Tai – pirmasis toks lydinys pasaulyje ir jo savybės pakeis jūsų supratimą apie metalus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2022-02-15 11:12
ką veikia šepetuko apžvalga metalo straipsnyje?
pirmas 2022-02-15 13:37
Jau galima nusipirkti pas kinus?
Stebėtojas 2022-02-15 17:44
"Tai - Co25Ni25(HfTiZr)50. Varis, nikelis, hafnis, titanas ir cirkonis susipina į molekules..." Nuo kada Co yra varis? Ir kaip gryni metalai sugeba suformuoti molekules... čia tai klausimas? Kiek žinau, kovalentiniams ryšiams reikalingi nemetalai, bet galiu ir klysti.
iPienius 2022-02-15 19:44
co yra ne varis, o anglis ir deguonis. metalai su metalais chemiskai vieni patys nesijungia, o sudaro lydinius. kad butu cheminis junginys, tai reikia ir nemetalu. cia cheminej formulej blogai uzrasyta indeksiniai skaiciai, todel atrodo nesamone ir yra klaidinanti
Stebėtojas 2022-02-15 20:00
Šiaip jau, Co yra kobaltas, o CO - anglies monoksidas.
punktyras 2022-02-16 08:52
ryšiai irgi svarbūs ir paplitę.
punktyras 2022-02-16 08:58
ryšius.
AAA000 2022-02-16 10:32
"metaliniai" rysiai ir yra tie patys joniniai rysiai jokie ne kitokie. as aplamai manau klaidinga yra skirtyt i kelias rusis tos pacios prigimties rysius. nes ten lemia erdvinis issidestymas. vandenilis toks pat metalas - tik ypatingas, kad tankesnis issidestymas (del strukturos). del to skvarbus ir su daug kuo jungiasi ir rysys stipresnis. mendelejevo lentele pagal tai ir sudaryta - ismatavo jega ir strukturiskai sudeliojo. mendelevo ir ten dar keliu tyreju strukturine nuojauta buvo stulbinanti. nes iki tol tebuvo tik svorio "eile". kai kaitini - rysiai suyra - del to deginimas is esmes bet kokiu junginiu sunaikinimas. o cia parinko kazkokia gera kombinacija. nieko naujo is esmes, tik kad sudetingas junginys. matyt kompu pajegumus pradejo normaliai taikyt metalotyroje. ten desningumai akivaizdus. tiesiog del priemaisu labai sunku i formules sukist savybiu priklausomybes. paprasti junginiai 2-3 metalu senai istyrineti. ir priemaisu itaka irgi (pasalinis efektas). kad "atrado" - nereiskia kad bus praktiska padaryt. jei grynumo reikia labai didelio - kaina bus nesveika ir niekas nenaudos. o dar junginio patentavimas - isvis totali nesamone. patentuot junginius ar veikimo principus turi but uzdrausta - tik pagaminimo technologijas. junginiu ir principu atradejai turetu but tiesiog nuominuojami premijomis - jei praktiskas atradimas. sakykim 5 metai po atradimo masiskai pritaikoma kazkur. gauna premija. o jei uzsiguli - tegu ciulpia. nes atrado niekala. buhalterinis "atradimas" brut force metodu.
punktyras 2022-02-16 11:12
Abstrahuojant, galima visus ryšius laikyti elektromagnetinės prigimties pasireiškimais, bet toks (ne)skirstymas gyvenimo nepalengvina. Joniniai ryšiai dažniausiai būna tarp metalų ir nemetalų, nes jų elektroneigiamumo skirtumas didesnis ir jungiantys elektronai smarkiau pasislinkę link nemetalo. Natrio ir chloro ryšys joninis – metalas+nemetalas. Gautas junginys – valgomoji druska – inertiškas junginys, chloras trūkstamą išorinės orbitalės elektroną pasiima iš natrio, kuris geidžia tą elektroną trūks plyš kam nors iškišti. Galiausiai visi laimingi, gautas junginys gan inertiškas, tirpsta vandenyje be jokių ekscesų. Metaliniai ryšiai susidaro tarp, o stebukle, metalų. Straipsnyje ir aprašyta, kokius fintus tokie ryšiai gali išdarinėti.