 23:46
Tiem kam iki šiol nedaėjo kas čia vyksta, bijau vilčių nebėra.
ZeroFM 2021-11-30 03:44
Kadangi nesubadyti negali skraidyti įdomu kaip gi plinta virusiuks ;D Aj gi etatiniai vaksiukai išsiilgę keliavimo parskraidins dovanėlių xD. Buvo prieš kelias dienas news kad iš 75 passengers 36 pasigavo šitą naują slogą
Pumper 2021-11-30 07:59
Dar niekas neištirta, o etatiniai covidiotai jau visus faktus žino.
no_one 2021-11-30 08:11
Xi praleido, negražu gautusi prieš tovariščiu Xi, tikrai atrodytų "China virus"
punktyras 2021-11-30 08:18
Būtent dėl nesivakcinavimo virusas turi galimybę gyvuoti ir mutuoti.
TomasK1 2021-11-30 09:00
Aha. Sučipuos visus, kad marsiečiai galėti patogiau grobti žmones pagal GPS.
kestutisz 2021-11-30 09:31
Faktus į studiją. Remtis galima kokia nors pvz Indija nes ten gi kilo "baisioji" delta atmaina, ir išskiepyta mažokai (~30%) - kaip ir viskas rodo jog tap, bet... Po to kai "išsilydė krematoriumai" viskas ir baigėsi, nieko nebegirdėti, nors nuo gegužės ten dar dešimtys versijų galėjo atsirasti. Juolab serga ir paskiepti, net galėčiau spėti jog ir su mutacijom tuo atveju net geriau - efektyviau išnešiojamos būtent kai komplikacijų nėra ir turimas baltas bileitas leidžia visur trankytis, o niekur neįrodyta*, kad būtent komplikacijų metu kažkaip labiau mutuoja, *ok, čia diskutuotinas klausimas, anot vienų tyrinėtojų ši mutacija galėjo kilti rimtai pažeisto imuniteto žmogaus organizme - pvz AIDS. Bet tai irgi nebūtinai reiškia, jog paskiepytas to negalėtų "sukurti".
kestutisz 2021-11-30 09:35
TIkrai, net mane šikart covidiotai nustebino - tik atsiradus naujai "netikėtai" atmainai, nieko nežinant - akcijų birža eilinį kartą iš baimės krito (nors čia jau n'ta atmaina), vakcinų gamintojų akcijos kilo į kosTmosą vien nuo gando kad "nu gal 2022 jau turėsim kažką" tai naujai atmainai. Iš lubų traukiami efektyvumo skaičiai, t.t. ir pan. Tikrai baisu.
HardAxe 2021-11-30 11:32
Gal šitas brudas išmutuos į kokį visai nekenksmingą. Gal atsiras normalūs skiepai arba vaistai.
no_one 2021-11-30 18:39
Bus tiek kiek reikės. Nes kol kas situacija man primena https://www.youtube.com/watch?v=ihOiMFBaVKo
immortallt 2021-12-01 12:33
Iš esmės nėra skirtumo, vakcinuotas ar persirgęs žmogus, mutacijoms atsirasti tokia pat tikimybė. Tik persirgus dar ir lavonų turėsi krūvą. iPienius, o aš darau prognozę, kad vakare saulė nusileis vakaruose. Kad mutacija bus - tai čia ir taip aišku, ir tų mutacijų yra daug daugiau, tik Omikron pakankamai stipriai skiriasi nuo Delta ir išplito. Kad skiepų veiksmingumas mažės daugėjant mutacijų - na kaip ir nieko naujo, bet teigti, kad skiepai nepadeda, neturint absoliučiai jokių duomenų, tik parodo ar mąstai logiškai, ar remiesi emocijomis. Dar nežino net viruso mirtingumo. Kol kas iš PAR informacija labiau linkt to, kad sergama lengviau, trumpiau ir mirčių labai mažai. Tai kaip ir nebeliks problemos pačios. Jei virusas nemutuos per tą laiką dar kartą į greitai plintantį ir daug nužudantį.
Micėacė 2021-12-01 15:20
“ Skiepytieji yra naujųjų viruso atmainų veisimo fermos.
HardAxe 2021-12-01 15:57
Jeigu 100% nevakcinuoti - dafiga viruso, dafiga mutacijų. Jeigu 100% vakcinuoti - nedaug viruso, labai mažai mutacijų. Didžiausia tikimybė paplisti būtent atspariom mutacijom. Neatsparios atsiranda, bet jos "užsilenkia". Virusas atba išnyktų, arba atsirastų atspari mutacija ir prasidėtų viskas iš naujo. Jeigu 50-50% Daug viruso, daug mutacijų. Lengviau plinta atsparios mutacijos atsparios plinta per visus, neatsparios tik per nevakcinuotus. --- sakykim turim virusą mėmė (plitimo greitis 5x, vakcinom neatsparus) ir bėbė(plitimo greitis 2x, atsparus vakcinom), Tai mėmė užvaldys nevakcinuotą pasaulį, bet vakcinuotą užvaldys jau bėbė. Vakcina neišnaikina viruso, bet neleidžia plisti kokių 90% mutacijų ir tai yra gerai. Tikėtina, kad viena kita labai greitai plintanti versija pražuvo būtent dėl vakcinuotos populiacijos dalies. Dėl to laimi ir vakcinuoti, ir nevakcinuoti. --- Paviršutiniškai galvojant vakcinų būvimas/nebūvimas neturi jokios įtakos viruso padarinių rimtumui. Bet kuri mutacija gali tapti mirtina arba labai legnvos formos. *čia mano teorinis pamąstymas, galit kritikuoti, galim diskutuoti. Nekalbu apie tai ar vakcina gerai/blogai ir ar susirgti gerai/blogai.
