Ispanija svarsto laikyti COVID-19 endemine liga - ką tai reiškia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2022-01-19 20:59
Tai aišku, kad rinkimus betkokioj šaly laimės tie kas pažadės šitą BS pabaigti. O ar pabaigs nesąmones daryti, ar pasielgs dar kvailiau nei buvusi valdžia elgėsi, kaip pvz. pas mus atsitiko čia jau niekas nežino.
Evil Goku 2022-01-19 21:41
Pagal straipsnyje pateikta info., galima manyti, kad laikinųjų priemonių gali ir neatsisakyti, jas tiesiog pervadins nuolatinėmis. Bet čia spekuliacija.
HardAxe 2022-01-19 23:24
gal bando "išplokštinti" bangas į tolygų nuolatinį sirgimą.
AJ 2022-01-19 23:31
Paskelbs kad patapo endemine ir prades cenzuruoti ziniasklaida. Greiciausiai teks panaikinti ir galimybes pasus nes vistiek visi jau paskiepyti. O kaukes greiciausiai liks arba padarys rekomendaciniu.
ciklonas 2022-01-20 02:35
Nemanau kad tie velniai zvelgiant globaliai lengvai uzleis pozicijas siuo klausimu. Cia jau gyvenimo ir pragyvenimo budas kai kam patapo sitas dalykas. As taip pat speju kad priemones jie butinai "pasilaikys" ar laikinai deaktyvuos kaip sakoma iki kito karto. O jis tikrai bus ir ,beabejo, neuzilgo ( jei dar tas 19 pasibaigs). Tad bus idomu.
HardAxe 2022-01-20 09:42
pagal gyvybės draudimą jei miršti karo, epidemijos metu ir t.t., tai šeima negauna išmokos. Taigi mirti nuo covid per epimedija ir per pandemija - gali būti reikšmingas skirtumas likusiems šeimos nariams.
jilted 2022-01-20 12:46
Jau pats laikas. Akivaizdu, kad skiepai ir kaukės nesustabdys šito reikalo. Su nauja atmaina turim 3-4x daugiau atvejų, nei prieš tai. Nesu prieš skiepus (turiu jau 3), bet gyvenam su visokiais ribojimais jau 2 metus ir kuo toliau tuo labiau visas šitas reikalas atrodo tiesiog brangi kova su vėjo malūnais.
iPienius 2022-01-20 15:12
absoliuciai nei vienas budas neveike ir neveikia. karantinai gal tik pacioje pradzioje kazkiek veike. nuo vakcinu atsiradimo situacija pradejo eksponentiskai blogeti ir laikas butu pripazint, kad jos neveikia, taciau visi dar laiko kazkokiu stebuklu. kieciausia, kad sukurtos pagal pirmini varianta, o turim neaisku jau net kelinta mutacija, bet vistiek turim badytis. dabar is pazistamu serga visi is eiles: ir su 3 dozem, ir visai nieko negave. lengviau serga nevakcinuoti.
jilted 2022-01-20 15:45
Vakcinos turėjo potencialo pačioje pradžioje, nes Izraelis tikrai buvo ženkliai sumažinęs užsikrėtimų skaičių be didesnių apribojimų. Bet labai greitai atsirado delta atmaina, susirgimai vėl grįžo ten pat. Dabar su omikron viskas kelis kartus išaugo ir serga visi, vakcinuoti ir ne. Kai visi žetonai buvo pastatyti ant vakcinos dabar niekas nebenori trauktis ir sakyti, kad vakcinos neveiksmingos. Visuomenė suskaldyta, vieni vis dar mato vakciną ir kaukes kaip kažkokį stebuklingą išsigelbėjimą. Kitiems visa šita nesąmonė tik dar labiau skatina krypti link visokių neaiškių konspiracijų. Sunku buvo priversti žmones gauti 2 skiepus, o dabar jau kalbama apie 4+, tai su kiekvienu nauju skiepu tas entuziasmas skiepyts kas kelis mėnesius vis mažės. Jeigu bandos imunintetas su skiepais nepadėjo, tai gal jau laikas tikrai žmonėms leisti patiems pasirinkti ar jie nori skiepytis ar ne. Panašiai kaip nuo gripo. Jei vakcinos kaip skelbiama padeda bent jau nuo susirgimo sunkia forma, tai tie kurie bijo arba yra rizikos grupėse galės savanoriškai pasiskiepyti ir bus ramu. Nes tokie veiksmai su ribojimais ir prievartom tik dar labiau pykdys visuomenę.
