[Žinios trumpai] Visi laukė, ką Izraelis nuspręs dėl Rusijos: sprendimas priimtas, geležinė uždanga darosi vis platesnė  ()

Oficialu – Rusija negalės apeiti Vakarų sankcijų su Izraelio pagalba. „Geležinė uždanga“ aplink šalį agresorę tampa vis platesnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo įsiveržimo į Ukrainą dienos Rusijos Federacijai taikomos griežtos sankcijos. Pavyzdžiui, Rusijos bankai buvo atjungti nuo SWIFT, o JAV įvedė embargą naftos ir dujų importui iš šalies agresorės. Putinas ir jo pakalikai aktyviai ieško būdų, kaip apeiti apribojimus. Izraelis gali būti potenciali spraga, tačiau šalis neseniai oficialiai paskelbė, kad palaikys Vakarų sankcijas.

Kaip rašo „Times of Israel“, atitinkamą pareiškimą padarė Izraelio užsienio reikalų ministras Jairas Lapidas. Kalbėdamas Bratislavoje, jis sakė: „Izraelis netaps vieta apeiti JAV ir kitų Vakarų šalių Rusijai įvestas sankcijas“.

„Užsienio reikalų ministerija šį klausimą derina su partneriais, įskaitant Izraelio banką, Finansų ministeriją, Ūkio ministeriją, Oro uosto administraciją, Energetikos ministeriją ir kitas struktūras“, – tęsė Lapidas.

 

Užsienio reikalų ministras taip pat pabrėžė, kad Ukrainos teritorinio vientisumo pažeidimui negali būti jokio pasiteisinimo. Izraelis yra pasirengęs tarpininkauti ir padaryti „viską, kas įmanoma“, kad užbaigtų karo veiksmus ir atkurtų taiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()