Vienas identiškas dvynys tapo veganu, kitas valgė mėsą – štai kas nutiko jų kūnams po 3 mėnesių (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2021-12-22 20:26
Nu tai kaip irjo - kaikuriems žmonėms reikia tyrimo ir tai dar tuo nebūtinai patikės. Tokia logika.
immortallt 2021-12-22 20:27
Nerkus, apie mėsos įtaką klimatui yra labai stipriai iškreipta informacija. Paieškok video, paaiškinta, kaip vienam kilogramui mėsos staiga reikia 14 tonų vandens - kitaip sakant, jei jaučiui reikia 0,5hektaro ganyklų augti, tai visą lietaus vandenį priskiria tam jaučiui. Jei jaučio nebus, lietus vis tiek kris. Metanas iš gyvūlių irgi nieko tokio, kol netręšiama sintetinėmis trąšomis, nes tas metanas bet kokiu atveju būtų susidaręs. Amerikonai paskaičiavo, kad iki kolonijinių laikų, bizonų Š. Amerikoje gyveno daugiau, nei dabar jaučių.
Talkatif 2021-12-22 21:09
Dėl ko čia aistras bandot kaitint? Dėl to, ko patys nevalgot? ... Šiaip yra daug veganų profesionalių krepšininkų. Nieko tame ypatingo. Žarnyno mikrofloras fekalijų klyzmomis taiso. Irgi nieko ypatingo. O geriausiai visokias psichologines ir įsitikinimų dietas pataiso badas. Pabūni alkanas ir mažiau galvą skauda veganu ar lavonėdžiu būt. Lapnoji kiaule net jei prieš tai ultra musulmonas buvai.
HardAxe 2021-12-23 10:15
Turiu kolegą, kuris buvo profesionalus karys (jūrų pėstininkas). Dėl durnų sveikatos problemų pradėjo maitintis kaip veganas (nevalgo žuvies, mėsos, pieno produktų, kiaušinių, gliutino). Na suvalgo kokį kartą savaitėj, kad bent kiek mitybą subalansuotų. Vakar sutikęs perklausiau kaip tie fantastiniai efektai (skaidresnės mintys, lengvumas ir t.t.) pradėjus maitintis veganiškai. Sakė per pirmą mėnesį numetė 5.5kg. Vėliau viskas normalizavosi. Jokių prašviesėjimų neatsirado. Arba porcija lašišos stabdo prašviesėjimus, arba reikia būti pozityviai nusiteikus, o ne iš reikalo veganauti. p.s. mano supratimu - vegeratas nevalgo mėsos, o veganas - jokių gyvulinės kilmės produktų (pieno, kiaušinių). O kodėl jie taip daro nėr labai svarbu.
EEE 2021-12-23 10:38
Vaje vaje, tai dar prieš metus Žalgiryje žaidęs Nigel Hayes-Davis veganas, Armstrongas dviratininkas keturis kart Tour de Franze laimėtojas, o jei jau google paieškoje surinksite "sportininkai vegetarai" tai atsibos skaityti pavardes... Sporte yra toks dėsningumas, kad ištvermės sporte, ypač tolimų nuotolių bėgikų tarpe palyginus daug vegetarų, jėgos sporte labai nedaug arba santykinai gerokai mažiau...
Xdmin 2021-12-23 10:41
As ir pora mano draugu pasieke ta pati pakeite Coca Cola vandeniu Per pirma menesi minus 3-4kg, o toliau niekas nepasikeite
conjurer 2021-12-23 12:36
Šiame straipsnyje yra nebloga lentelė, kuri palygina tarp tokių dietų naudojamus maisto produktus. Pagrindinis vegano skirtumas, sakyčiau yra motivacija. Visi, išskyrus veganus, laikosi dietos dėl naudos sau (sveikatos problemų, svorio metimo, tokių eksperimentų kaip minima straipsnyje), o tuo tarpu veganai tai daro dėl gyvūnų teisių. Jei kažkas vadina veganais tuos kurie "sukčiauja", tai tik palaiko tų pavienių asmenų hipokritismą, ir sumenkina visą veganizmo idealogiją. Ypač kai sako, kad kartais maitinasi veganiškai. Asmeniškai nesu veganas (dėl sveikatos), bet norėčiau alternatyvų, tokių kaip dirbtinai auginta mėsa. Esu ne kartą valgęs medžiotojų parūpinto maisto, tai galiu pasakyti kad ir taip visa parduotuvinė mėsa jaučiasi dirbtinė, tai nemanau kad bus didelis skirtumas, jei ji bus šiek tiek daugiau dirbtinė.