Talkatif 2022-01-21 00:40
Tik du metai praėjo, o jau žliumbiat kaip bobulės : ) Žmonija su džiova gyveno nepalyginamai ilgiau. Mirdavo kas ketvirtas. Niekas nesuprato dėl ko. Ir dabar apie žmogaus kūną, apie gamtą, gyvą ir negyvą labai daug ko nežinoma. Čia ne gaikės diametrą ar scriptą webui parinkt. Pažinimas yra nuolatinis procesas. Trys jotūbo rolikai su balvonais jo nepakeis ir netapsit viską išmanančiais. Tapsit tokiais pat ribotais balvonais. Vis dar yra labai daug nežinomųjų, kas liečia kinišką gripą. Ir dėl to, kad neatrasta. Ir dėl kinų duomenų slėpimo. Ir dėl piktybinių, ir aplaidžių veiksmų. Ką realiausia, tai galim sekti tai statistikas. Plikus skaičius. Pasekmes. Ir iš praeities apidemijų yra išsigrynine, kad jos trunka 2~5 metus. Kitaip neturėtų būti. Virusas mutuoja iki lengvesnės versijos. Todėl vyriausybės ir elgiasi pagal tuos turimus duomenis. Visam pasauly. Atsargiai. Jei nėra psichai ar politiniai dėl reitingų pamišę psichopatai, daro tai kas žino, kad veikia - karantinas, sanitarija ir vakcina. Stebuklu čia nėra. Ir bando nuspėt kiek gali paspaust ir kiek gali atleist. Nes žmonės turi dirbt ir pailsėt, kad valstybę varyt. Ir turi būt sveiki bei gyvi. Ir jų bandos ilgai ramiai neišlaikysi. Jei esi normali valstybė, o ne š korėja. Ir tik dabar pradeda plaukti persirgusių kinišku gripų atchodų duomenys. Ir jie nėra džiuginantys. Senatvė pareina greitai. Dar kokią dvidešimt metų šį gripą visais rakusais analizuos kol galės pasakyti, kad darant taip ir anaip žalos tikimybė būtų. Nereik būt mažvaikiu ir norėt jums treptelėjus kojele taptų viskas aišku ir čiotka. Razumėlį šiek tiek pajudinkit.
AAA000 2022-01-21 04:25
karantinas puikiai veikia. kinieciai issivale teritorija. daug kainavo - bet issivale. o paskui sufailino visi kiti. tokie "politikeliai" kur dalines priemones naudoja o daba velu gaudyt. bet irgi imanoma. tik kainuotu dar brangiau. as manau sutvarkyt sita pandemija galima per mazdaug 3 menesius - jei tvarkyt pasaulio mastu viska aklinai uzdarant ir masiskai visus istestuojant ir susodinant laikinai i kokias zonas uzkrestus. prasirgtu ar ismirtu. ir viskas. o ne 100% efektyvumo vakcinos turi kita efekta - kad jei prastai suveikia, nes buna zmoniu isimciu, kur virusa neisnaikina - bet ir virusas nesiplatina letaliskai organizme - va tada paprastai ir mutuoja. kaip rezidentas koks. del to ir reikia atnaujintu vakcinu versiju - kad situs vienetinius sumazint iki minimumo. ju turi but maziau nei mutavimo sansu. tada vakcinu pagalba galima isgaudyt virusa svariai. skiepintis politiskai ar reklamiskai, del visokiu ekonominiu naudu - prasmes daug nera. tipo su lozungais "dudesne blogybe" ir panasiai... cia debilu strategija - daliniai sprendimai. kai reikia kritiskai pilnavercio sprendimo. naturalus imunitetas turi kita blogybe. visu pirma daugiau mirsta. visu antra - virusas ISLIEKA. tiesiog islieka lengvesnes mutacijos - kur greit nenuzudo nesiotojo. bet net ir islikusiai ir persirgusiai populiacijai pritrumpina gyvenima. taip ir liekam trumpaamziu bezdzioniu civilizacija su bananu "tradicijom"... ka tu cia agituoji savo komentare - tai galima parasyt trumpiau - "valgykit banana" - tipo "lengviau" prasirgsit taip kad vakcinos geriau - gali aplamai pasalint viruso rusi. bet jos turi but kokybiskos. platinamos nemokamai pasauliniu mastu. o ne belenkoks nedadarytas sudas - ir dar komerciskais pagrindais. cie ne tas atvejis, kai leist nevaldoma komercija. virusas gali mutuot, bet jei ji sunaikint - jis kad vel GREITAI atsikurtu iki tokio sudetingumo - faktiskai nuline tikimybe. o va kai bananiniai vadovauja - faktiskai 100% tikimybe, kad ir vel greitai bus sekanti pandemija... bus dar daugiau tada visokiu virusu rusiu... ir mes busim ju nesiojimo terpe... pagalvok tu prie kuriu esi? as tiesiog bananiniu nemegstu, jei ka... nors gyvent man netrukdo. as tik manau bananiniai turi zinot, kame ju problema jei jau tipo mes kaip "teisinga" visuomene, uz zodzio laisve ir t.t.
Laurynas19 2022-01-21 08:54
Tu visai atsilupęs, kaip tas bananas apie kurį šneki. Viskas, apskritai viskas ką parašei yra pro šalį.. sėsk 2. Nusiramink, atsipalaiduok, perskaityk ką parašei ir apgalvok kiekvieną savo parašytą sakinį.