Revoliucija alaus pramonėje - nealkoholinis alus irgi gali būti skanus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gintaras64 2022-02-15 17:55
Niekas negeria alaus dėl skonio. Visi geria, nes veža.
Broniusg 2022-02-15 18:45
nespręsk iš savo varpinės. Dėl "veža" mačiau vynelio po 2-3 eurus. Mėgaukis.
Azys 2022-02-15 19:16
tai kad alų geria vien tik dėl skonio, mačiau kaip netgi didžiausi alkaholikai sugebantys įpirkt tik pigiausią stipraus alaus bambaliuką papildomai perkasi kažkokių kvepalų ar burnos skalavimo priemonę ir nugėrę alų supilą jo turinį į bambaliuką, kad bent tokiu būdu pagerėtų pastarojo skonis.
bahuriux 2022-02-15 21:23
Gal tiesiog vakuuminiu būdu būtu galima išdistiliuoti visą alkoholį iš įprasto alaus. Jei tas įmanoma, manau kad įmanoma be problemų, skonis geresnis gautusi nei su genetiškai modifikuotom mielėm. O šiaip alaus geriau privengti, vyrams mielės ir apyniai keičia hormonų pusiausvyrą į nevyrišką pusę, užaugs pilvas, dar galit įsivaryti podagrą, inkstai ir kepenys irgi kenčia. Žodžiu jei reikia rinktis tarp alaus ir vyno tikrai nereikėtu rinktis alaus. O jei gerti alų nebent saikingai prie šašlykų, ar kepsnio. Dar t. Lt rašė kažkada senai kad aluje yra tokios pat lavonų rūgšties kaip pas lavonus.
HardAxe 2022-02-16 10:03
kaip aludaris dėstė, tai skonį perneša kartumas, saldumas ir alkoholis. Išėmus alkoholį jį reikia kompensoti kažkuo kitu. Nealkoholinis alus būna arba kaip vandenėlis, arba labai saldus.
vytautas.markeliunas 2022-06-16 11:58
Yra ir gero nealkoholinio alaus. Kaips aiškina Rinkuškių daryklos ekspertas, yra du būdai - pašalinti alkoholį iš įprastinio alaus (dažniausiais, paprasčiausiais ir niekada neduodantis gerų rezultatų) ir kitaip fermentuoti, nutraukti procesą anksti. Būtent antruoju būdu galima gauti visai neblogų rezultatų. Pvz., nepasterizuotas "Iš kartos į kartą" visai geras nealk. alus. Neprastesnis, negi čekų Birell, pvz. Gal netgi geresnis.