no_one 2021-12-02 10:58
Eilinė najebalova. Bet tikintys tikės.
daynewss 2021-12-02 15:40
Tik atradus eilinę atmainą, TV3 žinios jau trimitavo "grėsmingoji" atmaina ir t.t. Nei faktų, nei tyrimų, nei įrodymų, jog ši atmaina yra kažkuo pavojingesnė. Praėjus kelioms dienoms jau sako, kad ši atmaina sukelia... - gerklės skausmą... Siaubas, ant kiek žmonės sudebilėjo. Jie tiki ne mokslu, o baime. Tokie minkštučiai, kad nepakelia streso. Juk didelė dalis žmonių skiepijosi ne todėl, kad "tiki mokslu", bet todėl, kad bijo ir tam, kad išvengtų streso, pvz., kai darbdavys presuoja ar negalima užeiti išgerti bokalo, kas yra visiškas dugnas. Omikron, debilon ar kitos versijos - esmė ta pati. Skiepytis reikia tik ligotiems, sveikų šitas virusas nepajėgus nužudyti. O kad vyksta prievartos fiesta, to nepastebi tik debilai.
pvilkas 2021-12-02 16:15
Kadangi net per TV niekas nesako, kad vakcinuoti serga mažiau, o teigiama tik, kad sergama lengviau - man atrodo, teiginys nėra teisingas. Kitas momentas - ne vieno imonologo nuomone, skiepyti epidemijos metu yra labai pavojinga, nes būtent tai labai didina mutacijų kiekį. Skiepyti reikia tada, kai epidemija baigiasi. Kol kiekvieną pavasarį ir rudenį kilus eiliniam susirgimų skaičiaus paūmėjimui (kas vyko visada) bus prievartaujama skiepytis - būkim tikri, kad prisižaisim iki daug pavojingesnio viruso varianto. Labai nepatinka jokios sąmokslo teorijos, bet žiūrint į visa informacinį foną, visuomenės supriešinimą, valdžios aparato kalbas ir daromus veiksmus - visiškai nebeaišku, ką iš tikro norima padaryti. Ir dar mane asmeniškai labai liūdina tai, kad, nors protingų žmonių yra tiek vienoje tiek kitoje stovykloje, visos diskusijos nuolatos paskęsta pusgalvių tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės pezaluose... Turiu dar tokį pastebėjimą - man atrodo, kad nugalėjome tas ligas, kurioms vakcinas pavyko sukurti labai efektyvias (na ir aišku patys lygos sukėlėjai nebuvo vienodi). O daugybę metų vykdyta vakcinacija nuo gripo, nuolatinis antibiotikų vartojimas reikia nereikia - tik pablogino situaciją. Virusai priversti išgyventi tokiomis sąlygomis, todėl jiems tenka mutuoti į tokius, kurie nieko nebijo. Tenka vėl skubiai ieškot naujo gydymo ir ratas sukasi toliau...
HardAxe 2021-12-02 19:28
o kada paskiepysi, kad eina banga po bangos + logistika + gamyba. -- antibiotikai apskritai neveikia viruso, jie padeda tik nuo bakterijų. Dažniausiai mes visi turim savy ar aplinkoj visokių bakterijų, pvz gripas sussilpnina imunitetą, tada jos pradeda savo juodą darbą. Tai antibiotikai nuo gripo skiriami tik profilaktikai ar komplikacijų gydymui, pačio gripo antibiotikai neveikia. Bėda, kad atsiranda antibiotikam atsparių bakterijų ir jų kiekis didėja. Ir tai šūdina bėda ilgalaikėj perspektyvoj, nes bakterijos ant paviršiaus ar organizme per dvi paras nemiršta. Švedai kurį laiką smarkiai dirbo tuo klausimu labia ribodami stipresnių antibiotikų skyrimą, bet dabar čia atlėkė 10% populiacijos imigrantų su visokiais astronominiais bakterijų štamais, tai mission failed O dar tas gyvulininkystės ūkis, neįsivaizduoju kaip jiem leidžia taip švaistytis antibiotikais. --- Dėl covid ir vakcinų sąryšio tai velniai žino. Delta atėjo iš neskiepytos Indijos, PAR skiepyjimo lygis irgi siekia gal 22%, bet Britiška atmaina atkeliavo iš smarkiai skiepyto krašto. Nematau jokių trendų.
TAURAS 2021-12-02 23:08
Kaip supratau si atmaina jau nebe tokia pavojinga, tai galbut jau baigsis visas sitas COVIDo festivalis. Sirgsim kaip gripu tik vadinsim kovidu.
iPienius 2021-12-04 09:22
https://www.youtube.com/watch?v=mGFdWcJU7-0 va kokia ateitis laukia. nesvarbu vakcinuoti ar ne busit. jau zmones tikraja to zodzio prasme varomi i koncentracijos stovyklas.