Ką maisto sudėtyje iš tiesų reiškia ta baisioji raidė E ir kaip atsirado E indeksas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

VirtualGadget 2022-01-14 20:05
Jeigu žmonės suvartotų medžiagų kiekį neviršijant normų nieko blogo tuose prieduose nebūtų. Kada žmonės perka maistą prifarširuotą priedais ir patys dar saują prideda realiai gaunasi kenksminga dozė. Iš karto kaip ir vartojant alkoholį nesijaučia ir nemirštama. Bet laikui bėgant tokia mityba duoda apie save žinoti. Pradeda augti papildomas svoris, nes organizmas neturi pasigaminęs reikalingų medžiagų kad suskaldytų didesnį kiekį glutamtato. Todėl atideda tą glutamatą į lašinius. Mano pastebėjimais lašinius gerai naikina vitaminas D kurio gauname vasarą. Kadangi Lietuvoje vasara ganėtinai trumpa tai ir apkūnių žmonių mūsų šalyje yra daugiau nei kur klimatas šiltesnis. Žinoma antsvoris ne visada yra vien tik glutamato pasekmė. Ir tai tik teoriniai pamąstymai ar spėlionės. Beje vaistinėse perkamas vitaminas D greičiausiai duoda ne tokį patį efektą kaip vitaminas gaunamas iš Saulės šviesos. Gal būt tai kažkiek susiję ir su pačiu fotosintezės procesu.
UTF16 2022-01-14 20:35
Papildomas svoris auga dėl kelių gramų „E“? Ta prasme, tu per savaitę priaugi (nu tarkim) 0,5 kg svorio, nes suvalgei kelis gramus glutamato? Kaip tu iš kelių gramų glutamato gauni 0,5 kg lašinių per savaitę?
VirtualGadget 2022-01-14 23:18
Nedidelis kiekis glutamtato yra natūraliai maiste. Pavyzdžiui kiaušiniuose ar mėsoje. Kad gautume neigiamą efektą reikia pasiekti atitinkamą kiekį suvartoto glutamato per dieną. Tai yra ne po kelis gramus, o dešimtimis gramų. Jeigu nemeluoja internete tai saugus kiekis dienai yra 30g kūno kilogramui. Kiek konkrečiai glutamato yra natūraliai ir kiek dar jo prideda perdirbėjai plius dar žmonės gali prisidėti papildomai prieskonių su glutamtatu ir galiausiai gali išeiti ne po kelis gramus, o visai padorus kiekis viršijantis rekomenduojamą kiekį. Po pusę kilogramo per dieną tikrai nepriaugsi, bet per ilgesnį laiką jeigu dar dirbi sėdimą darbą tai turėtų po metų ar poros pasijusti.