Paslaptingo Diatlovo perėjos incidento įtikinamiausias paaiškinimas paremtas naujais vaizdo įrašais: viską lėmė retas fenomenas (Video)  ()

Praėjusiais metais buvo sukurta labai įtikinama teorija, padėsianti išspręsti ilgalaikę Diatlovo perėjos incidento paslaptį, kai 1959 m. Kholat Syakhl kalno („Mirties kalnas“ vietine mansi kalba) šlaituose žuvo devyni patyrę žygeiviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak tyrimo, žygeiviai, pateko į retą plokščių laviną.

Kai praėjus mėnesiui po incidento gelbėtojai surado stovyklavietės likučius, pirmiausia jie rado iš vidaus išpjautą palapinę, kurioje liko dauguma atsargų ir drabužių. Kai kurie kūnai buvo rasti kitą dieną šalia gaisro liekanų. Kiti buvo rasti po kelių mėnesių dauboje.

Tuo metu sovietų valdžia nustatė, kad trys mirė nuo fizinės traumos sukeltos lavinos, o kiti šeši – nuo ​​hipotermijos, nes panikos metu iš palapinės pabėgo apsirengę netinkamais drabužiais.

Nors paaiškinimas atitiko bylos ypatumus, tuo įsitikino ne visi. Pagrindinė kritika buvo ta, kad tokių lavinų ant kalno nesimatė.

Nuo to laiko, tyrėjai Johanas Gaume'as ir Aleksandras M. Puzrinas surengė tris ekspedicijas į Kholat Syakhlą. Išvados paskelbtos žurnale „Communications Earth & Environment“.

Plokščių lavinos yra savotiškos, nes viršutinis sniego sluoksnis yra sujungtas į plokštę, kuri yra ant silpnesnio sluoksnio. Kad susidarytų, jos turi užimti pakankamai didelį plotą šlaite, kurio kampas didesnis nei 30 laipsnių, todėl jos yra gana retos.

 

„Kritikai atkreipė dėmesį į du pagrindinius mūsų teorijos aspektus, teigdami, kad šlaitas nebuvo pakankamai status ir sąlygos nebuvo tinkamos lavinai sukelti. Rajone gyvenantys žmonės prisiekė, kad niekada nematė lavinos Diatlovo perėjoje“, – sakoma Gaume'o pranešime.

„Žinojome, kad daugiausia kritikos sulauksime iš sąmokslo teoretikų. Jautėme, kad daugelis žmonių atmeta mūsų mokslinį požiūrį, nes norėjo išlaikyti paslapties skraistę apie tragišką žygeivių likimą“.

 

Dviejų ekspedicijų metu, vykusių 2021 m., viena vasarą ir viena žiemą, pirmiausia buvo žvelgiama į nuolydžio kampą (kuris buvo didesnis nei 30 laipsnių), o paskui į sniego sąlygas, kurios leido manyti, kad lavinos tikrai galimos.

Trečioji 2022 m. sausio mėn. ekspedicija, kuriai vadovavo Olegas Demjanenko ir Dmitrijus Borisovas, iš tikrųjų nufilmavo dviejų neseniai įvykusių sniego plokščių lavinų įrodymus.

Vaizdo įrašą galite pamatyti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()