Kinijoje – unikalus archeologų radinys: aptiko legendinių šventų bronzinių medžių fragmentus (Video)  ()

Neseniai archeologai aptiko kai kuriuos fragmentus, veikiausiai priklausančius šventiems bronziniams medžiams, kurie 1986 metais buvo atkasti legendinėje Sansingdujaus griuvėsių vietovėje Pietvakarių Kinijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie leidžia daugiau sužinoti apie civilizaciją, kuri gyvavo prieš tūkstančius metų. Kinų archeologai 7-uoju ir 8-uoju numeriu pažymėtose duobėse rado fragmentų, vaizduojančių gėles, vaisius ir feniksą.

Naujai atrastų fragmentų formos ir dydžiai yra panašūs į bronzinio medžio, aptikto 1986 metais, pažymėjo archeologai.

„Bronzinio medžio fragmentai yra labai svarbūs radiniai, atkasti duobėse, ir jie atrodo beveik taip pat, kaip anksčiau atrasti fragmentai. Taigi prognozuojame, kad nebus problemų sudedant juos į visumą“, – sakė archeologas Li Haichao.

8-oje duobėje archeologai taip pat rado fragmentų, panašių į kito bronzinio medžio, atkasto 1986 metais, dalis. Sansingdujaus griuvėsiai laikomi vienais svarbiausių XX amžiaus žmonijos archeologinių radinių.

 

Šią vietovę atsitiktinai aptiko vienas ūkininkas, praėjusio amžiaus 3-ajame dešimtmetyje kasęs griovį. Šie griuvėsiai, užimantys 12 kv. km, plyti Guanghano mieste, maždaug už 60 km nuo Čengdu, ir, kaip manoma, priklauso Šu karalystei, kuri buvo susikūrusi mažiausiai prieš 4800 metų ir klestėjo daugiau kaip 2 tūkst. metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()