[Karšta tema] Grėsmė milijonams: vos per dvi savaites Madagaskarą atakuoja antras galingas tropinis ciklonas „Batsirai“ – šalis dar neatsigavo po pirmojo (Foto, Video)  ()

Madagaskarą šeštadienį užklupo ciklonas Batsirai, o sinoptikai perspėjo, kad audra gali dar labiau nuniokoti šalį praėjus vos dviem savaitėms po to, kai kitas ciklonas nusinešė mažiausiai 55 žmonių gyvybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad ciklonas Batsirai šeštadienį pasieks rytinę Madagaskarą, sukeldamas „labai rimtą grėsmę“ milijonams žmonių, nes galingi vėjai ir liūtys smogs didelę Indijos vandenyno salą.

Madagaskaras vis dar bando atsigauti po sausio pabaigoje užklupusios mirtinos tropinės audros Ana. Antananarive esančioje prieglaudoje iki šiol glaudžiasi daug žmonių, likusių be pastogės po praėjusio mėnesio ciklono Anos.

Vietos orų biuletenyje teigiama, kad audros sistema šeštadienio popietę buvo maždaug už 163 kilometrų nuo Indijos vandenyno salos rytinės pakrantės, o krantą pasiekė apie 17 val. Lietuvos laiku.

 

„Batsirai“ vėjo greitis siekia 165 km/h, priduriama biuletenyje.

Sostinės Antananarivo gatvėse šeštadienį buvo tylu, kai kurie gyventojai nusprendė likti patalpose. Bankai ir kai kurios kitos įmonės buvo uždarytos.

Pasak gyventojų, smarkios liūtys jau apėmė kai kurias rytines šalies pakrantes. Ciklonas Batsirai jau kirto Mauricijų ir Prancūzijai priklausančią Reunjono salą.

Prognozuojama, kad audros akis kirs salos centrą naktį į sekmadienį, o pirmadienį paliks jos vakarinius krantus.

Praėjusį mėnesį Madagaskarą siaubė tropinė audra Ana, nusinešusi mažiausiai 55 žmonių gyvybes. Audra taip pat sukėlė didelį potvynį, sugriovimus ir privertė dešimtis tūkstančių žmonių palikti savo namus.

 

Nuniokojęs Madagaskarą, ciklonas pajudėjo į vakarus, pasiekė Mozambiką ir toliau nusidriekė į Malavį. Visose trijose valstybėse iš viso žuvo 88 žmonės.

Pastaraisiais metais regioną ne kartą siaunė smarkios audros ir ciklonai, niokojantys namus, infrastruktūrą ir pasėlius bei lėmę masinius gyventojų perkėlimus.

Regionas vis dar bando atsigauti nuo ciklonų Idai ir Kenneth, kurie smogė 2019 metais. Per abu ciklonus žuvo daugiau kaip 1300 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()