Kaip Antrojo pasaulinio karo metu daugiau kaip 1 mln. lenkų pabėgėlių atsidūrė 3500 km nuo savo tėvynės – Irane (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

procc 2021-12-02 21:52
Kažkas sugalvojo mesti akmenį į Lenkijos daržą? Palyginti su tuo kas vyksta dabar arabuose yra +/- nulis, prieš tais laikais vykusį pasaulinį karą... Dabartiniai arabų pabėgeliai nori keliauti į Vokietiją, o ne į Lenkiją ar Lietuvą. Tai tik parodo kad jie yra eiliniai ekonominiai nelegalai... Tokių visiškai niekam nereikia, apart verslininkų, kurie su mielu noru priims pigios darbo jėgos.
AAA000 2021-12-03 01:08
tu aiskiai nesuvoki, kad Iranas (siaip jie save laiko persais) net tada nebuvo kazkokia ekonomiskai atsilikus salis. kazkokia juodoji skyle, kaip Lietuva. dabartiniai persai, kur gyvena sostineje ir didmiesciuose is esmes mazai religingi ir yra siuolaikisku civilizaciniu patogumu gerbejai. problema yra ju "kaimieciai" - kur yra konkretus religiniai fanatikai ir "tradiciju" remejai. ten kazkas panasaus - kai valdo religine karbauskio versija. i Lietuva ar Lenkija nesiverzia del to - nes jiems musu "kaimieciai" baisesni uz vietinius nes jie sunkiai suvokia individualizma. musu jega tik sitame. bet ekonominis lygis ten, net kai valdo visiski religiniai fanatikai - didesnis net 2-3x - nei kai valdo pas mus konservai ir mes esam ES su dotacijom. va sitai man labai juokinga - kai tokie kaip tu nesuvokia - kad kritikuoja turtingesni, besinaudojusi visa gyvebinima pazangesne medicina ekonomini migranta ir pavydi visokiu "aifonu" pas mus konservai daugiau nuzudo legaliu pilieciu su savo GP ir pinigu svaistymu, nei tu "pabegeliu" pasieniuose mirsta... aplamai jie net emigracijos salygas geresnes turi - lietuviai kai is konservatnikyno bega i ES - turi daug sunkiau prasimusinet. iranieciu integracija lengvesne. jie net atgal i Irana skraido dazniau 2-3x nei musu emigrantai i Lietuva ten irgi yra nekilnojamo turto burbulai Teherane. net lietuviai statybiorai kai kurie ten dirba o cia "nesugeba" rysiu uzmegst valstybes lygiu... specialistai... bananai dziaugiasi ir balsuoja uz visokias bilotaites ir skardiniu laidu pirkimus uz puse milijardo... lenkus net priime o daba se tau - tvoros ir vandens patrankos...
Azys 2021-12-03 16:58
tu iš kokio urvo išlindai? ir meluoji, kaip etatinis kremliaus propogandistas. 2020m Irano BVP 192 mljrd., LT 56 mljrd. taip didesnis daugiau nei 3x, bet paimam BVP gyventojui ir turim 2,3 mljn. Iranas prieš 20 mljn Lietuva, taigi ekonomikos lygis pas mus beveik 10x didesnis, netgi kai pas mus valdo konservai. Lenkų, kaip ir kitų tautų pabėgeliai WWII metu nesirinko kur bėgti, prioritetas buvo ištrūkti iš karo mėsmalės, o lukašenkiniai pabėgėliai matai kokie išrankūs, jiems netinka nei Baltarusija, nei Lenkija, nei Lietuva, leisk juos į Vokietiją ir viskas. Jeigu anot A0 Iranas toli pralenkęs Lietuvą ar Lenkiją (gal net ir vokietija?) tai ko tie pabėgėliai ten nesiveržia, juk arčiau ir gyvenimas pasaka.
UTF16 2021-12-03 17:33
Koks skaičius jų pateikė prieglobsčio prašymus Baltarusijoje, Lenkijoje, Lietuvoje? Kokiam skaičiui jų prašymai buvo patenkinti?
Azys 2021-12-03 21:12
na tai kiek pateikta Lietuvoje? Ogi lygiai tiek, kiek nesugebėjo nepastebėti iki Vokietijos nusigaut, kuriuos supakavo, tai tiem jau nėr kur dėtis, tai ir prašo. Dabar dar pabandom paspelioti, jei visiem šiuo metu stovyklose uždarytiem suteikiam prireglobstį, kiek jų liktų čia vos tik gautų teisę laisvai judėti?
UTF16 2021-12-03 22:39
Gal skaičiai, faktai, dokumentai? Socialinis, politinis kontekstas? Mes net nežinom, ką tie žodžiai reiškia. Geriausia yra aklai spėlioti. Kuo mažiau pažįsti žmogų, tuo daugiau apie jį reikia spėlioti. Prisispėliojus reikia vyti lauk, neįsileisti. Jeigu neklauso, įkalinti, šaudyti, net neteisti, iškart užmušti.