Sportas tabletėje - mokslininkai kuria vaistus, kurie suteiks visus mankštos privalumus  ()

Tinginiai, džiaukitės! Mokslininkai jau visai greitai gali pasiūlyti tabletę, kuri suteiks visus mankštos privalumus be jokio fizinio aktyvumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sportas yra nuostabus dalykas, bet jam reikia daug laiko ir pastangų. Australijos nacionalinio universiteto mokslininkai teigia, kad jie aptiko molekulinį signalą, kuris po geros mankštos yra pasiunčiamas į mūsų smegenis ir akis. Šis signalas yra perduodamas specializuotomis lipidų dalelėmis, todėl mokslininkai mano, kad jas būtų galima sudėti į vaistus.

Mokslininkai mano, kad pakankamai lengvai ir greitai galėtų sukurti tabletes su tomis lipidų dalelėmis. Jos būtų vartojamos kaip maisto papildai ir informuotų smegenis, kad jūs sportavote, net jei jokiu sportu iš tikrųjų ir neužsiėmėte. Rezultatas? Na, mokslininkai dar turės išsiaiškinti, ar tai pakeis metabolizmo procesus ir, pavyzdžiui, padės mesti svorį. Tačiau manoma, kad smegenys ir, beje, akys, gaus įprastus sporto privalumus. Būtent nuo akių mokslininkai ir pradėjo, stebėdami, kaip sportas gali padėti išsaugoti aštresnį regėjimą.

Tiesa, tinginius pasveikinome be reikalo. Mokslininkai šiuo metu planuoja, kad šie maisto papildai būtų skiriami tiems, kurie sportuoti negali. Pavyzdžiui, Alzheimeriu sergantiems žmonėms dažnai patariama mankštintis, nes fizinis aktyvumas gali sulėtinti ligos progresiją. Tačiau senstantys žmonės dažnai negali sportuoti dėl kitų sveikatos problemų. Tokios tabletės taip pat padėtų judėjimo negalią turintiems žmonėms. Bei tiems, kurie gyja po traumų.

 

Ir ne, didelių raumenų tokios tabletės neužaugins. Raumenų augimo mechanizmas yra kitoks ir smegenų manymo, kad žmogus sportuoja, nepakaks. Tačiau jau vien tai, kad bent jau kai kuriais sporto privalumais galės džiaugtis ir tie, kurie sportuoti negali, yra gera žinia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()