Omikron – ne paskutinė atmaina: pateikė prognozę, kas su koronavirusu gali nutikti toliau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZeroFM 2022-01-15 12:34
Šitaip gasdino su BabyCronu o pišpiš gavosi kad net Dulkiui nerimą kelia kad nebadyti neserga sunkiai ir nepakliūna į reanimacija. Tai dar nenuslūgus bugybugyman gasdinimo bangai matoso yra palaikomas gasdinimo/bauginimo lygis ... kad žmogėnai ir toliau badytūsi nes jau nebe po 8-ias reiks suvartot o be 12-os adatėlių niekaip.
HardAxe 2022-01-17 09:43
jeigu skiepyti užsikrečia (lengvesne forma), tai kaip skiepas gali sustabdyti viruso mutacijas?
Niemand 2022-01-17 10:10
Skiepyti užsikrečia rečiau ir neleidžia organizme taip plačiai išplisti, t.y. virusui erdvė mažesnė nei neskiepytu (statistiškai).
immortallt 2022-01-17 10:30
Omeny bet kokie skiedimai apie tai, kad COVID-19 sustabdyti yra tiesiog nesupratimas ką kalbi, arba tiesiog bandymas plačiąją visuomenę raminti. Realiai daugumoje pasaulio šalių siekiama nebe sustabdyti viruso plitimą, o jį valdyti, kad į ligonines guldomų žmonių skaičius neužlaužtų ligoninių. Viruso mutacijų nesustabysi, bet kuo mažiau žmonių sirgs, ir kuo trumpiau, tuo mažesnė galimybė jam mutuoti. Sėkmės niekas negali garantuoti, mažini tikimybes ir mastą. Skiepai, pagal UK duomenis, net ir dabartiniai, kurie nėra adaptuoti Omikron, yra veiksmingi mažinant hospitalizacijos tikimybę. Omikron hospitalizacijų sumažėjimas pagal UK yra ~50%, bet kai plitimas yra kartais didesnis nei Delta, to gali neužtekti, kad sumažinti ligoninėse esančių skaičius. Tiesa, tas 50% greičiausiai yra nuvertintas, nes nebespėja registruoti sergančių. Gali būti, kad hospitalizacijų realiai sumažėjo 90%, bet niekas nenori to garsiai įvardinti, nes klydus pasekmės gali būti tragiškos, kaip buvo Italijoje per pirmą bangą, kai vyresnių nei 65 metai nebepriiminėjo į ligonines.
HardAxe 2022-01-17 15:23
Omikron kosminiu greičiu plinta, bet mažiau paguldo į ligonines, faktas. Švedijoj prieš skiepus per pirmas bangas buvo max 10k patvirtintų atvejų per dieną, dabar užaugo iki 25k. Ir čia nepaisant 7.8mln suskiepytų gyventojų. Jei žmonės platina virusą, tai jis organizme dauginasi. Jei dauginasi, tai ir mutuoja. Aš spėčiau čia tokia pati fignia kaip gripas. T.y. eis sezonais ir niekada neišnyks. Tik šita zaraza labiau užkrečiama ir jos daug plantesnis komplikacijų arsenalas. Tos ligos, kurias žmonija kažkaip sugebėjo išnaikinti turėjo efektyvius ilgai veikiančius skiepus ir lengvai nešokinėjo tarp žmogaus ir gyvūnų. Būtų beveik sprendimas paleisti sintetinę kuo lengvesnio covid`o formą į laisvę, kad žmonės prasirginėtų sloga vietoj plaučių ligų.
immortallt 2022-01-17 15:26
Na ne taip paprasta viskas su modifikavimu, dar pakankamai gerai nesuprantame genomo, ir galime nenorėdami pakeisti kažką, kas lems galbūt ne sintetinio viruso, bet sintetinio viruso tolimesnėje mutacijoje didesnę žalą. Ir taip, greičiausiai liks COVID19 su visam. Klausimas, ar simptomus iš viso bejausime, kai jau būsime prasirgę 2-5 kartus.