Naujais tyrimais dėl deginimo jėgainių nustatyta, kad aplinka teršiama didelį susirūpinimą keliančiomis medžiagomis ir dėl to kyla didelė rizika netoliese gyvenantiems žmonėms

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TomasK1 2022-02-01 14:18
"paskelbti moratoriumą visiems naujiems atliekų deginimo projektams ir pradėti rengti dabar veikiančių uždarymo planus;" O kokį sprendimą šie mokslininkai siūlo? Auginti sąvartyno kalnus?
kestutisz 2022-02-01 16:03
O tai tikrai blogiausias variantas? Na, šiandien nemokam/neapsimoka perdirbti - na ką padarysi, gal po šitmečio išmoksim ar pritrūks kažko. Svarbiausia, kad šiukšlės ir liktų ten kur ir buvo generuojamos, o ne būtų išvežamos kitur - netgi sakyčiau išvežimas kiton savivaldybėn yra blogis niekaip neskatinantis šiukšlių minimizavimo.
TomasK1 2022-02-01 17:14
Įtariu, tiriant aplink sąvartynus tokiu pat atstumu, rastų ne ką mažiau kenksmingų medžiagų.
kestutisz 2022-02-01 17:42
Neabejoju. Abejoju tik dabartine šiušklių politika - jas kažkur išvežti (atimant kokio mažesnio kaimo gyventojų gerbūvį didesnio kaimo "visuomenės poreikiams") ar sudeginti ir paskleisti viską ko neišfiltravo pavėjui. Šiukšlių kalnas šalia Katerdos turėtų tik vieną minusą - ką daryti su tais kurie pagyveno, pašiukšlino ir išvažiavo neišsiveždami jų prie savo gyvenamosios vietos :)
TomasK1 2022-02-01 19:15
Aš irgi būčiau nieko prieš, kad nebūtų šiukšlių. Bet grįškime į realybę...
kestutisz 2022-02-01 22:03
ok, beprasmiai vistiek tie norai :) realybėje taip - vistiek vis dar pirkdamas microsd kortelę nuperkit tuo pačiu plastmasės daugiau nei pačioje kortelėje, pirkdamas buitinę techniką - beprasmį privalomą lipduką apie jos "ekologiškumą", "ekologiškas" maišelis suyra dar pilnai nepanaudojus pirmą kartą (ir suyra panašu iš karto į tą baisųjį mikroplastiką, tik nesimato ir ok), t.t. ir pan.
HardAxe 2022-02-02 11:17
Aš nesu žaliasis, bet šitas ir mane baisiai erzina. kortelės ir šiukšlių santykis turbūt koks 1:10
Benediktas 2022-02-02 11:48
Kai dauguma žmonių pripažins, kad tai problema (pakuočių perviršis), tada ir spręs. Dabar tiesiog nėra turbūt suenteresuotų jėgų tai spręsti. Jei būtų, tai partijos rinkiminiuose šūkiuose tai įtrauktų, bet šie dalykai daugumai rinkėjų n-eiliai. Reliai, kad pakuotės didelės verslui, ekonomikai geriau - daugiau darbo gauna pakuočių gamintojai, šiūkšlių vežėjai, perdirbėjai, žaliavų išgavėjai, transporto kompanijos (pirkėjai už tai sumoka) - jie turi daug svaresnį balsą valdžiai, nei žmonių organizacijos už pakuočių mažinimą. Visų pirma žmonių daugumai tai turi būti ne 20 klausimas nuo pradžios. Nebus taip, kad ateis geri dėdės ir sutvarkys žmonėms gyvenimus. Žmonėms patiems tai turi labai rūpėti - tada atsiras, kas tai įgyvendins. Ekologija tikrai nerūpi daugumai.