Vietoj 9 mėn. vos 1,5? Siūloma idėja leistų į Marsą nukeliauti greičiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AT 2022-02-17 13:01
Nelogiškaiu tokį kaitinimo lazerį pasistatyti ardvelaivyje? Ikrauti jį galima su saulės elementais. Butu nepriklausomas ir skraidyti galėtu ne tik į Marsą, bet ir toliau. Pats save igreitina, pats ir susistabdo.
kestutisz 2022-02-17 13:10
Net originalą peržvelgiau dėl to paties klausimo ir nieko* nepaaiškėjo. Ok, antžeminį lazerių masyvą dar galima panaudoti pramušinėjant ozono skyles ir kepant svetimus šnipų palydovus, gal tame pliusas? *tik dar neaiškiau - kaitins vandenilio plazmos balioną iš kurio dujos (plazma?) veršis taip įspūdingai, kad oho kaip įgreitės (greičiau nei tiesiog deginant tiek pat raketinio kuro? efektyviau nei per tą patį legendinį joninį variklį). Ir dar papildomos raketos turės išlaikyti raketą kurse beveik valandą, kad netyčia Žemė nenusisuktų...
bahuriux 2022-02-17 13:26
O dar tą lazerį pakeitus į paprasta primityvų rezistojet, arba arcjet, arba kokį joninį raketinį variklį? https://www.researchgate.net/figure/Com ... _332761728 O dar geriau į kokį VASIMR, arba dar geriau mano patį mėgstamiausią PIT kuris kuro gali pasipildyti pačioj Marso atmosferoj https://en.wikipedia.org/wiki/Pulsed_inductive_thruster Lieka tik nedidlė problema kur gauti tokiais kiekiais elektros energijos. Galingi lazeriai būtu COOL idėja perduoti daug ir koncentruotai energiją, bet technologija dar nėra paruošta naudojimui. Žinoma galima išskleisti dedeles saulės paneles ir gauti reikalingą kiekį energijos iš saulės, arba turėti onboard branduolinį raktorių, arba kitokių formų branduolines baterijas kurios gali veikti dešimtmečiais ar net šimtmečiais. Čia Isp ir kiti parametrai palyginimui https://www.researchgate.net/figure/Spe ... _317700959
HardAxe 2022-02-17 13:48
tada vietoj mažo roverio tampysi papildomai ir lazerių masyvą su baterijom. Dėl galios/svorio santykio grįšim iš 1.5mėn į 5 metų kelionę.
AAA000 2022-02-17 13:51
tu skaityk per nauja. esme - sita isorine energija nesveria, o atlieka darba. paziurek i raketas, kur leidzia i kosmosa. kelias tonas naudingu kroviniu kelia su keliais tukstanciais tonu kuro. jei kaitintu is isores tokia raketa zemeje - keltu kosmosan kelias desimtis ar simtu tonu su tokia pacia raketa. nes kuro reiketu per pus maziau - jis naudojamas tik kaip ismetama mase. saules elementai nieko neislosia. tada stovesi 10 menesiu ir kauposi saules energija, kad paskui galetum atpalaiduot ikaitinta kura ismetimui ir nuskrist per ta menesi. plius jie dar papildomai sveria, nors ir is pleveliu padaryti. ar taip ar taip - kazkaip reikia suteikt energija. ir dar kad nesprogtu ten viskas (jei kaupsi) - ta energija reikia suteikt tolydziai greitejant... as asmeniskai manau elektromagnetiniai ziedai ir vamzdzio formos korpusas su skridimo krypties orientacijos mechanizmu greiciausiai paprasciau nei lazeriai. bet darant "issovima" galima nepataikyt i Marsa, nes krypties kalibracija tada labai ilga bus su lazeriais korekcija geresne matyt - kad juos vis kisa. nezinau niuansu. kai gabenasi kura - tada klaidas gali taisyt skridimo metu. o jei "saudo" - paskui pz - nera su kuo koreguot. vakume gaudamas energija tik sukiosiesi - bet skridimo krypties niekaip nepakeisi neprarasdamas mases.