kukulis4 2021-12-23 13:15
Problema, kuria matau veganizme, kaip ideologijoje, yra ta, zmogus, kaipo toks, tiesiog negali buti tikru veganu, kaip tai apibrezia pati ideologija. Veganizmas deklaruoja pagarba gyvybei, taciau zmogus, tiesiog nera pajegus valdyti visako aplink save, kas vienaip ar kitaip veikia aplinkui esancia gyvybe. Tam paciam veganu forume facebooke esu skaites diskusiju apie musiu dauzyma laikrasciu, vabaliuku valgyma su braskem, ranku plovima muilu (zudo bakterijas!) ir panasiu. Esme tame, kad net ir veganas yra priverstas nubrezti tam tikra riba, uz kurios, gyvybes jis jeskaito gyvybe. O tuomet kyla klausimas - jeigu nudobt muse galim del to, kad ji zyzia ir erzina, tai kodel negalima nudobt jaucio, jeigu esi alkanas? Ir tokie klausimai zmones save laikancius veganais ziauriai erzina, nes jie patys suvokia, kad jie nera, ir negali buti absoliuciais veganais pagal ta ideologija, kurios laikosi. Funfact - dalis veganu mano, kad peiliu, kuriuo nors karta buvo pjaustomi gyvulines kilmes produktai, veganisko patiekalo pagaminti jau nebegalima (homeopatija turbut?)
conjurer 2021-12-23 13:34
Ne homeopatija, o tiesiog jie nori maisto gaminimo infrastruktūros, kuri nebūtų prisidėjus prie gyvūnų apdorojimo. Į tai patenka ir toks peilis. Kas gali suteikti garantijas, kad tokią naudoja, gali užsidėti vegano antkainį, ir pardavinėt savo produktą nišinei, bet reikliai rinkai. Jei tau duotų šaukštą, ir pasakytų, kad su juo buvo daromas abortas, bet po to nuplovėm, pagalvotum prieš jį imdamas.
UTF16 2021-12-23 13:39
1. Visų pirma čia ne medicininis tyrimas. Čia net ne tyrimas apskritai. Tai yra įdomybė spaudoje. Be jokių matematiškai tvarkingai pateiktų duomenų, be specialistų vertinimo. Be nieko. „Tyrime“ dalyvavo net 2 (!) žmonės. 2. Visų antra, pasikeitė abiejų brolių mikrobiomai. Ką reiškia „pasikeitė“ – vienas bakterijas pakeitė kitos, lygiai taip pat naudingos? Kas įvertino pokyčius – jie patys? Kaip labai pasikeitė – mes čia kalbam apie 50–80 % pokytį ar daugiau apie 5–8 %? Kokia tų ligų tikimybė apskritai? Ką apskritai visa tai reiškia? Čia belieka abstraktus teoretizavimas. Abu broliai liko visiškai sveiki, niekuo nesusirgo. 3. Rašo, kad vegano bakterijos pranašauja mažesnę nutukimo ir diabeto riziką. Krono ligos rizika „padidėjo“ abiem. Tai apie kokį „organizmo atsparumą“ čia galima kalbėti? 4. Žarnyno bakterijos gali pasikeisti dėl bet kokių priežasčių. Vienas pradėjo valgyti visiškai ką kita, o kitas praktiškai nieko nekeitė – čia turėtų kelti nuostabą, kad vienam pasikeitė, o kitam ne?
kukulis4 2021-12-23 13:51
As nesu sentimentalus zmogus. As ta sauksta tikrai nusiplauciau pats, kaip kad visada nusiplaunu is stalciaus paimta sauksta, tarkim, virtuvelej darbe, bet man butu absoliuciai dzin kas ir ka su tuo saukstu dare pries tai. Kodel parasiau 'funfact' - nes man tai juokinga. Nes as nesuprantu, kaip daiktas gali prisideti prie gyvunu apdorojimo, kankinimo, etc. Prisideda zmogus, kuris tuo daiktu naudojasi. Nepirkt veganisko patiekalo is zmogaus, kuris gamina ir mesos patiekalus - makes sense. Nepjaut agurko peiliu, kuriuo kazkas pjove desra - arba durna arba issipi********s.
