Rusijos žurnalistas „Roscosmos“ sumalė į miltus: „kosmoso agentūra pūva iš vidaus“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-12-20 09:40
Manau, vis tiek kai kam atrodo, kad Muskas su SpaceX yra daug blogiau nei Roskosmos, nes vėluoja su skrydžiu į Marsą, ir kad ne vien iš savo asmeninių lėšų daro.
kukulis4 2021-12-20 12:33
Nepaisant to, kad soyuz'as yra LABAI patikimas aparatas, senos technologijos, intelektines darbo jegos trukumas, korupcija, bei sankcijos letai bet uztikrintai zlugdo motinos rasijos kostmines ambicijas. Kaip ir visa kita Rusijoje. As neabejoju, kad soyuz'as dar ilgai skraidys i kostmosa pagal valstybine programa, bet komerciniu skrydziu liks tik tiek, kiek neskraidins USA/EU/Kinija. O Kinija, principe, skraidins viska. Reiskias savo nuosaviem skrydziam pinigu(daug) reikes rast kazkur kitur.
sub 2021-12-20 13:07
Muskas su Spasex yra n kartų geriau nei visa Rusijos kosmoso programa. Bet tuo čia susirinks vatufkių chebra, kuriai yra norma ir taip turi būti, kaip dabar Rusijoje legalūs vagys visose srityse legaliai vagia. Rusija norėtų Sovietsko Sojūzo, nors spėju daug mūsų tautiečių, tiksliau koloradų irgi to norėtų, bet Rusijai liko tk vienas Sojūzas ir tą po biški išvogs savi legalūs vagys.
conjurer 2021-12-20 13:55
SpaceX ir blueorigin yra dalis per NASA remiamų programų, arba bendrai - JAV kosmoso programa. Roskosmos yra senai stagnacijoje, ir jų atsisakė kaip taksi astronautams. Čia skirtumas labai didelis. Tuo tarpu muskas yra influenceris, kuris yra prikalbėjąs daugybę nesąmonių, bet sugeba įdarbinti žmones, kurie gali patenkinti įsipareigojimus NASA'i. Bet jei pažėtum bendrai į viską ką turi NASA, tai visada yra trečios šalys - boeing, NG, ir kiti, kurie gamina raketas, kapsules, zondus.. Tik jie neturi taip išsišokančių vadovų, todėl dauguma galvoja, kad muskas yra nepriklausomas, ir pats sukūrė raketas. Kas yra gana toli nuo tiesos.
Benediktas 2021-12-20 14:03
Kas galvoja, kad Muskas pats atsisedo prie stalo, paskaiciavo, pamodeliavo ir pavede gamyklai pagaminti raketas? Jis nepriklausomas, tiek kiek ir kiekvienos gamyklos vadovas. Visi priklausomi nuo uzsakovu, nes tai pajamos. Tu ir as esame priklausomi nuo uzsakovu. Tik galima patiems pasirinkti, kokioje srityje ir ka darysime. Taip ir jis yra padares ta pasirinkimą. Bet su pelnu, pinigais uz akcijas galima daryti, ko nori akcininkai ir pats - tam tikras konsensusas
conjurer 2021-12-20 14:25
Na jei taip negalvoji, tai gerai, bet kartais susidaro vaizdas, kad dauguma taip mato spaceX, ypač tie kurie labai minimaliai domisi. Viešieji ryšiai visada iškreipia realybę.
conjurer 2021-12-20 16:08
Grįžtant prie temos, nebėra prasmės rusijai turėti savo kosminę programą. Po sovietų sąjungos griūties ji niekur nepajudėjo, ir įranga liko ta pati. Ir dabar pagrindinis užsakovas liko rusų kariuomenė, bet tuoj galės tai perleisti kiniečiams. Net maža kaina nieko nepritraukia, nes rusais niekas nepasitiki, net patys rusai. Vieną dieną sako - nesugebam bendradarbiauti su amerikonas kosminėje programoje, kitą dieną muša žurnalistus, kurie sako tą patį.
iPienius 2021-12-20 16:17
uzteko, kad virsuj Blue origin paminejai ir cia pasimate tavo supratimas apie kosmoso pramone, nes Blue origin yra visiskas niekas, nes jie susikure dar ankciau uz Spacex, o be kazkokios raketos, kuri gali pakilti tik 100 km i virsu, daugiau nieko nepasieke, o pinigu jie turi ir galima sakyt neribota kieki. blue origin gauna finansavima is nasos ir armijos, bet nieko daugiau neturi parodyt. rusams kosmoso programa yra reikalingi ir ji bus, kad ir kokia apgailetina. pirmiausiai todel, kad bet kokia raketa yra ginklas ir gali nesti atominius ginklus, o antra, tai niekas nekels rusijos kariniu palydovu, gal nebent su kinija susitartu.
conjurer 2021-12-20 16:34
Tą ir rašiau.
gytis13 2021-12-20 21:36
Raketos ir pilotuojami skrydžiai tai tik viena dalis kosmoso programos. O kur kiti projektai? Aplamai po TSRS griūties Rusija turbūt nepajėgė įvykdyti nei vienos kažko vertos nepilotuojamos misijos. O juk kažkada buvo ir skrydžiai į Marsą, Venerą ir čia rusai tikrai nebuvo atsilikėliai. O dabar kokios pažangos norėti kai rusai iš principo dirbo pavežėjais JAV kosmonautams. O dabar ir tas biznelis raukiasi. Jeigu sėkmingai bus paleistas Webo teleskopas tai vėl spyris rusams į užpakalį.
immortallt 2021-12-21 09:24
Conjurer, tu turbūt esi vienintelis, kuris mano, kad Musk'as pats sukūrė raketas. NASA vykdo inovatyvius pirkimus, kur dar idėjos vystymo stadijoje laimi ne 1, o ir 5 ar net 7 paslaugų teikėjai, kurie kiekvienas vysto toliau prototipą, kol iki komercinio produkto finansavimo lieka 1-2. Tokių pavyzdžių, tik smulkesniems dalykams, turime jau ir Lietuvoje. Vykdoma ir ES visa Europos Horizonto programa, Innovation fund ir dar krūva kitų iniciatyvų yra. Tu toli fantazijose gyveni nesuprasdamas, kokią svarbią rolę užima darbo organizavimas ir komercializavimas. Šiais laikais mokslininkų gebančių sukurti yra daug kartų daugiau, nei asmenų, sugebančių visa tai įveiklinti. Ir ne, aš nejuokauju. Turiu pas save tarp klientų 20+ mokslininkų su savo komandomis, kurie kažką unikalaus ir su komerciniu potencialu yra sukūrę, bet vat neturi nei patys verslumo gyslelės, nei nori priimti pagalbą. Tai bandau su jais dirbti, formuoti supratimą, bet jie bijo skleisti informaciją apie savo produktą, nes kažkas pavogs. Dauguma iš jų šiaip pralaiko stalčiuje 10-20 metų, iki kol produktas tampa nebeatkualus, nes kiti atskirai sukuria tą patį, arba atsiranda dar kas nors, kuris padaro technologiją nebereikalingą iš viso. Gytis13, ne rusai nebuvo atsilikėliai, o iš užgrobtų teritorijų surinkti žmonės. O ir šiaip kalbant apie rusus, reiktų nepamiršti, kad ten tautų katilas, tik nutautintos stipriai.