Šiurpi ateities prognozė - kosmoso užkariautojai tikriausiai taps kanibalais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-01-03 18:28
Tai ko ten skristi gyventi jeigu nebus ko ėsti? Man ta kitų planetų kolonizacija atrodo pats nereikalingiausias dalykas
xilix 2022-01-03 21:53
Gyti, tai kad uz 100metu zeme bus nebetinkama gyvent tai zmones skris kitur prikakot
Benediktas 2022-01-03 22:04
Man tai patinka, kai kalbama apie problemas, kurios išeina už Žemės ribų, tada iš to kito kampo atsigręžus į Žemę, supranti, kiek nesąmonių pas mus vis dar vyksta, kaip - korupcija, karai, represijos dėl postų išsaugojimo, troliu kampanijos ir pan. Kai žmonija vieningai galėtų siekti įvairių tikslų visus apvienijančių. Sveika pakilti virš Žemės, tada žmonės bent trumpam nusčiūva nuo visų buitinių marazmų ir supranta kokie esame maži ir kokiais niekais užsiiamame paskendę tarpvalstybiniuose konfliktuose dėl resursų, įtakos. Realiai - visiems visko užtenka, tik reikia nebūti gobšiems.
donatasv 2022-01-03 22:22
Visa tai, kad teks išsikraustyti iš žemės galima suprast. Pasikeis klimatas etc... Bet man nesuprantamas elementarus dalykas iki kiek mes turime sunaikint žemę, kad marse būtų paprasčiau išgyventi? Svajoje atgaivinti marsą, kur pačios planetos branduolys miręs, jei jau turėsime technologiją atgaivinti marsą kokios bėdos atgaivinti žemę?
Benediktas 2022-01-03 22:30
Aš tai mastau, kad kiekvienas turi daryti, ką nori daryti. Jei kažkas turi ambicijų noro ir energijos vystyti raketas, tai tegul vysto. Tam, reikia tureti uzsispyrimo ir tikejimo. Pinigu irgi, bet be pirmu dalyku irgi nieko nepadarysi. Negi liepsi dabar visiems vieną darbą dirbti. Muskai, eik bulvių sodinimų užsiimt! Apie raketas čia svajoji! Atsirado čia svajotojų, reik naftą siurbt ir degint.
kestutisz 2022-01-03 22:50
Na, reikia ant kažko testuot. Tiesa, netyčia persistengus ir visai susprogdinus/pastūmus Marsą per kažkiek ten milijonų metų gali tekti ieškotis ir kitos žvaigždės sistemos, bo gravitacijos balansas sistemoj irgi nejuokas.
donatasv 2022-01-03 23:15
Man užkliūna ne tas, kad skrendame mokintis į marsą, bet pats nuteikimas. Neis gyventi žemėje isgyvensime marse... Nu comon čia ir dabar turim tiek bunkerių, kad galim suardyti visą paviršių vistiek žmonija išliks ir išlikimas bus paprastesnis nei marse. Tiesiog norisi daiktus vadinti tikraisiais vardais.
Benediktas 2022-01-03 23:54
Na gal tiems zmonems nepakanka issukiu Zemeje, jiems idomu bandyti sukurti salygas kitoje planetoje. Nes siaip idomiau taip gyventi, kuriant naujus dalykus. O dar tie dalykai duotu perspektyva vystyti toliau bazes, raketas. Tegul saujele zmoniu entuziastu isbando tai. Zeme nenukentes, mes jos neaukojame. Nes jau 50m zmogus nevaiksciojo kitoj planetoj. Marsas vienintele palanki planeta saules sistemoje liginant su kitomis. I kitas sistemas jau reiks ne cheminiu raketu. Bet bazes statyti, apsisaugoti nuo radiacijos vistiek teks ismokti. Kitu atveju zmonijos gyvavimas bus 100% nulemtas baigtis, per daug pakilus temperaturai Zemeje ir isgaravus vandeniui. Zivilizacijos zlunga, pvz Egipto. Kad vel pakilti iki to lygio prireikia laiko. Gal ir musu civilizacija restartuos nuo akmens amziaus lygio. Populiacija taps minimali, technologiju neislaikys. Vel 1000 metu daugintis. Ir taip vis kartosis. Niekas nezino. Jei yra galimybes, tegul tik naudoja jas.
Pumper 2022-01-04 08:10
Žemė niekad nebus mažiau gyvenama, nei Marsas ar bet kuri kita mūsų planeta, o apie kitų žvaigždžių sistemas išvis neverta galvoti.
Benediktas 2022-01-04 09:24
gytis13 2022-01-05 17:29
Aš manau kad žmonija nenusmuks iki akmens amžiaus vien tik todėl, kad žemėje mėtysis krūvos gelžgalių likusių po apokalipsės ir gamintis akmeninių įrankių tiesiog nereiks, bus iškart geležiniai. O kad 50 metų žmonija nebuvo kitam dangaus kūne nieko nereiškia - Magelano žygis buvo pakartotas po 50 metų, į Pietų ašigalį buvo pakartotinai nukeliauta irgi maždaug 50 metų, Į Marianų įdubą irgi buvo pakartotinai nerta 50 metų po pirmo pasinėrimo. Matyt tokios kelionės nelabai kam reikalingos ir tiesiog technologijos turi atpigti
HardAxe 2022-01-06 01:59
Kai kurie su svieku protu susipykę atrodo... Kiek reikėtų sujoti žemę, kad nusigabenti įrangą + išgyventi pvz marse taptų lengviau nei čia?