UTF16 2021-12-23 13:54
O tu nenori bent pabandyti pats atsakyti į šitą klausimą? Nežinau, kiek veganų erzina šitas klausimas. Manau, kad absoliučios daugumos jų tikrai neerzina. Jeigu jie atsakė į šitą klausimą, tu irgi gali.
kukulis4 2021-12-23 14:13
Mano, kaip ne vegano, atsakymas yra labai paprastas - muse galiu nudobt uz tai, kad zyzia, jauti galiu nudobt uz tai, kad noriu valgyt. Kodel - nes esu neempatiskas mitybos grandines virsuneje esantis zinduolis.
UTF16 2021-12-23 14:24
Šunį galiu nudobt už tai, kad loja. Ir dar dėl to, kad aš valgyt noriu. Katę galiu papjaut už tai, kad kniaukia. Vaikui galiu dėt per snukį už tai, kad žliumbia pastoviai. Žmonai galiu užvožt per galvą už tai, kad nuolat pinigus kaulija. Mes labai paprastam pasauly gyvenam, kur principai labai paprasti: jeigu gali duoti per snukį, niekada nepagailėk.
kukulis4 2021-12-23 14:56
Nesupratau, kodel nuo jaucio ir muses perejai prie zmonos ir vaiko. Sorry.
UTF16 2021-12-23 15:06
Nes mes neempatiški žinduoliai esam. Karvė, šuo, katė, žmona ir vaikas – visi jie žinduoliai. Your welcome.
kukulis4 2021-12-23 15:15
Man atrodo, kad tu meluoji. Irodyk, ir atsiusk arba savo vaiko su nuraudusiu skruostu nuotrauka, arba savo zmonos su melynu paakiu
sub 2021-12-23 15:35
Tu irgi žinduolis lygiai taip pat. Tai pagal tavo logika, jeigu tu zyzi kaip musė ir tave nudobt - norma. Ar jau šioj vietoj moralė neleidž?
UTF16 2021-12-23 15:48
Nes pas mus smurtas prieš vaikus, moteris neegzistuoja? „Aš labai neempatiškas esu, todėl darau ką noriu“. Empatijos trūkumas kaip argumentas žmonių pasaulyje nebepraeina šiais laikais. Šiek tiek kita tema pamąstymui. Įsivaizduokim, kad gimėm prieš 200 metų baltųjų amerikiečių šeimoje. Šeima turtinga, viskuo aptekusi, nes viską aprūpina vergai. Čia ateina veganai... atiprašau... abolicionistai su plakatais, ragina boikotuoti šeimos produkciją, išlaisvinti vergus. Labai pamažu, labai po truputį kyla anglakalbiai filosofai, intelektualai. Kelia balsą, kad vergai irgi žmonės, kad sistema amorali. Amerikos spaudoje jie išjuokiami, visaip išvadinami. Spaudoje pasipila abolicionistus išjuokiantys straipsniai. „Aha, išlaisvinkim negrus, tegu abolicionistai patys eina į laukus ir dirba“. Vadinami dykaduoniais, agresyviais. „Jeigu patys nelaikot vergų, mūsų prašom nekritikuoti, kiekvienas lai gyvena pagal savo įsitikinimus.“ Varoma kryptinga prieš juodaodžius nukreipta propaganda: „jie mažiau nei žmonės, jie gyvuliai, su jais reikia elgtis atitinkamai.“ Nuolat kalama į galvą, kad vergija buvo visą žmonių civilizacijos egzistavimo laiką, vergovė yra normali žmogaus būsena, todėl abolicionistai siekia griauti kultūrą, tradicijas. Šeimai klausimų nekyla. Išlaisvinti vergus ir eiti dirbti patiems arba sąžiningai ieškoti darbuotojų darbo rinkoje? Kai vergai viską padaro nemokamai?.. Čia abolicionistų tokia idėja, jie nori iš mūsų atimti gerovę nieko nepasiūlydami mainais?.. Kadangi pats esi neempatiškas žinduolis, abolicionizmas tau keltų juoką. O kaip elgtis abolicionistui, tavo nuomone? Boikotuoti vergų darbo peilius, medvilnę? Veržtis į plantacijas, laisvinti vergus? Užsiimti filosofiniu aktyvizmu? Ar geriausia nieko nedaryti, kad nebūtum išjuoktas ir žeminamas?
UTF16 2021-12-23 15:51
Taip, čia būtent tokia logika. Čia reikia klausti kukulis4, ar morališkai nieko tokio, jeigu jį nudobtų koks kitas neempatiškas žinduolis.