Elonas Muskas pristatė naujausius planus apie mikroschemų implantavimą į žmonių smegenis: pirmieji bandymai – jau labai greitai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-12-11 23:36
Su dabartiniais planned obsolence tempais rinkčiausi kažką neimplantuojamo, kad būtų lengviau pakeisti. Na o reliai iki šiol nesvarsčiau apie tokias technologijas, nors jos jau prieinamos dešimtis metų, nes nematau poreikio. Manoma... Žmonės nevaldantys galūnių gali pilnai naudotis kompiuteriu, per akių sekimą. Tą galima padaryti net su geros rezoliucijos kamera, ir visokiais openCV, ar kitom video analizavimo bibliotekomis, bet yra ir dedikuotos įrangos būtent tam. Jei gali kalbėti, galima naudoti teksto atpažinimą, o jei tai neveikia, vėlgi onscreen keyboard. Taigi muskas tik mano kad tai padės, kai jau yra praktiškų sprendimų tam, ir pigesnių. Norėčiau pamatyti pirmus žmones su tais neuralinkais. Dabar čia tik kalbų lygis, ir akcijų burbulo pūtimas, su tokiais straipsniais technologijų portaluose.
HardAxe 2021-12-13 12:28
aš tai labai už tokius tyrimus. PR dalis paremta Musko vardu ir įpročiais, bet ne jis pirmas bando prisijungti tiesiai prie neuronų, ne jis paskutinis. Net jei perimsi signalą tik iš vieno raumens tekstą įvedinėti morzės kodu bus daug greičiau nei mirksėti akimis. Skirtumas būtų tarp teksto įvedimo realiu laiku (chatui) ir galimybės įvesti tekstą. galimybė valdyti paprastą joystick`ą leistų ne tik normaliai važinėti vežimėliu (visiškai paraližuotas žmogus galėtų važiuoti/reaguoti kaip kažkas, kas nevaldo tik kojų), bet ir galėtų žaisti neadaptuotus kompiuterinius žaidimus. Netflixas aišku gerai, bet kompiuteriniai žaidimai neįgaliam žmogui gali praskaidrinti gyvenimą, sutinki? O tas daroma po Musko, tetos Beatos ar Geitso sparneliu, nėra tokio didelio skirtumo. Gerus projektus jis pasirenka, negali nesutikti. Jo estimated time, tai primena studentų projekto vertinimus. Kaži taip daro PR tikslais, ar tiesiog yra didelis optimistas?
Benediktas 2021-12-13 13:31
Pas Muską praktiškai visi projektai, kuriuos daro pirmą kartą, sunku tiksliai pasakyti, kada padarysi, jei dar niekad to nedaręs ir esi išradinėjimo stadijoje. Bet niekas netrukdo paskelbt kažkokias datas. Tai jei pasakysi, kad bus po 50 metų ir nežinia ar gausis, tai tikrai investicijų nepritruasi. O gal gausis ir greičiau. Musko firmos skiriasi nuo kitu, kurios zada, kad jos kazka daro ir nedingsta. Vyksta progresas savo įmanomu tempu. Vieninelis projektas, kuri apleido, tai hyperloop, daugiau neprisimenu. Bet ji vysto kazkas kitas.
conjurer 2021-12-13 13:37
Berods 4-8 imputai užsibindina, ir reikia priprasti. Įgaliems tai kelių dienų žaisliukas, o paralyžuotiems vienas iš galimų įvesties įrenginių. Šitas produktas jau EOL, o muskas dar nieko konkretaus neturi. Ir nelabai manau kad čia geras projektas. Skamba kietai, bet realybė tokia, kad kiekvienas tokio prietaiso naudotojas turi galvoti specifinius dalykus, kad trigerintų tam tikrą neuronų bloką, kurio aktyvumą nuskaitys per sensorius. Tai nėra patogu ir nėra tikslu. Pelės valdymui geriau akiu sekimas, bet šitas projektas irgi turi potencialo. Tik ne tokio plataus, nes norint juo naudotis, žmonėms bus panašus galvos skausmas, kaip perėjus prie linux.