Ši medžiaga iš jūros gali sugerti net 20 kartų daugiau urano nei konkurentų metodai: energijos poreikius galėtų užtikrinti milijardams metų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2021-12-11 12:54
Negerai, oi negerai kaip čia taip negeras tas atomas jį tik atsilikę šalys naudoja o čia siūlo kažką....
pirmas 2021-12-11 14:38
Mums nereikia, nes Kinija pažeidinėja ingūrų teises.
radioaktyvas 2021-12-11 21:55
Na jo ir dabartinio kiekio užtektų jei projaktuotų naujo tipo AE. Tik va dažniausiai niekas nerašo ka su atliekom daryti reikės, o atliekų nesusidarymas ir perdirbimas priklauso visai nuo dar nepastatytų elektrinių. Taigi jei pažiūrėti į priekį ir kokių sprendimų reikės perdirbant ar nukenksminant kurą ir kokio tipo AE turės būti statomos šiai problemai spręsti, AE kurios jau gali būti sukurtos tai tą mlrd metų galima kvadratais dauginti jei ne skilimo pusamžis. Aišku aš nemanau, kad dirbtinės saulės kūrimas - bereikšmis užsiėmimas, bet tai kas leistų gyventi gerai čia ir dabar nustumiama į šalį, paliekant trupinius AE projaktavimui. Žiūrint dabar kas yra pristatoma iš AE pasaulio tai yra perdirbami 60"S sprendimai kurie dabartiniams kylančiams iššukiams atrodo menkoki. Na lipdyti reaktoriaus korpusa 2 metus atrodo daugoka dėl ko jo forma teks lyditi ir tai tas korpusas bus tik modulinio reaktoriaus dalis panašiai kaip rbmk tik tiek, kad ten formavo bendra korpusą iš vamžių, o ne sekcijų. Kas blogai su rbmk, kad vamžiai buvo virinami vietoje įlydimo į sekcijinį korpusą kurio neturėjo, dėl ko ožiūkų daugiau turėdavo, nekalbant apie grafito naudojimą. Kur dar greitųjų ir paprastų reaktorių kūrimas 2 in 1 kur kažką panašaus sukūrė veikėjas mamos name po kurio žygdarbio neužilgo pasimirė mama tuo pačiū pats neilgai trauke su adata rieše. Sekcijinė konstrukcija leistų reaktoriaus modulius gaminti 2,5x2,5 gamyklose ir iš to galima daryti išvadas, kad nereikės griauti tiltų, o tik apvažiuoti, nes svoris daro savo. Taigi tikrai laukia renesansas.
immortallt 2021-12-13 08:54
radioaktyvas, atliekų perdirbimas priklauso ne tik nuo "nepastatytų" atominių, bet atominių, kurių statyba ir veikimas dar kartais brangesnis nei dabartinių atominių. Kas leistų gerai gyventi čia ir dabar? Ko rinkos kaina niekas pasaulyje nenori statyti? Gerai gyventi dabar leidžia atsinaujinanti, saulė ir vėjas ant kranto, kuris daug kur eina rinkos kaina. Daugiau jokia elektros gamyba neina rinkos kaina, nes rinkos kainą nustato hidroelektrinės ir dujinės pastatytos su didesnėmis ar mažesnėmis subsidijomis kapitalui, ir dažniausiai atpirkusios kapitalą. Dabar turime situaciją, kai dėl hibridinio karo ribojamas dujų tiekimas ir sušoko dujų kaina, bet kaip matome, nesvarbu, ar pasigamini didžiąją dalį elektros iš atominės, ar ne, elektros kainą vis tiek lemia vis dar dujos. Juokina mane žmogeliai, savamoksliai, be realios patirties sektoriuje, ir kurie neprieina prie technologinių auditų ataskaitų, prie bandymų tyrimų, bet vat protingesni už tūkstančius inžinierių, kurie specializuojasi kiekvienas labai siauroje srityje.
gytis13 2021-12-13 09:20
Įdėk į saulės elektrinę akumuliatorių kad ji tiektų elektrą ir dieną ir naktį, o šalia vėjo parkų pastatyk hidroakumuliacinę kad ji kažkiek kompensuotų vėjo nebuvimą ir tada pažiūrėsim kaip atsipirks tokie kompleksai. O kai skaičiuojama taip palankiai tai ir gaunasi "atsiperka", tiesiog rinka šiltnamyje. O paskui dar paistaliojama apie 100 procentų atsinaujinančią energetiką. O realiai visi tyli ir laukia pigių akumuliatorių kurie gal atsiras. O jei neatsiras tai bus"oi nepavyko"
immortallt 2021-12-13 10:16
gytis13, jau stato saulės ir vėjo jėgainių parkus kartu su akumuliatoriais. Kai kur tokie parkai veikia pilnai rinkos kaina. Lietuvoje irgi galėtų veikti, bet reikia keisti įstatymus dėl prijungimo prie elektros tinklų, t.y. kad galėtum prijungti prie 100 MW elektros linijos 160 MW vėjo, su apribojimu elektros atidavimo į tinklą iki 100 MW, ir pradės rastis ir Lietuvoje ne tik pirminiam rezervui, bet ir antriniam. Atominei elektrinei irgi stato balansavimą ir rezervavimą, ir šiaip atominei, šios paslaugos kainuoja brangiau nei vėjui, kadangi atominė dar turi atidirbti ir tada, kai elektros gamina daugiau, nei reikia rinkai, t.y. neigiamas kainas. Atsiras? Lietuvoje jau vyksta darbai 200 MWh akumuliatoriaus įrengimui. Užtikrins pirminį rezervą, kurio paslaugas iki šiol perkame iš Rusijos.