Nustatytas esminis gerybinių auglių supiktybėjimo faktorius  ()

Naujas Belgijos mokslininkų aptiktas taikinys gali tapti universalia vėžio gydymo priemone. Eksperimentai parodė, kad jo blokavimas sustabdo audinių perėjimą į vėžinę būseną ir sukelia auglio regresiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai blogai žino negenetinius mechanizmus, lemiančius gerybinio auglio supiktybėjimą. Briuselio universiteto mokslininkai naujame darbe ištyrė NR2F2 receptoriaus, kaip esminio piktybiškumo faktoriaus, savybes , rašo EurekAlert.

Paaiškėjo, kad NR2F2 skatina auglio ląstelių proliferaciją, jų invaziškumą, ir tuo pat metu slopina imuninių ląstelių veikimą auglyje. Eksperimentai parodė, kad NR2F2 slopinimas blokuoja gerybinių auglių virtimą vėžiu, o taip pat skatina auglio regresiją.

„Vienu iš svarbiausių mūsų darbo rezultatų tapo išsiaiškinimas ir parodymas, kad NR2F2 inaktyvacija sukelia auglio diferenciaciją ir tuo pačiu – jo regresiją“, — pakomentavo darbo bendraautorius Cedric Blanpain.

NR2F2 inhibitoriai gali tapti vėžio kontrolės instrumentu ir perspektyvia gydymo strategija, pridūrė jis. Šiuo metu mokslininkai jau kuria pirmuosius eksperimentinius preparatus, siekdami patvirtinti jų potencialą gydyti žmones.


hightech.plus

(38)
(4)
(34)

Komentarai ()