Nurodė, per kiek laiko galima pagaminti gyvybes gelbstinčias vakcinas: tempas įspūdingas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2022-01-05 21:51
o kaip klinikiniai tyrimai, kurie TRUNKA KELIS METUS ir ju niekaip neimanoma pasparti, nes jiem butent reikia laiko, o ne kazkokiu politiku sapalioniu? ar tyrimai yra giliai px, nes tipo pandemija, tai reikia kuo greiciau
HardAxe 2022-01-06 01:55
Jei kada atsiras pandemija su 50% mirtingumu dalis tyrimų pasidaryk gyliai, manyčiau. O šiai dienai nepraėjus testavimo stadijų vakcinų juk nepatvirtina. Su kuo susifail`ino sputnik`as.
kestutisz 2022-01-06 10:22
Kad jos visos dar yra "avarinės registracijos" lygio, mol normalius testus keičia testais ant prodo - o po to ir žiūrės. Va dėl omicrono jau kažkaip nesiryžta leisti atnaujintos versijos, iš nevilties jab'ina dviejų metų senumo greičiausiai vien dėl to, kad nebaigtas tyrimas iki paleidimo, nebaigtas net toks avarinio paleidimo tyrimas, o čia dar naują reik pramušt. Ir dar tokiai viruso versijai kuri realiai daugumai beveik dzin :)
punktyras 2022-01-06 11:07
Tai kad naujausi (mRNR pagrindu) skiepai kuriami (ir bandomi) jau 20+ metų. O kur naudojamas virusinis vektorius, tai turbūt dar seniau. Ką ten tiek bandyti? Pagrindas išbandytas, patikrintas, o skiriasi tik baltymas, kurį turi pagaminti mūsų imuninė sistema. Čia lyg piktintis, kad crash testai nedaromi su kiekviena nauja automobilio spalva.
Dannas3 2022-01-06 18:37
Dar yra galvojanciu, kad tobulejant technologijoms, sukurti dalyka uztrunka tiek pat laiko kiek uztrukdavo prie senesniu technologiju.
kestutisz 2022-01-06 22:07
Sukurti gali bet kas, tam net yra RNA printeriai (net Musk'as sakė konstruoja tokius asmeniškai ant naktinio staliuko) kurie tavo sugalvotą random "kodą" atspausdins, ten tik paskui niuansai su masiniui tiražavimu. Gal net lengviau nei vaistų kūrime kur išbandomos krūvos visokios "chemijos" kombinacijų. O visa esmė ir yra geras ištestavimas, ką dabar ir daro ant gyvų žmonių.
punktyras 2022-01-07 02:49
O kokia prasmė būtų bandyti su negyvais žmonėmis? Dabar bando ir mato, kad veikia labai efektyviai, pašalinių poveikių nėra daugiau, nei įprasta, o rezultatai patikimi, nes imtis labai didelė.
manciukaz 2022-01-07 07:55
Kokie dar rezultatai? Kuo daugiau skiepijas tuo daugiau serga, o farmacijos kompanijos rekordinius pelnus kraunas iš tu vakcinu.. jai pirmos dvi dozes neveikia tai tik protiskai atsilikes žmoga tiketus, kad trečia ar ketvirta padės
punktyras 2022-01-07 09:09
Iš kur ištraukėte, kad neveikia? Veikia kuo puikiausiai. Jei manote, kad skiepas apsaugo nuo susirgimo, tai išsakyta pastaba apie protinį atsilikimą skamba itin hipokritiškai. Skiepai supažindina žmogaus imuninę sistemą su viruso fotorobotu, kad ji pasirengtų kovoti su tikru virusu. Virusui mutuojant, jo veidas vis labiau skiriasi nuo fotoroboto, ir imuninei sistemai tampa sunkiau atpažinti. Tačiau kol kas bendrų bruožų dar per akis, ir skiepyti žmonės serga lengviau, trumpiau, mažiau platina infekciją.
kestutisz 2022-01-07 10:58
Ieškot tikslios citatos tą dvi dozės - nulis, reikia trečios? Ir čia "veikia"? Dar prieš metus nebūtum pats patikėjęs, kad toks pardavimų triukas veikia, nu bet dabar taip stumiama rimtu veidu. Nekrikštai (neskiepai) imkit tas dvi dozes (iš karto žinom, kad neveikia) ir tada jau trečią. Galima gal iškart nuo tos trečios pradėt? Įdomu net kaip ta moteriškė kuriai suvarė visas 6'ias vienu smūgiu - ar jai reikia dar pastiprinimų? :) O tas serga lengviau... su kuom lyginam? Ir iki skiepų buvo pilna besimptomių, tik jie tada buvo "blogis", mirtingumas toks meh, netgi baisioji delta nepasakyčiau, kad kažkokį baisingą efektą turėjo, apie omicron išvis girdėti vien teigiami atsiiepimai. Juolab kas labiausiai susišaudė? Ogi tie kuriem ir rizika mažiausia. Tad net neturim ką lyginti.